Vergadering GR - 14/10/2024

 

Aanwezig:

Mark Vos, Burgemeester

Bart Weekers, Algemeen directeur

Christiaan Bamps, Peter Neven, Anja Slangen, Joël L'Hoest, Mieke Loyens, Schepenen

Jan Peumans, Marina Pauly, Guy Kersten, Mathieu Eycken, Bert Cilissen, Patrick Janssen, Raadsleden

Davy Renkens, Voorzitter

Ludwig Stevens, Marie-Elise Smets, Dirk Jacobs, Jan Noelmans, Marc Konings, Laura Mulleners, Yves Chanson, Anja Huls, Etienne Gielen, Philippe Geelen, Hilde Festjens, Raadsleden

 

Laat zich verontschuldigen: Danny Lemmens, Raadslid

 

 

Overzicht punten

Vergadering gr van 14/10/2024.

ICT

ALGEMENE VERGADERING CIPAL VAN 07/11/2024

 

Aanleiding, feiten, context

Op donderdag 07 november 2024 om 16u00 uur organiseert CIPAL een algemene vergadering. Deze vergadering zal digitaal doorgaan.

 

Agenda:

1. Uittreding gemeente en OCMW Borsbeek uit Cipal dv naar aanleiding van de vrijwillige fusie van de gemeente Borsbeek met de stad Antwerpen

2. Bespreking en goedkeuring van de begroting 2025

3. Goedkeuring van het verslag, staande de vergadering

 

De gemeenteraad heeft Mieke Loyens als vertegenwoordiger aangewezen en Davy Renkens als plaatsvervanger.

 

Als bijlage de toelichting bij de agendapunten van deze vergadering.

 

Juridische gronden

Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017 (“DLB”) en in het bijzonder op art. 40 inzake de bevoegdheid van de gemeenteraad en inzake de intergemeentelijke samenwerking.

 

Het gemeenteraadsbesluit van 14/03/2021 inzake de aanduiding van de vertegenwoordiger van de gemeente op de Algemene Vergaderingen van Cipal.

 

Financiële weerslag

Niet van toepassing.

 

BESLUIT:

eenparig

 

Aangenomen

 

Publicatiedatum: 13/12/2024
Overzicht punten

Vergadering gr van 14/10/2024.

Cultuur

TOETREDING BOVENLOKALE CULTUURSAMENWERKING IN HASPENGOUW

 

Aanleiding, feiten, context

De Vlaamse regering keurde op 15 juni 2018 het decreet over de bovenlokale cultuurwerking goed. Het nieuwe decreet wil, na de overdracht van de provinciale culturele bevoegdheden, een dynamische bovenlokale cultuurwerking stimuleren en de samenwerking tussen de lokale besturen op het gebied van cultuur bevorderen. Bovendien biedt het nieuwe decreet ondersteuning aan intergemeentelijke samenwerkingsverbanden (ISG).

 

De projectvereniging Erfgoed Haspengouw is een bestaand intergemeentelijk samenwerkingsverband (ISG), waarin de gemeente Riemst sinds 2012 participeert. Om tegemoet te komen aan de noden en de behoeften van het sociaal-cultureel verenigingsleven wil Erfgoed Haspengouw een projectsubsidie aanvragen voor een onderzoek naar de mogelijkheden voor gestructureerd bovenlokaal samenwerken rond cultuur in Haspengouw, dit vanaf 01 januari 2027 (deadline is 15 november 2024, start 1 juli 2025, einde december 2026).

 

De projectvereniging Erfgoed Haspengouw vraagt aan het gemeentebestuur om voor 15 oktober 2024 de bijgevoegde intentieverklaring goed te keuren, zodat de gemeente Riemst zijn medewerking verleent aan het vooronderzoek naar bovenlokaal samenwerken rond cultuur in Haspengouw. Hiervoor wordt aan de gemeente Riemst een beperkte financiële bijdrage van 0,10 euro per inwoner per projectjaar gevraagd.

 

Het College van Burgemeester en Schepenen vraagt de gemeenteraad akkoord te gaan met dit voorstel.

 

Juridische gronden

        Decreet over Lokaal Bestuur van 22 december 20217: art 57 handelt over de bevoegdheid van het College van Burgemeester en Schepenen.

        Actie (AC000211) handelt over het behouden van de samenwerking met Erfgoed Haspengouw.

 

Adviezen

        De dienst cultuur geeft een positief advies.

 

Argumenten

Op dit moment zijn in Vlaanderen 19 intergemeentelijke samenwerkingsverbanden (IGS) rond cultuur actief waarin 1 in Limburg (ECRU cultuur).  De regio Zuid-Limburg is momenteel nog een witte vlek en loopt financiële middelen voor bovenlokale cultuurwerking mis indiener geen bovenlokaal samenwerkingsverband wordt opgestart.

 

De 12 cultuur- en vrijetijdsdiensten, waaronder de gemeente Riemst, die deel uitmaken van de projectvereniging Erfgoed Haspengouw, staan voor grote uitdagingen binnen het Bovenlokaal Cultuurdecreet van 15 juni 2021.

Om dit professioneel het hoofd te bieden en om een optimaal tegemoet te komen aan de noden en behoeften van de het sociaal-cultureel verenigingsleven wil Erfgoed Haspengouw een gezamenlijk projectsubsidie aanvragen voor een onderzoek naar de mogelijkheden van een gestructureerd bovenlokaal samenwerking rond cultuur in Haspengouw, dit vanaf 01 januari 2027.

 

De projectvereniging Erfgoed Haspengouw staat in voor de coördinatie en aanvraag van de projectsubsidie.

 

Zes belangrijke redenen om de gedeelde uitdagingen van bovenlokale samenwerking rond cultuur in Haspengouw te onderzoeken in 2025-2026 zijn:

 

  1. een lokaal bestuur kan voor een bovenlokaal cultuurproject alleen nog maar een projectsubsidies aanvragen als het geëngageerd is in een bovenlokale samenwerking/IGS cultuur;
  2. lokale actoren (verenigingen of organisaties) kunnen enkel nog een projectsubsidies aanvragen als de gemeente deel uitmaakt van een IGS cultuur;
  3. de geëngageerde gemeenten kunnen in 2026 structurele werkingssubsidies voor een IGS cultuur aanvragen. Deze ondersteunt de eigen lokale kleine en grote cultuurdiensten met hand- en spandiensten, doet een expertisedeling en activeert een transversaal netwerk (cultuur, erfgoed, welzijn, onderwijs...);
  4. een gezamenlijk dynamisch en efficiënt ondersteuningsbeleid versterkt de talrijke vrijwilligersverenigingen en semi-professionele middenveldorganisaties in hun werking;
  5. vernieuwende ambitieuze lokale en bovenlokale projecten en initiatieven genereren extra financiële middelen voor Haspengouw;
  6. ambitieuze gemeentegrensoverschrijdende werking verhoogt en versterkt de brede cultuurparticipatie van diverse doelgroepen in Haspengouw.

 

Financieel

De financiële inbreng voor de gemeente Riemst bedraagt:

        0,10euro per inwoner per projectjaar in 2025 en in 2026

        personeelsinzet van de betrokken ambtenaren tijdens overleg- en netwerkmomenten

        gratis ter beschikking stellen van infrastructuur voor overleg- en netwerkmomenten.

 

Dit engagement is enkel van toepassing als de subsidieaanvraag wordt goedgekeurd.

 

Overzicht bijdrage gemeente Riemst

 

 Gemeente

inwoners (2024)

BLC-project 15/11/2024 0,10 EUR/inwoner: bijdrage 2025

BLC-project 15/11/2024 0,10 EUR/inwoner: bijdrage 2026

Riemst

16.880

€ 1.688,00

€ 1.688,00

 

 

Financiële weerslag

Een nieuwe kredietsleutel zal bij goedkeuring worden aangemaakt en een voorzien van de nodige budgetten.

 

BESLUIT:

eenparig

 

Aangenomen

 

Publicatiedatum: 13/12/2024
Overzicht punten

Vergadering gr van 14/10/2024.

Technische dienst

RAAMCONTRACT ASBESTONDERZOEK EN ASBESTSANERING BIJ BRANDWEERCALAMITEITEN

 

Aanleiding, feiten, context

De Limburgse gemeenten spraken enkele jaren geleden met de hulpverleningszones af om samen een raamovereenkomst voor het uitvoeren van asbestonderzoeken en asbestsaneringen, af te sluiten. Deze raamovereenkomst kan in geval van een brand of andere calamiteit gebruikt worden om op het terrein te onderzoeken of er asbest is vrijgekomen alsook om het openbaar domein te laten reinigen bij het vrijkomen van asbestvezels.

 

Binnen onze hulpverleningszone werden ter zake de volgende afsprakengemaakt:

 

  1. De bevelvoerende officier beschikt over de bevoegdheid om op grond van de raamovereenkomst een asbestdeskundige te gelasten om een onderzoek uit te voeren zodra er een vermoeden is van een asbestcontaminatie of een onmiddellijk gevaar op het vrijkomen en verspreiden van asbestvezels.

 

Wij opteren ervoor om deze bevoegdheid aan de bevelvoerende officier te delegeren zonder verplichte voorafgaandelijke tussenkomst van de gemeentelijke milieuambtenaar zodat er geen kostbare tijd verloren gaat. Het spreekt voor zich dat de gemeentelijke milieuambtenaar wel door onze dienst op de hoogte gebracht / gehouden zal worden zoals ook nu reeds het geval is.

 

  1. De factuur met betrekking tot het uitgevoerde onderzoek zal op naam van de betrokken gemeente opgesteld worden.

 

De gemeente zal ook in eerste instantie instaan voor de betaling van deze factuur maar de kosten kunnen verhalen op de verantwoordelijke voor het incident / de eigenaar van het (on-)roerend goed dat voorwerp van het incident uitmaakt. Desgevallend kan ook de brandverzekeraar van de betrokkene aangesproken worden.

 

  1. Indien uit de eerste analyse blijkt dat er vezels zijn vrijgekomen en een sanering noodzakelijk is, kan de gemeente op grond van de raamovereenkomst overgaan tot het gelasten van een saneerder met het uitvoeren van opruimingswerken (voor zover de eigenaar zelf in gebreke blijft om hiervoor het nodige te doen).             

 

De kosten verbonden aan deze sanering zullen dan ook in eerste instantie door de betrokken gemeente gedragen worden, weliswaar met de mogelijkheid om deze te verhalen op de verantwoordelijke voor het incident.

 

Noch de bevelvoerende officier noch de brandweerzone zullen aldus kunnen beslissen om tot effectieve sanering over te gaan.

 

Juridische gronden

De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen.

Het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, meer bepaald artikels 326 tot en met 341 betreffende het bestuurlijk toezicht.

De wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten, bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten en concessies, en latere wijzigingen.

De wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, meer bepaald artikel 36, en meer bepaald artikels 2, 6° en 47 §2 die de aanbestedende overheden vrijstelt van de verplichting om zelf een plaatsingsprocedure te organiseren wanneer ze een beroep doen op een aankoopcentrale.

Het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten, en latere wijzigingen.

Het koninklijk besluit van 18 april 2017 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen.

Financiële weerslag

De toetreding tot de aankoopcentrale houdt geen afnameverplichting in.

Bij een effectieve afname van de raamovereenkomst zullen de nodige budgetten voorzien worden.

 

BESLUIT:

eenparig

 

Aangenomen

 

Publicatiedatum: 13/12/2024
Overzicht punten

Vergadering gr van 14/10/2024.

Vergunningen

GOEDKEURING STRATENTRACÉ “OP ’T REECK III”

 

Aanleiding, feiten, context

De aanvraag omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen ingediend op naam van Kolmont.BIZ nv werd op 27 augustus 2024 volledig en ontvankelijk verklaard door de gemeentelijk omgevingsambtenaar Ruimtelijke Ordening.

 

De aanvraag betreft het uitvoeren van infrastructuurwerken (wegenis, riolering, buffergrachten en infiltratiebekken) en het bouwen van een elektriciteitscabine te Riemst, "Op 't Reeck III en met als kadastrale omschrijving 1ste afdeling, sectie A, nrs.89H/deel, 90D/deel, 229B/deel, 229C/deel, 229D/deel, 230A/deel, 230B/deel, 230C/deel, 230D/deel, 230E/deel, 231A/deel, 231B/deel, 231C/deel, 231D/deel, 231E/deel, 243C/deel, 244A/deel, 245A/deel, 246F/deel, 249G/deel, 249H/deel, 250N/deel, 253C/deel, 1773B/deel, 1774B/deel, 1775B/deel, 1792B/deel, 1792D/deel en openbaar domein.

 

De ontsluiting voor gemotoriseerd verkeer zal volledig gebeuren via Boostveld vanaf het bestaande ronde keerpunt met nieuwe wegenis in KWS-verharding met aansluitend betonstraatstenen. Deze nieuw weg wordt hiermee voor een gedeelte aangelegd langs de bestaande ruilverkavelingsweg. De ruilverkavelingsweg blijft behouden ter ontsluiting van de verder ten oosten gelegen gronden.

Voor fietsers en voetgangers zijn er twee bijkomende toegangen, langs Boostveld in het oosten, waar een trage weg de verbinding maakt tussen de bestaande en de nieuwe wegenis en langs Biesenakkers waar een wegneembaar afzetpaaltje de doorgang voor wagens niet mogelijk maakt. Deze weg zal echter wel gebruikt kunnen worden door de hulpdiensten als brandweg.

 

Deze aanvraag werd onderworpen aan het wettelijk voorgeschreven openbaar onderzoek van 12 september 2024 tot en met 11 oktober 2024. Er werden geen bezwaren ingediend.

 

Op basis van artikel 41 van de Grondwet, het Decreet over het Lokaal Bestuur en artikel 31 van het Omgevingsvergunningsdecreet van 25 april is de gemeente bevoegd om zaken van algemeen gemeentelijk belang te regelen. De “zaak van de wegen” is zo’n bevoegdheid van gemeentelijk belang.

Omdat het aangaan van financiële engagementen een daad van beschikking is, neemt op basis van het Decreet over het Lokaal Bestuur, de gemeenteraad en niet het college van burgemeester en schepenen de beslissing over de “zaak van de wegen”.

 

 

Juridische gronden

Het Decreet over het Lokaal Bestuur (DLB) van 22 december 2017

Het DLB bevat alle organieke regels over de gemeenten, de OCMW’s en de intergemeentelijke samenwerkingen.

 

De Belgische Grondwet van 7 februari 1831 en latere wijzigingen

Artikel 41 bepaalt dat de uitsluitend gemeentelijke belangen door de gemeenteraden worden geregeld volgens de beginselen bij de Grondwet vastgesteld.

 

Het Decreet betreffende de omgevingsvergunning van 25 april 2014

Het Omgevingsvergunningsdecreet legt de procedures vast met betrekking tot de omgevingsvergunning.

Artikel 31 regelt de bevoegdheid en bepalingen over de aanleg, wijziging, verplaatsing of opheffing van een gemeenteweg in een omgevingsvergunningsaanvraag.

 

BESLUIT:

Aangenomen

 

Publicatiedatum: 13/12/2024
Overzicht punten

Vergadering gr van 14/10/2024.

Patrimonium

PACHTBEËINDIGING IN ONDERLING AKKOORD

 

Aanleiding, feiten, context

In zitting van de gemeenteraad van 14 maart 2022 werd de aankoop van het perceel gelegen te Riemst, 1e afdeling, sectie A nummer 229D met een oppervlakte van 30a70ca definitief goedgekeurd.

Het perceel werd echter nog verpacht, er werd bij de definitieve goedkeuring voor aankoop en bij de ondertekening van de notariële akte nog geen akkoord bereikt over de pachtbeëindiging.

 

De huidige pachter gaat akkoord met de pachtvergoeding van 1,044 euro per m², waardoor de totale vergoeding hierdoor wordt bepaald op 3.205,08 euro. Er werd overeengekomen dat de huidige gewassen nog geoogst mogen worden.

 

Juridische gronden

Wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motivering van de bestuurshandelingen;

Decreet van 7 december 2018 betreffende openbaarheid van bestuur;

Artikel 161 van het Wetboek der registratie- en hypotheek- en griffierechten;

Artikel 21, 1° van het Wetboek van diverse rechten en taksen;

Decreet Lokaal bestuur van 22 december 2017;

Het pachtdecreet van 1 november 2023.

 

 

Adviezen

/

 

Argumenten

Voor een stopzetting van pacht is een wederzijdse toestemming nodig en dient dit vastgelegd te worden bij notariële akte.

De pacht wordt omwille van algemeen nut beëindigd, met name de uitbreiding van de ambachtelijke zone Op 't Reeck III.

 

Het notariaat Neven & Bex, Vistésteenweg 76 te 3770 Riemst heeft de ontwerpakte met referentie 24-02-2743/001-CV opgemaakt, deze maakt integraal deel uit van dit besluit. De afrekening werd als bijlage toegevoegd.

 

Het college van burgemeester en schepenen vraagt de gemeenteraad de ontwerpakte goed te keuren om de pacht in onderling akkoord te beëindigen.

Na akkoord worden de voorzitter van de gemeenteraad en de algemeen directeur, of hun aangestelde volmachtdragers, gemachtigd de authentieke akte houdende de pachtverzaking ten algemeen nut namens gemeente Riemst te ondertekenen.

 

Financiële weerslag

Uittredingsvergoeding: 1,044 euro per m² x 3072 m² = 3.205,08 euro.

MJP002096, GEM 61000350 / 0530, AC000363.

 

Notariskosten: 682,44 euro.

MJP000612, GEM 61420110 / 0600, AC000368

 

BESLUIT:

eenparig

 

Aangenomen

 

Publicatiedatum: 13/12/2024
Overzicht punten

Vergadering gr van 14/10/2024.

Patrimonium

VERLENEN CONCESSIERECHT VOOR DE UITBATING VAN DE CAFETARIA VAN DE SPORTHAL "OP HET REECK" RIEMST

 

Aanleiding, feiten, context

In zitting van het college van burgemeester en schepenen van 7 februari werd de concessie voor de uitbating van de cafetaria van de sporthal Riemst definitief in concessie gegeven.

Huidige concessionaris gaf op 6 september 2024 definitief te kennen de lopende concessie vroegtijdig te stoppen.

 

Juridische gronden

Wet houdende boek 5 “Verbintenissen” van het Burgerlijk Wetboek;

Artikel 1712 van het Burgerlijk Wetboek;

Bestuursdecreet van 7 december 2018 betreffende de openbaarheid van bestuur;

Wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motivering van bestuurshandelingen.;

Artikels 41, 11° en 56, §3, 8°, b van het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017;

Wet van 17 juni 2023 betreffende de concessieovereenkomsten;

Beslissing  betreffende de toekenning van de concessie sporthal Riemst in vergadering van het CBS van 21 april 2021.

 

 

Argumenten

Om de uitbating van de cafetaria van de sporthal Op het Reeck te garanderen is het, gezien de vroegtijdige stopzetting van de huidige concessie nodig om op zoek te gaan naar een nieuwe concessionaris.

 

Uit het recente verleden worden enkele lessen getrokken en worden de concessievoorwaarden licht aangepast:

 

        Een meer soepele regeling voor wat betreft de openingstijden - aanpassing artikel 7.6.

 

 

Om een zo breed mogelijk publiek op de hoogte te brengen van het opstarten van een nieuwe gunningsprocedure zal er een bekendmaking gebeuren:

 

        aankondiging op de gemeentelijke website;

        affiches in de gemeentelijke gebouwen en sporthallen;

        bekendmaking via dienst communicatie naar de gekende kanalen: 3770, Facebook, Twitter, ...

 

De toewijzing van de concessie tot uitbating zal gebeuren na een bekendmaking van de concessievoorwaarden en een oproep tot offertes. De voorwaarden zoals vermeld in de bijgevoegde concessieovereenkomst zijn een essentieel onderdeel van de concessie.

 

Als beoordelingscriteria gelden:

        inschrijvingsbedrag (min. € 625 excl. BTW) 15%

        ervaring in de horeca: 15%

        ervaring en kennis van het sportgebeuren: 10%

        sociale vaardigheden: 15%

        commerciële vaardigheden 15%

        uitbatingsvisie voor sportaccommodatie : 30%

 

Door het indienen van een offerte verklaart de kandidaat zich akkoord met alle onderdelen van het ontwerp van concessieovereenkomst.

 

Er wordt aan de gemeenteraad gevraagd akkoord te gaan met de concessievoorwaarden, het ontwerp concessieovereenkomst die als bijlage integrerend deel uitmaken van dit besluit.

Het college van burgemeester en schepenen zal na goedkeuring de overgangsperiode regelen.

 

Financiële weerslag

Niet van toepassing

 

BESLUIT:

eenparig

 

Aangenomen

 

Publicatiedatum: 13/12/2024
Overzicht punten

Vergadering gr van 14/10/2024.

Directiesecretariaat

NOTULEN GEMEENTERAAD VAN 09/09/2024

 

Aanleiding, feiten, context

De notulen van de gemeenteraad van 09/09/2024 worden ter goedkeuring voorgelegd.

 

Juridische gronden

Art. 32, 277 en 278 van het Decreet over het Lokaal Bestuur handelen over de vormvereisten, opmaak, beschikbaarstelling en bewaring van de notulen van de gemeenteraad.

 

BESLUIT:

eenparig

 

Aangenomen

 

Publicatiedatum: 13/12/2024
Overzicht punten

Vergadering gr van 14/10/2024.

Directiesecretariaat

ZITTINGSVERSLAG (AUDIO-OPNAME) GEMEENTERAAD VAN 09/09/2024

 

Aanleiding, feiten, context

Zoals bepaald onder artikel 32 in het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad dd. 14.06.2021 is het zittingsverslag een audio- of audiovisuele opname van de openbare zitting van de gemeenteraad.

 

De audio-opname is te raadplegen op de website van de gemeente.

 

Juridische gronden

Art. 32 van het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad Riemst van 14 juni 2021 handelt over de vormvereisten van het zittingsverslag van de gemeenteraad;

Titel 1. De politieke organisatie van de gemeente en het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn, hoofdstuk 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur regelt de werking, organisatie en bevoegdheden van de gemeenteraad.

 

BESLUIT:

 

 

Publicatiedatum: 13/12/2024
Overzicht punten

Vergadering gr van 14/10/2024.

Directiesecretariaat

VRAGEN RAADSLEDEN

 

Aanleiding, feiten, context

Zoals bepaald onder artikel 11 in het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad dd. 14.06.2021 hebben de raadsleden het recht aan de leden van het college van burgemeester en schepenen mondelinge en schriftelijke vragen te stellen. Daarvoor is geen toegelicht voorstel van beslissing nodig.

 

De schriftelijke vragen worden via e-mail gericht aan de algemeen directeur. Op schriftelijke vragen van raadsleden wordt binnen de maand na ontvangst schriftelijk geantwoord.

 

Na afhandeling van de agenda van de openbare vergadering kunnen de raadsleden maximaal twee mondelinge vragen stellen over gemeentelijke aangelegenheden, die niet op de agenda van de staan. De onderwerpen dienen uiterlijk vijf dagen vóór de vergadering van de gemeenteraad bezorgd te worden aan de algemeen directeur (i.c. uiterlijk woensdag om 24.00 uur indien de zitting van de gemeenteraad plaats heeft op maandag in de volgende week). De vragen kunnen per e-mail ingediend worden. Op deze mondelinge vragen wordt ten laatste tijdens de volgende zitting geantwoord tenzij de complexiteit van het antwoord bijkomende administratieve handelingen of onderzoek vereist waardoor er pas op een volgende zitting kan geantwoord worden.

 

De procedure van mondelinge vragen is beperkt tot de vraagstelling en het eventuele onmiddellijke antwoord van een lid van het college van burgemeester en schepenen. Het is de raadsleden toegestaan repliek op het antwoord te vragen waarbij een beperkte bespreking van het onderwerp mogelijk moet zijn. In geen geval wordt in de raad een uitvoerig debat over de gestelde vraag gevoerd of wordt de vraag staande de zitting omgevormd tot een agendapunt en ter stemming voorgelegd. Om over een onderwerp een debat te kunnen voeren dient dit deel uit te maken van de agenda van de betreffende raad, of al dan niet als bijkomend punt aan de agenda te worden toegevoegd. Hiertoe is vereist dat het onderwerp als agendapunt wordt vermeld.

 

Juridische gronden

Art. 11 van het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad van Riemst van 14 juni 2021 schrijft de werkwijze i.v.m. stellen van vragen door raadsleden voor;

Titel 1. De politieke organisatie van de gemeente en het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn, hoofdstuk 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur regelt de werking, organisatie en bevoegdheden van de gemeenteraad.

 

BESLUIT:

 

 

Publicatiedatum: 13/12/2024
Disclaimer

Publicatie LBLOD

De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.

Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:

Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.