Vergadering GR - 3/06/2019

 

Aanwezig:

Mark Vos, burgemeester

Bert Cilissen, voorzitter

Guy Kersten, Marina Pauly, Christiaan Bamps, Peter Neven, Mathieu Eycken, schepenen

Jan Peumans, Davy Renkens, Anita Beusen, Ludwig Stevens, Jean Nicolaes, Anja Slangen, Mieke Loyens, Joël L'Hoest, Dirk Jacobs, Steven Coenegrachts, Jan Noelmans, Laura Mulleners, Danny Lemmens, Gerard Stratermans, Patrick Janssen, Marie-Elise Smets, Yves Chanson, Anja Huls, raadsleden

Guido Vrijens, algemeen directeur

 

Vanaf punt 14 verlaat Patrick Janssen, raadslid de zitting omwille van een belangenconflict.

Vanaf punt 15 vervoegt Patrick Janssen, raadslid de zitting.

Vanaf punt 22 verlaat Guy Kersten, schepen de zitting omwille van een belangenconflict.

Vanaf punt 23 vervoegt Guy Kersten, schepen de zitting.

Vanaf punt 25 verlaat Jean Nicolaes, raadslid de zitting omwille van een belangenconflict.

Vanaf punt 26 vervoegt Jean Nicolaes, raadslid de zitting.

Vanaf punt 26 verlaat Marie-Elise Smets, raadslid de zitting omwille van een belangenconflict.

Vanaf punt 27 verlaat Mathieu Eycken, schepen de zitting omwille van een belangenconflict.

Vanaf punt 27 vervoegt Marie-Elise Smets, raadslid de zitting.

Vanaf punt 28 vervoegt Mathieu Eycken, schepen de zitting.

Vanaf punt 29 verlaat Guy Kersten, schepen de zitting omwille van een belangenconflict.

Vanaf punt 30 vervoegt Guy Kersten, schepen de zitting.

Vanaf punt 34 verlaat Davy Renkens, raadslid de zitting.

Vanaf punt 35 vervoegt Davy Renkens, raadslid de zitting.

Vanaf punt 37 verlaat Christiaan Bamps, schepen de zitting.

 

 

Overzicht punten

Vergadering gr van 3/06/2019.

Interne zaken - Dienst Secretariaat

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENTERAAD - HERNEMING BESLISSING DD. 11/02/2019

 

Overwegende de vaststelling van een huishoudelijk reglement voor de gemeenteraad verplicht is in

toepassing van artikel 38 van het decreet lokaal bestuur.

Overwegende dat de nieuwe gemeenteraad op 11 februari 2019 een huishoudelijk reglement heeft vastgesteld;

Overwegende dat na een klacht de minister van oordeel is dat er geen reden bestaat om artikel 11 van het huishoudelijk reglement te vernietigen;

Overwegende dat de minister aanraadt om de huishoudelijke reglementen te verduidelijken op het vlak van mogelijkheid tot repliek van antwoord en het tijdstip van antwoord ;

Overwegende dat het college voorstelt om de volgende passage 'Op deze mondelinge vragen wordt ten laatste tijdens de volgende zitting geantwoord.' als volgt aan te passen: 'Op deze mondelinge vragen wordt tijdens de zitting zelf geantwoord tenzij de complexiteit van het antwoord bijkomende administratieve handelingen of onderzoek vereist waardoor er pas op een volgende zitting kan geantwoord worden.'

Overwegende dat het college voorstelt om volgende passage 'De procedure van mondelinge vragen is beperkt tot de vraagstelling en het eventuele onmiddellijke antwoord van een lid van het college. In geen geval wordt in de raad een uitvoerig debat over de gestelde vraag gevoerd of wordt de vraag staande de zitting omgevormd tot een agendapunt en ter stemming voorgelegd.' als volgt aan te passen 'De procedure van mondelinge vragen is beperkt tot de vraagstelling en het eventuele onmiddellijke antwoord van een lid van het college. Het is de raadsleden toegestaan repliek op het antwoord te vragen waarbij een beperkte bespreking van het onderwerp mogelijk moet zijn. In geen geval wordt in de raad een uitvoerig debat over de gestelde vraag gevoerd of wordt de vraag staande de zitting omgevormd tot een agendapunt en ter stemming voorgelegd. Om over een onderwerp een debat te kunnen voeren dient dit deel uit te maken van de agenda van de betreffende raad, of al dan niet als bijkomend punt aan de agenda te worden toegevoegd.'

 

 

BESLUIT:19 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Marina Pauly, Christiaan Bamps, Peter Neven, Mathieu Eycken, Davy Renkens, Ludwig Stevens, Jean Nicolaes, Anja Slangen, Mieke Loyens, Joël L'Hoest, Steven Coenegrachts, Jan Noelmans, Laura Mulleners, Patrick Janssen, Marie-Elise Smets, Anja Huls en Bert Cilissen

6 stemmen tegen: Jan Peumans, Anita Beusen, Dirk Jacobs, Danny Lemmens, Gerard Stratermans en Yves Chanson

 

Artikel 1:

Het huishoudelijk reglement voor de gemeenteraad wordt als volgt vastgesteld:

 

BIJEENROEPING

Art. 1, § 1.

De gemeenteraad vergadert zo dikwijls als de zaken die tot zijn bevoegdheid behoren het vereisen en ten minste tien maal per jaar.

§ 2.

De voorzitter van de gemeenteraad beslist tot bijeenroeping van de gemeenteraad en stelt de agenda van de vergadering op.

De voorzitter roept de gemeenteraad en de Raad voor Maatschappelijk Welzijn (hierna RMW genoemd) bijeen door een gezamenlijke oproeping met als bedoeling de vergaderingen aansluitend te laten doorgaan.  Hierbij stelt de voorzitter voor gemeente en OCMW duidelijk onderscheiden agenda’s op.

§ 3.

De oproeping wordt verzonden via e-mail en per post op verzoek van de raadsleden die erom vragen. De dossiers die betrekking hebben op de agenda worden ter beschikking gesteld op de wijze voorzien in art. 9, §1 van dit reglement.

§ 4.

De voorzitter van de gemeenteraad moet de gemeenteraad bijeenroepen op verzoek van:

1° een derde van de zittinghebbende leden;

2° een vijfde van de zittinghebbende leden als zes weken na de datum van de vorige gemeenteraad nog geen bijeenroeping is gebeurd. De periode van zes weken wordt geschorst van 11 juli tot en met 15 augustus;

3° het college van burgemeester en schepenen;

4° de burgemeester voor zover het verzoek uitsluitend betrekking heeft op de eigen bevoegdheden van de burgemeester.

In hun schriftelijke aanvraag aan de algemeen directeur moeten de aanvragers de agenda vermelden, met voor elk punt een toegelicht voorstel van beslissing, en de datum en het uur van de beoogde vergadering. De algemeen directeur bezorgt vervolgens de voorstellen aan de gemeenteraadsvoorzitter. Deze aanvraag moet ingediend worden, zodanig dat de voorzitter de oproepingstermijnen bepaald in art. 2 van dit reglement, kan nakomen.

De voorzitter roept de vergadering bijeen op de voorgestelde datum en het aangewezen uur en met de voorgestelde agenda.

Art. 2, § 1.

De oproeping (of gezamenlijke oproeping) wordt tenminste acht dagen vóór de dag van de vergadering bezorgd aan de gemeenteraadsleden.

 

Hoe gebeurt de berekening van de termijn van acht dagen.

 

Concreet houdt dit in dat de termijn van 8 dagen moet berekend worden vanaf de dag na deze waarop de oproeping werd bezorgd.

De dag van de vergadering wordt in de termijn begrepen.

De bedoeling is dat er steeds een periode is van zeven vrije dagen tussen de dag van het bezorgen van de uitnodiging en de dag van de vergadering.

In deze periode van 7 dagen zijn de dag van het bezorgen van de oproeping en de dag van de vergadering niet inbegrepen.

Deze periode van 7 dagen omvat alle dagen ook zaterdagen/zondagen en feestdagen.

In spoedeisende gevallen kan gemotiveerd van deze oproepingsperiode worden afgeweken.

§ 2. 

De oproeping vermeldt in elk geval de plaats, de dag, het tijdstip en de agenda van de vergadering en bevat een toegelicht voorstel van beslissing bij elk agendapunt. De agendapunten moeten voldoende duidelijk omschreven zijn.

Een gezamenlijke oproeping bevat duidelijk onderscheiden agenda’s voor de gemeenteraad en de RMW.

Art. 3, § 1.

Gemeenteraadsleden kunnen uiterlijk vijf dagen vóór de vergadering punten aan de agenda van de gemeenteraad toevoegen. Bedoeling is dat er steeds een periode van vier vrije dagen is tussen het bezorgen van de uitnodiging en de dag van de vergadering. Hiertoe bezorgen ze hun toegelicht voorstel van beslissing aan de algemeen directeur, die de voorstellen bezorgt aan de gemeenteraadsvoorzitter. Het aanvullend agendapunt bestaat uit twee delen. Het eerste deel is de toelichting: waarom staat dit punt op de agenda, wat is de aanleiding, wat is de draagwijdte, wat wil de indiener ermee bereiken, enz. Het andere deel is het eigenlijke voorstel van beslissing. Het is belangrijk dat de raadsleden o.b.v. deze informatie kunnen begrijpen welke beslissing zij zouden moeten nemen.  Noch een lid van het college van burgemeester en schepenen, noch het college als orgaan, kan van deze mogelijkheid gebruik maken.

§ 2.

De algemeen directeur deelt de aanvullende agendapunten zoals vastgesteld door de voorzitter van de gemeenteraad onmiddellijk mee aan de gemeenteraadsleden, samen met de bijbehorende toegelichte voorstellen

 

OPENBARE OF BESLOTEN VERGADERING

Art. 4, § 1.

De vergaderingen van de gemeenteraad zijn in principe openbaar.

§ 2.

De vergadering is niet openbaar als:

1° het om aangelegenheden gaat die de persoonlijke levenssfeer raken. Zodra een dergelijk punt aan de orde is, beveelt de voorzitter de behandeling in besloten vergadering;

2° de gemeenteraad met twee derde van de aanwezige leden en op gemotiveerde wijze beslist tot behandeling in besloten vergadering, in het belang van de openbare orde of op grond van ernstige bezwaren tegen de openbaarheid.

De vergaderingen over de beleidsrapporten (= het meerjarenplan, de aanpassingen van het meerjarenplan en de jaarrekening) zijn in elk geval openbaar.

Art. 5.

De besloten vergadering kan enkel plaatsvinden na de openbare vergadering, uitgezonderd in tuchtzaken.

Bij een gezamenlijke oproeping opent de voorzitter eerst de openbare zitting van de gemeenteraad, waarbij hij de vergadering van de gemeenteraad schorst nadat de agenda van het openbare deel afgewerkt is. Tijdens deze schorsing van de gemeenteraad opent de voorzitter de RMW waarna de agenda van de RMW volledig afgewerkt wordt. Na het sluiten van de vergadering van de RMW, opent de voorzitter het besloten deel van de gemeenteraad.

Als tijdens de openbare vergadering van de gemeenteraad blijkt dat de behandeling van een punt in besloten zitting moet worden voortgezet, kan de openbare vergadering van de gemeenteraad, enkel met dit doel, worden onderbroken.

Als tijdens de besloten vergadering van de gemeenteraad blijkt dat de behandeling van een punt in openbare zitting moet gebeuren, dan wordt dat punt opgenomen op de agenda van de eerstvolgende gemeenteraad. In geval van dringende noodzakelijkheid van het punt, of in geval van de eedaflegging van een personeelslid kan de besloten zitting, enkel met dat doel, worden onderbroken.

Art. 6.

De gemeenteraadsleden, alsmede alle andere personen die krachtens de wet of het decreet de besloten vergaderingen van de gemeenteraad bijwonen, zijn tot geheimhouding verplicht.

 

INFORMATIE VOOR RAADSLEDEN EN PUBLIEK

Art. 7, § 1.

Plaats, dag en uur van de gemeenteraadsvergadering en de agenda worden openbaar bekend gemaakt door publicatie op de webstek van de gemeente. Dit gebeurt uiterlijk acht dagen voor de vergadering.

Indien raadsleden punten aan agenda toevoegen, wordt de aangepaste agenda binnen de 24 uur nadat hij is vastgesteld, op dezelfde wijze bekendgemaakt

In spoedeisende gevallen wordt de agenda uiterlijk 24 uur nadat hij is vastgesteld, en uiterlijk vóór de aanvang van de vergadering, op dezelfde wijze bekendgemaakt.

§ 2.

De agenda van de vergadering van de raad worden bezorgd aan alle lokale perscorrespondenten per e-mail.

§ 3.

De uitgebreide agenda van de gemeenteraad is te vinden op de website van de gemeente.

Art. 8, § 1.

De gemeente maakt, aan iedere natuurlijke persoon en aan iedere rechtspersoon of groepering die erom verzoekt, de agenda van de gemeenteraad en de stukken die erop betrekking hebben, openbaar door er inzage in te verlenen, er uitleg over te verschaffen of er een afschrift van te overhandigen overeenkomstig de regels in verband met openbaarheid van bestuur.

§ 2.

De beslissingen van de gemeenteraad worden door de burgemeester bekendgemaakt op de webstek van de gemeente zoals bepaald in art. 285 tot 287 van het decreet over het lokaal bestuur.

Art. 9, §1.

Voor elk agendapunt worden de dossiers, in het bijzonder de verklarende nota's, de feitelijke gegevens, de eventueel verleende adviezen en de ontwerpen van beslissing betreffende de op de agenda ingeschreven zaken, vanaf de verzending van de oproeping ter beschikking gehouden van de raadsleden in het inzagelokaal op het gemeentehuis tijdens de kantooruren of buiten de kantooruren na afspraak met de AD. en zijn raadpleegbaar via meeting.mobile waarvoor elk raadslid een persoonlijke code ontvangt.

§2.

Elk ontwerp van meerjarenplan, aanpassingen van het meerjarenplan en jaarrekening, worden op zijn minst veertien dagen vóór de vergadering waarop het ontwerp besproken wordt aan ieder lid van de gemeenteraad bezorgd.

Vanaf het ogenblik dat het ontwerp van het beleidsrapport bezorgd is aan de raadsleden, wordt aan hen ook de bijbehorende documentatie ter beschikking gesteld.

Deze stukken worden op dezelfde wijze bezorgd aan de raadsleden zoals de oproeping in art. 1, §3 van dit reglement.

§ 3.

Aan de raadsleden moet, op hun verzoek, door de algemeen directeur of de door hem aangewezen personeelsleden technische toelichting worden verstrekt over de stukken in de dossiers voor de vergadering van de gemeenteraad.

Onder technische toelichting wordt verstaan het verstrekken van inlichtingen ter verduidelijking van de feitelijke gegevens die in de dossiers voorkomen en van het verloop van de procedure.

De raadsleden richten hun verzoek mondeling of per e-mail aan de algemeen directeur.

Op een schriftelijke vraag wordt schriftelijk geantwoord.

Art. 10, §1.

De gemeenteraadsleden hebben het recht van inzage in alle dossiers, stukken en akten, ongeacht de drager, die het bestuur van de gemeente betreffen.

§2.

De notulen van het college van burgemeester en schepenen worden, uiterlijk op dezelfde dag als de vergadering van het college volgend op deze waarop de notulen werden goedgekeurd, verstuurd aan de gemeenteraadsleden. Dit gebeurt via een e-mail en meeting.mobile.

§ 3.

De briefwisseling gericht aan de voorzitter van de gemeenteraad en die bestemd is voor de gemeenteraad, wordt meegedeeld aan de gemeenteraadsleden.

§ 4.

De raadsleden hebben steeds toegang tot meeting.mobile.

§ 5.

Alle andere documenten en dossiers dan die in art. 9 en art. 10, § 2 tot § 4, die betrekking hebben op het bestuur van de gemeente, kunnen door de raadsleden ter plaatse geraadpleegd worden tijdens de kantooruren van het gemeentehuis. Of buiten de kantooruren na afspraak met de AD.

Om het college in de mogelijkheid te stellen te onderzoeken of de gevraagde stukken of akten betrekking hebben op het bestuur van de gemeente, delen de raadsleden aan de algemeen directeur schriftelijk mee welke documenten zij wensen te raadplegen.

Aan de raadsleden wordt uiterlijk binnen acht werkdagen na de ontvangst van de aanvraag meegedeeld waar en wanneer de stukken kunnen worden ingezien.

Het raadslid, dat de in deze § bedoelde stukken niet is komen raadplegen tijdens de week volgend op  het tijdstip waarop hem is meegedeeld dat ze ter inzage liggen, wordt geacht af te zien van inzage.

§ 6.

De gemeenteraadsleden kunnen een afschrift verkrijgen van die dossiers, stukken en akten. De vergoeding die eventueel wordt gevraagd voor het afschrift, mag in geen geval meer bedragen dan de kostprijs.

De raadsleden doen hun aanvraag per mail gericht aan de algemeen directeur of bij afwezigheid tot diens vervanger.

§ 7.

De gemeenteraadsleden hebben het recht de gemeentelijke instellingen en diensten die de gemeente opricht en beheert te bezoeken.

Om het college in de mogelijkheid te stellen het bezoekrecht praktisch te organiseren, delen de raadsleden minstens acht werkdagen vooraf aan de algemeen directeur schriftelijk mee welke instelling zij willen bezoeken en op welke dag en welk uur.

Tijdens het bezoek van een gemeentelijke inrichting mogen de raadsleden zich niet mengen in de werking. De raadsleden zijn op bezoek en gedragen zich als een bezoeker.

Art. 11.

De gemeenteraadsleden hebben het recht aan het college van burgemeester en schepenen mondelinge en schriftelijke vragen te stellen. Daarvoor is geen toegelicht voorstel van beslissing nodig.

De schriftelijke vragen worden via e-mail gericht aan de algemeen directeur. Op schriftelijke vragen van raadsleden wordt binnen de maand na ontvangst schriftelijk geantwoord.

Na afhandeling van de agenda van de openbare vergadering kunnen de raadsleden maximaal twee mondelinge vragen stellen over gemeentelijke aangelegenheden, die niet op de agenda van de gemeenteraad staan. De onderwerpen dienen uiterlijk vijf dagen vóór de vergadering van de gemeenteraad bezorgd te worden aan de algemeen directeur (i.c. uiterlijk woensdag om 24.00 uur indien de gemeenteraadszitting plaats heeft op maandag in de volgende week). De vragen kunnen per e-mail ingediend worden. Op deze mondelinge vragen wordt ten laatste tijdens de volgende zitting geantwoord tenzij de complexiteit van het antwoord bijkomende administratieve handelingen of onderzoek vereist waardoor er pas op een volgende zitting kan geantwoord worden.

De procedure van mondelinge vragen is beperkt tot de vraagstelling en het eventuele onmiddellijke antwoord van een lid van het college. Het is de raadsleden toegestaan repliek op het antwoord te vragen waarbij een beperkte bespreking van het onderwerp mogelijk moet zijn. In geen geval wordt in de raad een uitvoerig debat over de gestelde vraag gevoerd of wordt de vraag staande de zitting omgevormd tot een agendapunt en ter stemming voorgelegd. Om over een onderwerp een debat te kunnen voeren dient dit deel uit te maken van de agenda van de betreffende raad, of al dan niet als bijkomend punt aan de agenda te worden toegevoegd. Hiertoe is vereist dat het onderwerp als agendapunt wordt vermeld.

 

QUORUM

Art. 12.

Vooraleer aan de vergadering van de gemeenteraad deel te nemen, tekenen de leden de aanwezigheidslijst. De namen van de leden die deze lijst tekenden, worden in de notulen vermeld.

Art. 13, § 1.

De gemeenteraad kan enkel beraadslagen of beslissen als de meerderheid van de zittinghebbende leden van de gemeenteraad aanwezig is.

Indien een kwartier na het vastgestelde uur niet voldoende leden aanwezig zijn om geldig te kunnen beraadslagen, stelt de voorzitter vast dat de vergadering niet kan doorgaan.

§ 2.

De gemeenteraad kan echter, als hij eenmaal bijeengeroepen is zonder dat het vereiste aantal leden aanwezig is, na een tweede oproeping, ongeacht het aantal aanwezige leden, op geldige wijze beraadslagen en beslissen over de onderwerpen die voor de tweede maal op de agenda voorkomen.

In de oproep wordt vermeld dat het om een tweede oproeping gaat. In de tweede oproeping worden de bepalingen van artikel 26 van het decreet over het lokaal bestuur overgenomen.

 

 

WIJZE VAN VERGADEREN

Art. 14, §1.

De voorzitter zit de vergaderingen van de gemeenteraad voor, en opent en sluit de vergaderingen.

Op de voor de vergadering vastgestelde dag en uur en zodra voldoende leden aanwezig zijn om geldig te kunnen beraadslagen, verklaart de voorzitter de vergadering voor geopend.

§ 2.

Het laten deelnemen van derde personen aan de vergadering is slechts toegelaten in de gevallen voorzien in het DLB. Buiten deze gevallen kunnen derden bij de behandeling van een bepaald agendapunt slechts toegelaten worden met het oog op het verstrekken van informatie, toelichtingen en/of technische adviezen inzake materies, waarin zij uit hoofde van hun vorming, kwalificatie en /of beroepservaring als deskundig worden erkend. Bovendien dienen zij door de voorzitter uitgenodigd te worden. Zij kunnen in geen geval deelnemen aan de besluitvorming.

Art. 15, §1.

De voorzitter van de gemeenteraad geeft kennis van de tot de raad gerichte verzoeken en doet alle mededelingen die de raad aanbelangen.

De gemeenteraad vat daarna de behandeling aan van de punten die vermeld staan op de agenda, in de daardoor bepaalde volgorde, tenzij de raad er anders over beslist.

§ 2.

Een punt dat niet op de agenda van de gemeenteraad voorkomt, mag niet in bespreking worden gebracht, behalve in spoedeisende gevallen.

Tot spoedbehandeling kan enkel worden besloten door ten minste twee derde van de aanwezige leden. De namen van die leden en de motivering van de spoedeisendheid worden in de notulen vermeld.

Art. 16, § 1.

Nadat het agendapunt werd toegelicht, vraagt de voorzitter van de gemeenteraad welk lid aan het woord wenst te komen over het voorstel.

De voorzitter verleent het woord naar de volgorde van de aanvragen en, ingeval van gelijktijdige aanvraag, naar de rangorde van de raadsleden.

§ 2.

Indien de gemeenteraad deskundigen wenst te horen, bepaalt de voorzitter van de raad wanneer ze aan het woord komen.

De voorzitter kan aan de algemeen directeur vragen om toelichtingen te geven.

Art. 17.

Het woord kan door de voorzitter niet geweigerd worden voor een rechtzetting van beweerde feiten.

In de volgende gevallen en volgorde wordt het woord verleend bij voorrang op de hoofdvraag, waarvan de bespreking aldus wordt geschorst :

1° om te vragen dat men niet zal besluiten;

2° om de verdaging te vragen;

3° om voor te stellen dat een ander dan het in bespreking zijnde probleem bij voorrang zou behandeld worden;

4° om te eisen dat het voorwerp van de beslissing concreet zou omschreven worden;

5° om naar het reglement te verwijzen.

Art. 18.

De amendementen worden vóór de hoofdvraag en de subamendementen vóór de amendementen ter stemming gelegd.

Art. 19.

Niemand mag onderbroken worden wanneer hij spreekt, behalve voor een verwijzing naar het reglement of voor een terugroeping tot de orde.

Als een gemeenteraadslid, aan wie het woord werd verleend, afdwaalt van het onderwerp, kan alleen de voorzitter hem tot de behandeling van het onderwerp terugbrengen. Indien na een eerste verwittiging het lid verder van het onderwerp blijft afdwalen, kan hem het woord door de voorzitter ontnomen worden. Elk lid, dat in weerwil van de beslissing van de voorzitter, tracht aan het woord te blijven, wordt geacht de orde te verstoren.

Dit geldt eveneens voor hen, die het woord nemen zonder het te hebben gevraagd en bekomen, en die aan het woord blijven in weerwil van het bevel van de voorzitter.

Elk scheldwoord, elke beledigende uitdrukking en elke persoonlijke aantijging worden geacht de orde te verstoren.

Art. 20, §1.

De voorzitter is belast met de handhaving van de orde in de raadsvergadering.

Van de handelingen die hij in dit verband stelt, wordt melding gemaakt in de notulen.

Elk raadslid dat de orde verstoort, wordt door de voorzitter tot de orde teruggeroepen. Elk lid dat tot de orde werd teruggeroepen , mag zich verantwoorden, waarna de voorzitter beslist of de terugroeping tot de orde gehandhaafd of ingetrokken wordt.

§ 2.

De voorzitter kan, na een voorafgaande waarschuwing, elke toehoorder die openlijk tekens van goedkeuring of van afkeuring geeft of die op enigerlei wijze wanorde veroorzaakt, uit de zaal doen verwijderen.

De voorzitter kan bovendien een proces-verbaal opmaken tegen die persoon en dat proces-verbaal bezorgen aan het openbaar ministerie met het oog op de eventuele vervolging van de betrokkene.

Art. 21.

Geen enkel raadslid mag meer dan tweemaal het woord nemen over hetzelfde onderwerp, tenzij de voorzitter er anders over beslist.

Art. 22.

Wanneer de vergadering rumoerig wordt, zodat het normale verloop van de bespreking in het gedrang wordt gebracht, kondigt de voorzitter aan dat hij, bij voortzetting van het rumoer, de vergadering zal schorsen of sluiten.

Indien de wanorde toch aanhoudt, schorst of sluit hij de vergadering. De leden van de raad moeten dan onmiddellijk de zaal verlaten.

Van deze schorsing of sluiting wordt melding gemaakt in de notulen.

Art. 23.

Nadat de leden voldoende aan het woord zijn geweest en indien hij oordeelt dat het agendapunt voldoende werd besproken, sluit de voorzitter de bespreking.

 

WIJZE VAN STEMMEN

Art. 24, § 1.

Voor elke stemming in de gemeenteraad omschrijft de voorzitter het voorwerp van de bespreking waarover de vergadering zich moet uitspreken.

§ 2.

De beslissingen worden bij volstrekte meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen genomen. De volstrekte meerderheid is gelijk aan meer dan de helft van de stemmen, onthoudingen, blanco en ongeldige stemmen niet meegerekend. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Art. 25, §1.

De gemeenteraad stemt over het eigen deel van elk beleidsrapport.

Nadat zowel de gemeenteraad als de RMW elk hun deel van het beleidsrapport hebben vastgesteld, keurt de gemeenteraad het deel van het beleidsrapport goed zoals vastgesteld door de RMW. Door die goedkeuring wordt het beleidsrapport in zijn geheel geacht definitief vastgesteld te zijn. De gemeenteraad kan het deel van het beleidsrapport zoals vastgesteld door de RMW niet goedkeuren als dat de financiële belangen van de gemeente bedreigt. In dat geval vervalt de eventuele vaststelling van het deel van het beleidsrapport zoals vastgesteld door de gemeenteraad.

§ 2.

De gemeenteraad stemt telkens over het geheel van het eigen deel van het beleidsrapport.

In afwijking daarvan kan elk gemeenteraadslid de afzonderlijke stemming eisen over een of meer onderdelen die hij aanwijst in het gemeentelijke deel van het beleidsrapport.  In dat geval mag de gemeenteraad pas over het geheel van zijn deel van het beleidsrapport stemmen na de afzonderlijke stemming.

Als deze afzonderlijke stemming tot gevolg heeft dat het ontwerp van beleidsrapport moet worden gewijzigd, wordt de stemming over het geheel verdaagd tot een volgende vergadering van de gemeenteraad. Als de RMW voordien zijn deel van het beleidsrapport al had vastgesteld, vervalt die vaststelling en stelt de RMW het gewijzigde ontwerp van beleidsrapport vast op een volgende vergadering.

Art. 26, § 1.

De leden van de gemeenteraad stemmen niet geheim, behalve in de gevallen bedoeld in § 4.

§ 2.

Er zijn twee mogelijke werkwijzen van stemmen:

1° de mondelinge stemming;

2° de geheime stemming.

§ 3.

Over de volgende aangelegenheden wordt geheim gestemd:

1° de vervallenverklaring van het mandaat van gemeenteraadslid en van schepen;

2° het aanwijzen van de leden en het beëindigen van deze aanwijzing van de gemeentelijke bestuursorganen en van de vertegenwoordigers van de gemeente in overlegorganen en in de organen van andere rechtspersonen en feitelijke verenigingen;

3° individuele personeelszaken.

Art. 27.

De mondelinge stemming geschiedt door, elk raadslid ja, neen of onthouding te laten uitspreken,

in de volgorde zoals hierna bepaald:

Bij de aanvang van elke vergadering loot de voorzitter de naam uit van het lid dat eerst zal stemmen. Vervolgens stemmen de leden volgens de wijze van de klok, zoals ze zitten in de raadszaal. Indien het aangeduide lid op het ogenblik der uitloting afwezig is, wordt de stemming begonnen met het eerstvolgende lid op de ranglijst, dat aanwezig is.

De voorzitter stemt het laatst, behalve bij geheime stemming.

 

Art. 28.

Wanneer er na de stem van de voorzitter evenveel stemmen voor als tegen het voorstel zijn, dan is er staking van stemmen en is het voorstel verworpen (behalve in de gevallen van art. 31 van dit reglement). De stem van de voorzitter is niet doorslaggevend bij staking van stemmen.

Art. 29.

Voor een geheime stemming worden vooraf gemaakte stembriefjes gebruikt en wordt eenvormig schrijfgerief ter beschikking gesteld.

De raadsleden stemmen ‘ja’, ‘neen’ of onthouden zich. De onthouding gebeurt door het afgeven van een blanco stembriefje.

Voor de stemming en de stemopneming is het bureau samengesteld uit de voorzitter en de jongste twee raadsleden. Ieder raadslid is gemachtigd de regelmatigheid van de stemopnemingen na te gaan.

Art. 30.

Vooraleer tot de stemopneming over te gaan, wordt het aantal stembriefjes geteld. Stemt dit aantal niet overeen met het aantal raadsleden, die aan de stemming hebben deelgenomen, dan worden de stembriefjes vernietigd en wordt elk raadslid uitgenodigd opnieuw te stemmen.

Art. 31.

Voor elke benoeming tot ambten, elke contractuele aanstelling, elke verkiezing en elke voordracht van kandidaten wordt tot een afzonderlijke stemming overgegaan. Als bij de benoeming, de contractuele aanstelling, de verkiezing of de voordracht van kandidaten de vereiste meerderheid niet wordt verkregen bij de eerste stemming, wordt opnieuw gestemd over de twee kandidaten die de meeste stemmen hebben behaald.

Als bij de eerste stemming sommige kandidaten een gelijk aantal stemmen behaald hebben, dan wordt de jongste kandidaat tot de herstemming toegelaten. Personen worden benoemd, aangesteld, verkozen of voorgedragen bij volstrekte meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen heeft de jongste kandidaat de voorkeur.

 

NOTULEN EN ZITTINGSVERSLAG

Art. 32, §1.

De notulen van de gemeenteraad vermelden, in chronologische volgorde, alle besproken onderwerpen, alsook het gevolg dat gegeven werd aan die punten waarover de gemeenteraad geen beslissing heeft genomen.

Zij maken eveneens duidelijk melding van alle beslissingen. Behalve bij geheime stemming of bij unanimiteit, vermelden de notulen voor elk raadslid of hij voor of tegen het voorstel heeft gestemd of zich onthield. 

§ 2.

De zittingsverslagen van de vergaderingen van de gemeenteraad vermelden, in chronologische volgorde, alle besproken onderwerpen, de essentie van de tussenkomsten en van de mondeling en schriftelijk gestelde vragen en antwoorden.

Een raadslid kan vragen om in het zittingsverslag de rechtvaardiging van zijn stemgedrag op te nemen.

§ 3.

Als de gemeenteraad een aangelegenheid overeenkomstig artikel 4, §2 en artikel 5 van dit reglement in besloten vergadering behandelt, vermelden de notulen alleen de beslissingen en wordt er geen zittingsverslag opgesteld.

Art. 33,  § 1.

De notulen en het zittingsverslag van de vergadering van de gemeenteraad voor worden onder de verantwoordelijkheid van de algemeen directeur opgesteld overeenkomstig de bepalingen van artikel 277 en 278 van het decreet over het lokaal bestuur.

§ 2.

De notulen en het zittingsverslag van de vorige vergadering zijn, behalve in spoedeisende gevallen, ten minste acht dagen voor de vergadering ter beschikking via meeting.mobile.

§ 3.

Elk gemeenteraadslid heeft het recht tijdens de vergadering opmerkingen te maken over de redactie van de notulen en het zittingsverslag van de vorige vergadering. Als die opmerkingen door de gemeenteraad worden aangenomen, worden de notulen en het zittingsverslag in die zin aangepast.

Als er geen opmerkingen worden gemaakt, worden de notulen en het zittingsverslag als goedgekeurd beschouwd en worden ze door de voorzitter van de gemeenteraad en de algemeen directeur ondertekend. In het geval de gemeenteraad bij spoedeisendheid werd samengeroepen, kan de gemeenteraad beslissen om opmerkingen toe te laten op de eerstvolgende vergadering.

§ 4.

Zo dikwijls de gemeenteraad het gewenst acht, worden de notulen geheel of gedeeltelijk staande de vergadering opgemaakt en door algemeen directeur en de meerderheid van de aanwezige raadsleden ondertekend.

Art. 34, § 1.

De reglementen, beslissingen, akten, brieven en alle andere stukken worden ondertekend zoals bepaald in artikel 279 tot 283 van het decreet over het lokaal bestuur.

§ 2.

De stukken, die niet vermeld worden in artikel 279, §1 tot §3 en §5 van het decreet over het lokaal bestuur, worden ondertekend door de burgemeester en medeondertekend door de algemeen directeur.

 

FRACTIES

Art. 35.

Het gemeenteraadslid of de gemeenteraadsleden die op eenzelfde lijst verkozen zijn, vormen één fractie. Een onderlinge vereniging tot één fractie of de vorming van twee fracties is mogelijk, uiterlijk op de installatievergadering, in de gevallen en op de wijze vastgelegd in art. 36, §2 van het decreet over het lokaal bestuur.

 

 

 

VERGOEDINGEN RAADSLEDEN

Art. 36, §1

Aan de gemeenteraadsleden, met uitzondering van de burgemeester en de schepenen, wordt presentiegeld verleend voor volgende vergaderingen waarop zij aanwezig zijn:

1° de vergaderingen van de gemeenteraad;

2° de vergadering waarvoor men in principe recht op presentiegeld heeft, maar waarvoor het aanwezigheidsquorum niet werd bereikt;

3° de vergaderingen die slechts gedeeltelijk werden bijgewoond;

4° de vergaderingen die werden hervat op een andere dag.

§ 2.

Het presentiegeld bedraagt  200 euro voor de vergaderingen van de gemeenteraad en van de RMW.

De voorzitter van de gemeenteraad ontvangt een dubbel presentiegeld voor de vergaderingen van de gemeenteraad die hij voorzit.

Art. 37, §1.

Conform de dienstverlening, zoals bepaald in dit reglement, hebben de gemeenteraadsleden op het gemeentehuis toegang tot telefoon en internet, en kunnen ze kopieën bekomen van gemeentelijke bestuursdocumenten. In een daartoe voorbehouden lokaal kunnen de diverse gemeenteraadsfracties alle nodige informatie inkijken.

§ 2.

Gemeenteraadsleden kunnen de kosten van documentatie, studiedagen of vormingscursussen, (ingericht door overheidsinstanties, onderwijsinstellingen of de VVSG), terugvorderen van het gemeentebestuur, voor zover deze documentatie, cycli of studiedagen noodzakelijk zijn voor de uitoefening van hun mandaat. Deze kosten moeten worden verantwoord met bewijsstukken.

De terugvorderbare kosten mogen niet buitensporig zijn en moeten vergelijkbaar zijn met deze van vormingsinitiatieven voor gemeente- en OCMW-personeel. Ze betreffen in principe enkel vormingscycli of studiedagen in het binnenland. Er worden geen kosten vergoed voor het behalen van bijkomende diploma’s.

De relevantie en de kostprijs van de vorming worden beoordeeld door het college van burgemeester en schepenen.

§ 3.

De gemeente sluit een verzekering af om de burgerlijke aansprakelijkheid, met inbegrip van de rechtsbijstand, te dekken die bij de normale uitoefening van hun mandaat persoonlijk ten laste komt van de gemeenteraadsleden. De gemeente sluit daarnaast ook een verzekering af voor ongevallen die de gemeenteraadsleden overkomen in het kader van de normale uitoefening van hun ambt.

§ 4.

Verplaatsingskosten van gemeenteraadsleden , noodzakelijk voor de uitoefening van hun mandaat of als afgevaardigde van het gemeentebestuur, worden door het gemeentebestuur terugbetaald na voorlegging van bewijsstukken, op basis van de wettelijke vastgestelde tarieven.  In geval van twijfel beslist het college van burgemeester en schepenen.

 

Er wordt geen terugbetaling voorzien voor verplaatsingskosten die reeds door andere instanties, intergemeentelijke samenwerkingsverbanden, overheidsdienst,…) aan het gemeenteraadslid worden terugbetaald.

 

§ 5.

Voor iedere terugbetaling geldt dat de onkosten gestaafd moeten worden met bewijsstukken.  Er kunnen geen forfaitaire kostenvergoedingen worden toegekend.

Hierbij is van belang dat uit de stukken duidelijk blijkt waarvoor deze kosten werden gemaakt en ten bedrage van hoeveel.  Indien dit niet op afdoende wijze kan worden aangetoond, worden deze kosten niet terugbetaald.

 

§ 6.

Jaarlijks wordt een overzicht gemaakt van de terugbetaling van de kosten van de mandatarissen. Dat document is openbaar.

 

 

VERZOEKSCHRIFTEN

Art. 38, § 1.

Iedere burger heeft het recht verzoekschriften, door een of meer personen ondertekend, schriftelijk bij de organen van de gemeente in te dienen.

Een verzoek is een vraag om iets te doen of te laten. Uit de tekst van het verzoekschrift moet de vraag duidelijk zijn.

De organen van de gemeente zijn de gemeenteraad, het college van burgemeester en schepenen, de voorzitter van de gemeenteraad, de burgemeester, de algemeen directeur en elk ander orgaan van de gemeente dat als overheid optreedt.

§ 2.

De verzoekschriften worden aan het orgaan van de gemeente gericht tot wiens bevoegdheid de inhoud van het verzoek behoort. Komt een verzoekschrift niet bij het juiste orgaan aan, dan bezorgt dit orgaan het verzoek aan de juiste bestemmeling.

§ 3.

Verzoekschriften die een onderwerp betreffen dat niet tot de bevoegdheid van de gemeente behoort, zijn onontvankelijk.

Verzoekschriften die duidelijk tot de bevoegdheid van het OCMW behoren, worden overgemaakt aan het bevoegde orgaan van het OCMW. De indiener wordt daarvan op de hoogte gebracht.

§ 4.

Een schriftelijke vraag wordt niet als verzoekschrift beschouwd als:

1° de vraag onredelijk is of te vaag geformuleerd;

2° het louter een mening is en geen concreet verzoek;

3° de vraag anoniem, d.w.z. zonder vermelding van naam, voornaam en adres, werd ingediend;

4° het taalgebruik ervan beledigend is.

 

Het orgaan of de voorzitter van het orgaan maakt deze beoordeling. Hij kan de indiener om een nieuw geformuleerd verzoekschrift vragen dat wel aan de ontvankelijkheidsvoorwaarden voldoet.

Art. 39, §1.

Is het een verzoekschrift voor de gemeenteraad, dan plaatst de voorzitter van de gemeenteraad het verzoekschrift op de agenda van de eerstvolgende gemeenteraad indien het minstens 14 dagen vóór de vergadering werd ontvangen.  Wordt het verzoekschrift later ingediend, dan komt het op de agenda van de volgende vergadering.

§ 2.

De gemeenteraad kan de bij hem ingediende verzoekschriften naar het college van burgemeester en schepenen of naar een gemeenteraadscommissie verwijzen met het verzoek om over de inhoud ervan uitleg te verstrekken.

§ 3.

De verzoeker of, indien het verzoekschrift door meerdere personen ondertekend is, de eerste ondertekenaar van het verzoekschrift, kan worden gehoord door het betrokken orgaan van de gemeente.  In dat geval heeft de verzoeker of de eerste ondertekenaar van een verzoekschrift het recht zich te laten bijstaan door een persoon naar keuze.

§ 4.

Het betrokken orgaan van de gemeente verstrekt, binnen drie maanden na de indiening van het verzoekschrift, een gemotiveerd antwoord aan de verzoeker of, indien het verzoekschrift door meer personen ondertekend is, aan de eerste ondertekenaar van het verzoekschrift.

Art. 40.

Vóór de openbare zitting van de gemeenteraad wordt voor de inwoners een spreekrecht georganiseerd volgens de hierna volgende procedure :

1.de spreekrechtronde vangt aan een kwartier voor het officiële aanvangsuur van de openbare zitting van de gemeenteraad: Elke tussenkomst mag maximaal 5 minuten duren.

2.deze spreekrechtgelegenheid is niet bestemd voor de gemeenteraadsleden. Zij mogen in dit tijdsbestek geen vragen stellen, noch zich in de discussie mengen.

3.alle inwoners van Riemst (individueel, in groep of georganiseerd), hebben de mogelijkheid om van dit spreekrecht op de gemeenteraad gebruik te maken.

4.de vraagstellers maken zich bekend door handopsteking en delen hun naam mee . Ze verklaren te spreken uit eigen naam of namens een bepaalde groep, organisatie of adviesraad en vermelden het onderwerp of agendapunt waarop het verzoek tot bespreking betrekking heeft.

5.het verzoek tot spreken kan een vraag aan het college, een standpunt of een toelichting inhouden in verband met alle mogelijke punten van openbaar en gemeentelijk belang

6.de voorzitter beslist over de ontvankelijkheid van de vragen aan het college, bepaalt de volgorde en verleent het woord. Hij heeft het recht om vragen en informatie onontvankelijk te verklaren, met name :

-vragen of informatie over privé aangelegenheden;

-vragen over standpunten en houdingen van de gemeenteraadsleden in verband met de punten op de dagorde.

-vragen aan individuele gemeenteraadsleden

7.de ondervraagde schepen of burgemeester heeft het recht om het antwoord in beraad te houden : zij/hij kan oordelen dat eerst het schepencollege dient geraadpleegd : (bv. omdat bepaalde vragen opzoekingswerk vergen) : in dat geval zal het antwoord binnen 30 dagen schriftelijk worden bezorgd.

8.de voorzitter waakt over de tijdsduur van de tussenkom
sten en de goede orde van de bijeenkomst.

 

 

Artikel 41:

Het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad dd. 11/02/2019 wordt opgeheven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicatiedatum: 16/07/2019
Overzicht punten

Vergadering gr van 3/06/2019.

AH Interne zaken

ORGANISATIEBEHEERSING - AUDIT VLAANDEREN

 

 

Publicatiedatum: 16/07/2019
Overzicht punten

Vergadering gr van 3/06/2019.

Facilitaire diensten - Technische Dienst

GOEDKEURING SAMENWERKINGSOVEREENKOMST MET HET VLAAMSE GEWEST EN FLUVIUS VOOR DE UITVOERING VAN DE HERINRICHTING N79 VROENHOVEN

 

 

Gelet op het decreet over het lokaal bestuur van 22.12.2017;

Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motivering van bestuurshandelingen;

Gelet op de omzendbrief B.A.2000/08 betreffende de toepassing van de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motivering van bestuurshandelingen op besluiten van provinciale en gemeentelijke overheden en OCMW’s – Gecoördineerde onderrichtingen;

Gelet op de wet van 23 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, meer bepaald artikel 17, par.2, 2°, a);

Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur;

Gelet op de omzendbrief VR 2004/26 dd.2004-06-04 betreffende de openbaarheid van bestuur;

Gelet op het Koninklijk besluit van 8 januari 1996 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en de concessies voor openbare werken;

Gelet op het Koninklijk besluit van 26 september 1996 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken;

Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 10 september 1996 tot ondertekening van het mobiliteitsconvenant tussen de gemeente Riemst, het Vlaams Gewest en de Vlaamse Vervoersmaatschappij, volgens de voorwaarden in het moederconvenant;

Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 25 januari 2013 tot bepaling van de nadere regels betreffende de organisatorische omkadering, de financiering en de samenwerking voor het mobiliteitsbeleid;

Gelet op de voorlopige raming van de de kosten aan erelonen, aandeel AWV € 215.551,19; aandeel Fluvius € 69.961,52; aandeel Gemeente Riemst € 15.000;

Overwegende dat het Vlaams Gewest een studie wenst uit te voeren voor de herinrichting van de N79 ter hoogte van Vroenhoven;

Overwegende dat Fluvius conform het gemeentelijk investeringsprogramma de studie voor de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel langs de N79 tussen het centrum van Riemst en de Nederlandse grens, inclusief de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel in een aantal gemeentelijke zijstraten dient uit te voeren;

Overwegende dat voorlopige raming van de investering door de gemeente Riemst bestaat uit € 80.000 voor de heraanleg van de busparking in fase 1 en € 150.000 voor de aanleg van stoepen langs de Maastrichtersteenweg in fase 3, hetgeen resulteert in een ereloonkost van € 15.000;

Overwegende dat door het Vlaams Gewest, als opdrachtgevend bestuur, een samenwerkingsovereenkomst met alle betrokken partners werd opgesteld;

Overwegende dat het budget zal voorzien worden in het meerjarenbudget, na 2019;

Na beraadslaging;

 

BESLUIT:25 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Marina Pauly, Christiaan Bamps, Peter Neven, Mathieu Eycken, Jan Peumans, Davy Renkens, Anita Beusen, Ludwig Stevens, Jean Nicolaes, Anja Slangen, Mieke Loyens, Joël L'Hoest, Dirk Jacobs, Steven Coenegrachts, Jan Noelmans, Laura Mulleners, Danny Lemmens, Gerard Stratermans, Patrick Janssen, Marie-Elise Smets, Yves Chanson, Anja Huls en Bert Cilissen

 

artikel 1:

De samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Riemst en het Vlaamse Gewest: "Studie voor de herinrichting van de N79 ter hoogte van Vroenhoven", dossiernummer 41399-1, N70/N79/60, waarbij Fluvius instaat voor het gedeelte ontwerp riolering, wordt goedgekeurd.

 

artikel 2:

De samenwerkingsovereenkomst als bijlage maakt integraal deel uit van dit besluit.

 

artikel 3:

De erelonen voor het gedeelte wegenis zijn ten laste van het Vlaamse Gewest, de erelonen voor het gedeelte riolering zijn ten laste van Fluvius, de erelonen voor het gedeelte heraanleg busstation en stoepen zijn ten laste van het gemeentebestuur volgens hun aandeel in de ramingen en eindafrekening. De kredieten worden ten gepaste tijde voorzien in het budget.

 

artikel 4:

Een exemplaar van deze gemeenteraadsbeslissing zal overgemaakt worden aan

het Vlaamse Gewest

de financiële dienst van de gemeente Riemst

 

Publicatiedatum: 16/07/2019
Overzicht punten

Vergadering gr van 3/06/2019.

LDP - Dienst Milieu

AANDUIDING AFGEVAARDIGDE EN VASTE PLAATSVERVANGER VOOR HET ALGEMEEN COMITÉ VAN LIMBURG.NET

 

Gelet op het decreet over het lokaal bestuur d.d. 22-12-2017

Gelet dat Limburg.net een intergemeentelijk samenwerkingsverband met rechtspersoonlijkheid is, en meer bepaald een opdrachthoudende vereniging zoals bedoeld in artikel 398, §1, 3° van het Decreet over Lokaal Bestuur van 22/12/17 (verder ‘het Decreet’).

Gelet op het lidmaatschap van de gemeente bij Limburg.net.

Gelet op de statuten van Limburg.net (verder 'de Statuten').

Gelet op artikel 442 van het Decreet dat bepaalt dat in elke dienstverlenende of opdrachthoudende vereniging een algemeen comité kan opgericht worden om de verbinding en het overleg tussen de raad van bestuur en de deelnemers te faciliteren.

Gelet artikel 29 van de Statuten dat een algemeen comité opricht bij Limburg.net en dat bepaalt dat het algemeen comité bestaat uit afgevaardigden van de gemeenten waarbij elke gemeente één afgevaardigde heeft. Elke deelnemende gemeente mag bijgevolg één vertegenwoordiger voordragen die namens haar in het algemeen comité zetelt. Het voorgedragen lid moet een natuurlijke persoon zijn die in de gemeente lid is van het college van burgemeester en schepenen. Daarnaast duidt elke deelnemende gemeente een vaste plaatsvervanger aan.

Overwegende dat op 1 januari 2019 een algehele vernieuwing van de gemeenteraden heeft plaatsgevonden.

Overwegende dat de gemeente in overeenstemming met artikel 442 van het Decreet en artikel 29 van de Statuten overgaat tot aanduiding van een afgevaardigde en vaste plaatsvervanger voor het algemeen comité.

 

Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen gaat de gemeenteraad over tot de geheime stemming over de aanduiding van de effectieve afgevaardigde en zijn plaatsvervanger voor het algemeen comité van Limburg.net waaruit blijkt dat:

•voor de effectieve afgevaardigde Peter Neven:

◦aantal deelnemers aan de stemming: 25

◦blanco en onthoudingen: 0

◦ongeldige stemmen: 0

•de heer Peter Neven 15 ja-stemmen en 10 nee-stemmen en 0 onthoudingen bekomt.

 

voor de plaatsvervanger Mathieu Eycken:

◦aantal deelnemers aan de stemming: 25

◦blanco en onthoudingen: 0

◦ongeldige stemmen: 0

•de heer Mathieu Eycken 15 ja-stemmen en 10 nee-stemmen en 0 onthoudingen bekomt.

 

BESLUIT:

artikel 1:

De gemeente Riemst draagt de heer Peter Neven, Toekomststraat 33, 3770 Riemst, geboren op 27-09-1987,voor als afgevaardigde voor het Algemeen Comité van Limburg.net voor de hele legislatuur

artikel 2:

De gemeente Riemst draagt de heer Mathieu Eycken, Op de Dries 70, 3770 Riemst, geboren op 15-04-1962, voor als vaste plaatsvervanger voor het algemeen comité van Limburg.net voor de hele legislatuur.

artikel 3:

Een getekend afschrift van dit besluit wordt in tweevoud verzonden aan Limburg.net.

 

Publicatiedatum: 16/07/2019
Overzicht punten

Vergadering gr van 3/06/2019.

LDP - Dienst Milieu

AANDUIDING VERTEGENWOORDIGER EN PLAATSVERVANGER VOOR DE ALGEMENE VERGADERING VAN LIMBURG.NET

 

Gelet op het decreet over het lokaal bestuur d.d. 22-12-2017

Gelet dat Limburg.net een intergemeentelijk samenwerkingsverband met rechtspersoonlijkheid is, en meer bepaald een opdrachthoudende vereniging zoals bedoeld in artikel 398, §1, 3° van het Decreet over Lokaal Bestuur van 22/12/17 (verder ‘het Decreet’).

Gelet op het lidmaatschap van de gemeente bij Limburg.net.

Gelet op de statuten van Limburg.net (verder 'de Statuten').

Overwegende dat artikel 432 van het Decreet bepaalt dat de vertegenwoordigers voor de algemene vergadering rechtstreeks door de gemeenteraden aangeduid worden uit hun leden.

 

Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen gaat de gemeenteraad over tot de geheime stemming over de aanduiding van de effectieve afgevaardigde en zijn plaatsvervanger voor de algemene vergadering van Limburg.net waaruit blijkt dat:

 

•voor de effectieve afgevaardigde Jean Nicolaes:

◦aantal deelnemers aan de stemming: 25

◦blanco en onthoudingen: 0

◦ongeldige stemmen: 0

•de heer Jean Nicolaes 15 ja-stemmen en 10 nee-stemmen en 0 onthoudingen bekomt.

 

voor de plaatsvervanger Anja Huls:

◦aantal deelnemers aan de stemming: 25

◦blanco en onthoudingen: 1

◦ongeldige stemmen: 0

•mevrouw Anja Huls 15 ja-stemmen en 9 nee-stemmen en 1 onthouding bekomt.

 

BESLUIT:

artikel 1:

Als gemeentelijke vertegenwoordiger voor de Algemene Vergadering van Limburg.net wordt aangewezen voor de hele legislatuur:

- dhr. Jean Nicolaes, Bilzersteenweg 72, 3770 Riemst, geboren op 27-07-1948;

met als plaatsvervanger:

- mevr. Anja Huls, Verbindingsweg 58, 3770 Riemst, geboren op 25-04-1970.

De aangeduide vertegenwoordiger beschikt over een aantal stemmen dat gelijk is aan het aantal aandelen waarover de gemeente beschikt in Limburg.net (zie art. 7, 9 en 37 van de Statuten).

artikel 2:

Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van dit besluit en in het bijzonder met het in kennis stellen daarvan aan de opdrachthoudende vereniging middels het bezorgen van een afschrift in tweevoud aan Limburg.net.

 

Publicatiedatum: 16/07/2019
Overzicht punten

Vergadering gr van 3/06/2019.

LDP - Dienst Milieu

BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING EN ALGEMENE VERGADERING LIMBURG.NET D.D. 27-06-2019 - AGENDA EN IN TE NEMEN STANDPUNTEN

 

Gelet op het decreet over het lokaal bestuur d.d. 22-12-2017.

Gelet op de beslissing van de raad van bestuur van Limburg.net van 8 mei 2019 tot goedkeuring van de agenda van de algemene vergadering van Limburg.net van donderdag 27 juni 2019 om 18 uur, met volgende agendapunten:

1)Welkom door de voorzitter

2)Aanduiding secretaris en stemopnemers (art. 38 statuten)

3)Jaarrekening 2018 / Verslag van de raad van bestuur aan de aandeelhouders / Verslag van de commissaris (454 DLB, art. 40 statuten)

4)Activiteitenverslag 2018

5)Kwijting aan de bestuurders (art. 454 DLB, art. 40 statuten)

6)Kwijting aan de commissaris (art. 454 DLB, art. 40 statuten)

7)Benoeming afgevaardigden met raadgevende stem in de raad van bestuur (art. 440,§ 4 DLB en art. 21 Statuten)

8)Benoeming leden en plaatsvervangers algemeen comité (art. 29 Statuten)

9)Aanpassing kapitaal aan de evolutie van het bevolkingscijfer (art. 9 statuten)

10)Ondernemingsplan 2019-2025 (art. 459 DLB) en principiële beslissing inzake uitrol van een uniform inzamelsysteem binnen Limburg.net.

11)Vastleggen presentiegelden (art. 27 statuten)

12)Varia

Bijlagen:

­ Bijlage algemeen: Toelichtingsnota betreffende punten 7), 8), 9) 10) en 11) van de agenda

­ Bijlage punt 3a: Jaarrekening 2018

­ Bijlage punt 3b: Jaarverslag raad van bestuur

­ Bijlage punt 3c: PowerPoint presentatie jaarrekening 2018

­ Bijlage punt 3d: Detail teruggave werkingsbijdragen ad € 606.454

­ Bijlage punt 3e: Detail teruggave financieel resultaat ad € 806.575

­ Bijlage punt 4a: Activiteitenverslag 2018

­ Bijlage punt 10a: PowerPointpresentatie Ondernemingsplan 2019-2025

­ Bijlage punt 10b: Brochure Ondernemingsplan 2019-2025 – ‘Het Schoonste Plan’

Gelet op de beslissing van de raad van bestuur van Limburg.net van 27 maart 2019 tot goedkeuring van de agenda van de bijzondere algemene vergadering van Limburg.net van donderdag 27 juni 2019 om 19.15 u., met volgende agendapunten: 

1)Welkom door de voorzitter

2)Aanduiding secretaris en stemopnemers (art. 38 Statuten)

3)Vaststellingen verzoeken tot verlenging (art. 423 §2 Decreet over het Lokaal Bestuur)

4)Wijziging artikel 6 van de statuten van Limburg.net, waarbij de bestaansduur van Limburg.net wordt verlengd met 18 jaar tot 9/11/2037

Zie bijgevoegde nota’s bij dit besluit:

- BAV_190627_Motiveringsnota betreffende de verlenging van de deelname van de gemeente bij Limburg.net;

- BAV_190627_Toelichtingsnota betreffende de wijziging van artikel 6 van de statuten.

Gelet dat Limburg.net een intergemeentelijk samenwerkingsverband met rechtspersoonlijkheid is, en meer bepaald een opdrachthoudende vereniging zoals bedoeld in artikel 398, §1, 3° van het Decreet over Lokaal Bestuur van 22/12/17 (verder ‘DLB’).

Gelet op het lidmaatschap van de gemeente bij Limburg.net.

Gelet op de statuten van Limburg.net (verder ‘de Statuten’).

Overwegende dat geen bezwaren voorhanden zijn om de goedkeuring van de voorgelegde agendapunten te weigeren.

Overwegende dat - gezien de aard van de agendapunten van de Bijzondere Algemene Vergadering - de gemeenteraad een inhoudelijke beslissing voor punt 3 en 4 moet nemen.

Overwegende dat de bestaansduur van Limburg.net afloopt op 9 november 2019 (artikel 6 Statuten).

Overwegende artikel 423 DLB dat stelt dat na afloop van de statutair bepaalde duur de dienstverlenende of opdrachthoudende vereniging opeenvolgende keren verlengd kan worden voor een termijn die telkens niet langer mag zijn dan 18 jaar.

Overwegende het tweede lid van artikel 423 DLB dat stelt dat de gewone meerderheid van het totale aantal deelnemers - en op voorwaarde dat het verzoek gedragen wordt door een drievierdemeerderheid van het aantal deelnemende gemeenten - de laatste AV vóór het verstrijken van de duur, tot de verlenging kan beslissen met een drievierdemeerderheid van de stemmen.

Overwegende het onderzoek inzake de verlenging, zoals opgenomen in de bijgevoegde motiveringsnota, waaruit blijkt dat het voor de gemeente aangewezen is om haar deelname bij Limburg.net te verlengen. 

Overwegende dat op grond van de hierin opgesomde redenen, de gemeente een verzoek tot verlenging van deelname bij Limburg.net formuleert.

Overwegende dat een beslissing van de verlenging zich vertaalt in een aanpassing van artikel 6 van de Statuten waarbij de bestaansduur van Limburg.net wordt verlengd met 18 jaar tot 9/11/2037.

 

BESLUIT:14 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Marina Pauly, Christiaan Bamps, Peter Neven, Mathieu Eycken, Davy Renkens, Jean Nicolaes, Anja Slangen, Mieke Loyens, Joël L'Hoest, Laura Mulleners, Anja Huls en Bert Cilissen

6 stemmen tegen: Jan Peumans, Anita Beusen, Dirk Jacobs, Danny Lemmens, Gerard Stratermans en Yves Chanson

5 onthoudingen: Ludwig Stevens, Steven Coenegrachts, Jan Noelmans, Patrick Janssen en Marie-Elise Smets

 

artikel 1:

De agendapunten van de Algemene Vergadering en de Bijzondere Algemene Vergadering van 27 juni 2019 van de Opdrachthoudende Vereniging Limburg.net worden goedgekeurd.

artikel 2:

De gemeente verwijst naar de bijgevoegde uitgebreide motiveringsnota op grond waarvan zij beslist het lidmaatschap van de gemeente bij Limburg.net te verlengen (zie artikel 3 van de agenda van de BAV van Limburg.net dd. 27/6/2019)

artikel 3:

Goedkeuring van de wijziging van artikel 6 van de statuten van Limburg.net, waarbij de bestaansduur van Limburg.net verlengd wordt met 18 jaar tot 9/11/2037 (zie artikel 4 van de agenda van de BAV van Limburg.net dd. 27/6/2019

artikel 4:

Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van dit besluit en in het bijzonder met het in kennis stellen van onderhavig gemeenteraadsbesluit, inclusief de motiveringsnota bij punt 3, aan de opdrachthoudende vereniging middels het bezorgen van een afschrift in tweevoud aan Limburg.net.

 

Publicatiedatum: 16/07/2019
Overzicht punten

Vergadering gr van 3/06/2019.

LDP - Dienst Lokale Economie, Landbouw, Platteland

GOEDKEURING JAARVERSLAG 2018 EN JAARREKENING 2018 INTERLOKALE VERENIGING PLAATSELIJKE GROEP HASPENGOUW

 

gelet op het Decreet over het Lokaal Bestuur van 22 december 2017, en latere wijzigingen;

gelet op het Decreet van 26 maart 2004 betreffende openbaarheid van bestuur, en latere wijzigingen;

gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen en latere wijzigingen;

gelet op de beginselen van behoorlijk bestuur en in het bijzonder het gelijkheids- en transparantiebeginsel;

gelet op het jaarverslag 2018 en de jaarrekening 2018 opgemaakt door de provincie Limburg;

gelet op artikel 24 van de overeenkomst betreffende de oprichting van de interlokale vereniging PG Leader Haspengouw moet het jaarverslag samen met de jaarrekening aan de gemeenteraden van de deelnemende gemeenten en aan de provincieraad van de provincie Limburg ter goedkeuring worden voorgelegd;

gelet op het feit dat de jaarrekening definitief is goedgekeurd indien de gewone meerderheid van de deelnemende gemeenten en de provincieraad deze rekening goedkeurt;

gelet dat conform artikel 24 §4 van de overeenkomst, indien de gewone meerderheid van de deelnemende gemeenteraden en de provincieraad niet binnen de 60 dagen na voorlegging reageert, de jaarrekening als goedgekeurd wordt beschouwd;

gelet op de goedkeuring van het jaarverslag 2018 en de jaarrekening 2018 van de interlokale vereniging Plaatselijke Groep Haspengouw door de provincieraad dd. 2019-04-24;

gelet dat, conform artikel 25 van de overeenkomst, de vertegenwoordiger van de betrokken deelgemeente in de interlokale vereniging (voor Riemst: schepen Guy Kersten) toelichting geeft over het jaarverslag in de gemeenteraad.

 

BESLUIT:25 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Marina Pauly, Christiaan Bamps, Peter Neven, Mathieu Eycken, Jan Peumans, Davy Renkens, Anita Beusen, Ludwig Stevens, Jean Nicolaes, Anja Slangen, Mieke Loyens, Joël L'Hoest, Dirk Jacobs, Steven Coenegrachts, Jan Noelmans, Laura Mulleners, Danny Lemmens, Gerard Stratermans, Patrick Janssen, Marie-Elise Smets, Yves Chanson, Anja Huls en Bert Cilissen

 

artikel 1:

Goedkeuring te geven voor de jaarrekening 2018 en het jaarverslag 2018 van de interlokale vereniging PG Leader Haspengouw.

Beide documenten worden als integrerende bijlage aan dit besluit gehecht.

 

artikel 2:

Een afschrift van dit besluit wordt aan de interlokale vereniging PG Leader Haspengouw bezorgd.

 

Publicatiedatum: 16/07/2019
Overzicht punten

Vergadering gr van 3/06/2019.

LDP - Dienst Lokale Economie, Landbouw, Platteland

GOEDKEURING STATUTENWIJZIGING INTERLOKALE VERENIGING PLAATSELIJKE GROEP HASPENGOUW

 

gelet dat de Interlokale Vereniging Plaatselijke Groep Haspengouw d.d. 2015-06-08 opgericht is;

gelet dat de gemeente Riemst één van de oprichtende leden is;

gelet dat om de statuten in overeenstemming te brengen met het decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017 dat o.a. het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking vervangt er een een statutenwijziging is voorbereid;

gelet dat de wijziging van de statuten eerder door de Plaatselijke Groep Haspengouw in een schriftelijke ronde d.d. 2019-01-28 goedgekeurd is;

gelet dat de statutenwijziging tevens door de leden van de Interlokale Vereniging Plaatselijke Groep Haspengouw dient te worden bekrachtigd. Voor de gemeenten betreft deze bekrachtiging, een goedkeuring door de gemeenteraad;

overwegende dat het verslag van de vergadering van de Interlokale Vereniging Plaatselijke Groep Haspengouw waarin de aanpassing van het huishoudelijk reglement Interlokale Vereniging Plaatselijke Groep Haspengouw opgenomen is als integrale bijlage aan dit document gevoegd is.

 

BESLUIT:25 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Marina Pauly, Christiaan Bamps, Peter Neven, Mathieu Eycken, Jan Peumans, Davy Renkens, Anita Beusen, Ludwig Stevens, Jean Nicolaes, Anja Slangen, Mieke Loyens, Joël L'Hoest, Dirk Jacobs, Steven Coenegrachts, Jan Noelmans, Laura Mulleners, Danny Lemmens, Gerard Stratermans, Patrick Janssen, Marie-Elise Smets, Yves Chanson, Anja Huls en Bert Cilissen

 

artikel 1:

zijn goedkeuring geven voor de wijziging van de statuten Interlokale vereniging Plaatselijke Groep Haspengouw die als bijlage integraal deel uitmaken van dit besluit.

 

artikel 2:

Een afschrift van dit besluit wordt overgemaakt aan het Leader-secretariaat Haspengouw t.a.v. Davy Froyen, Provincie Limburg, Dienst Landbouw en Platteland, Universiteitslaan 1, 3500 Hasselt.

 

Publicatiedatum: 16/07/2019
Overzicht punten

Vergadering gr van 3/06/2019.

ROW - Dienst Patrimonium

DEFINITIEF BESLUIT TOT AANKOOP VAN EEN DEEL  VAN HET OPENBAAR DOMEIN, ROND PUNT RIEMST CENTRUM

 

Overwegende dat, al sinds 2014 ons bestuur vragende partij is om een gedeelte van het openbaar domein aan het rond punt te Riemst centrum in eigendom te verwerven om de inrichting van de ruimte en de afwerking van de aanpalende muren te verbeteren.

Overwegende dat bedoelde gronden vrij zijn van en lasten;

Gezien de oppervlakte van de gronden volgens het meetplan opgesteld door het Agentschap Wegen en verkeer op 24-04-2014, lot 1, 101m² bedraagt;

Gelet op de schatting opgesteld door de afdeling vastgoedtransacties, waarbij de waarde van de gronden € 1.000,00 bedraagt gezien de gronden na de aanleg van het rond punt kunnen beschouwd worden als wegoverschot;

Gelet op de beslissing van het schepencollege van 23 mei 2019 waarbij het schepencollege principieel akkoord ging met de aankoop tegen schattingprijs;

Gezien aan de raad wordt voorgesteld om akkoord te gaan met de aanstelling van het Agentschap Vastgoedtransactie, commissaris Robert Bielen, om de aankoop te realiseren en de akte voor ons bestuur te verlijden;

Gelet op de ontwerpakte, opgesteld door Commissaris Robert Bielen, die als bijlage integraal deel uitmaakt van dit besluit;

Gezien de aankoop gebeurt om reden van openbaar nut, namelijk de visuele realisatie van de omgeving van het rond punt;

Gezien de kosten van de afdeling vastgoedtransacties kunnen gefinancierd worden met de kredieten die zijn voorzien in het budget 2019 onder registratiesleutel 61420110-0600;

Gezien de kosten van de aankoop kunnen gefinancierd worden met de kredieten die zijn voorzien in het budget 2018 onder registratiesleutel 22000000-0340;

Gelet op het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017;

Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen;

Gelet op het decreet van 28 april 1993 houdende regeling voor het Vlaamse Gewest van het administratief toezicht op de gemeenten;

Gelet op het decreet van de Vlaamse Regering van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur in de provincies en de gemeenten;

Gehoord het verslag;

Na bespreking;

 

BESLUIT:25 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Marina Pauly, Christiaan Bamps, Peter Neven, Mathieu Eycken, Jan Peumans, Davy Renkens, Anita Beusen, Ludwig Stevens, Jean Nicolaes, Anja Slangen, Mieke Loyens, Joël L'Hoest, Dirk Jacobs, Steven Coenegrachts, Jan Noelmans, Laura Mulleners, Danny Lemmens, Gerard Stratermans, Patrick Janssen, Marie-Elise Smets, Yves Chanson, Anja Huls en Bert Cilissen

 

artikel 1:

De gemeente zal navermelde goederen, wegoverschot, gelegen te Riemst 1e afdeling sectie A, zonder nummer, groot volgens het meetplan opgesteld door het Agentschap Wegen en verkeer op 24-*04-2014, lot 1, 101m² aankopen tegen een bedrag van € 1.000,00, en volgens de voorwaarden opgesomd in de ontwerp akte van aankoop, opgesteld door de commissaris van de Afdeling Vastgoedtransacties, Robert Bielen, akte die integraal deel uitmaakt van dit besluit.

artikel 2:

De aankoop kan gefinancierd worden met de kredieten die zijn ingeschreven in het budget 2019 onder registratiesleutel 22400000-0200.

De kosten van de afdeling Vastgoedtransacties, € 600,kunnen gefinancierd worden met de kredieten die zijn voorzien in het budget 2019 onder registratiesleutel 61420110-0600;

artikel 3:

De gemeente zal de in artikel 1 vermelde goederen aankopen om reden van openbaar nut, meer in het bijzonder voor de visuele realisatie van het rond punt Riemst centrum.

artikel 4:

Bij overschrijving de bevoegde Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie te ontslaan om welke redenen ook van ambtshalve inschrijving.

artikel 5:

Al de kosten voortvloeiende uit deze aankoop zijn ten laste van de gemeente Riemst.

artikel 6:

akkoord te gaan met de aanstelling van de commissaris van de afdeling Vastgoetransacties van de Vlaamse overheid, de heer Robert Bielen om ons bestuur te vertegenwoordigen en om de akte te verlijden.

 

Publicatiedatum: 16/07/2019
Overzicht punten

Vergadering gr van 3/06/2019.

ROW - Dienst Patrimonium

ALGEMENE VERGADERING VAN FLUVIUS LIMBURG:

VASTSTELLING VAN HET MANDAAT VAN DE AFGEVAARDIGDEN VAN DE GEMEENTE MET BETREKKING TOT DE AGENDAPUNTEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN INFRAX LIMBURG VAN 25 JUNI 2019.

 

Gelet op het artikel 432, alinea 3 van het decreet over het lokaal bestuur, waarbij bepaald wordt dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger dient te worden herhaald voor elke algemene vergadering;

Gelet op het decreet van 6 juli 2001 betreffende de intergemeentelijke samenwerking, gewijzigd bij decreet van 18 januari 2013;

Overwegende dat het decreet houdende de intergemeentelijke samenwerking bepaalt dat de benoemingsprocedure met de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger kan lopen over de volledige legislatuur 2019-2024;

Overwegende dat decreet houdende de intergemeentelijke samenwerking bepaalt dat er een onverenigbaarheid bestaat tussen het mandaat van vertegenwoordiger op de algemene vergadering en dat van lid van een van de andere organen;

Gelet op het feit dat de gemeente Riemst voor één of meerdere activiteiten aangesloten is bij de opdrachthoudende vereniging Fluvius Limburg;

Gelet op het feit dat de gemeente Riemst per aangetekend schrijven van 2 mei 2019 werd opgeroepen om deel te nemen aan de algemene vergadering tevens jaarvergadering van Fluvius Limburg die op 25 juni 2019 plaats heeft in Hogeschool PXL, Elfde Liniestraat 24 te 3500 Hasselt;

Gelet op het feit dat een dossier met documentatiestukken aan de gemeente Riemst per brief van 2 mei 2019 overgemaakt werd;

Gezien de agenda:

1)      Kennisneming verslagen Fluvius Limburg (Inter-energa, Inter-aqua en Inter-media) van de raad van bestuur en van de commissaris over het boekjaar 2018.

2)      Goedkeuring van de jaarrekening Fluvius Limburg (Inter-energa, Inter-aqua en Inter-media) afgesloten op 31 december 2018 (balans, resultatenrekening, winstverdeling, boekhoudkundige besluiten en waarderingsregels).

3)      Kwijting te verlenen afzonderlijk aan de bestuurders, de leden van de regionale bestuurscomités en de commissaris Fluvius Limburg (Inter-energa, Inter-aqua en Inter-media) met betrekking tot het boekjaar 2018.

4)      Evaluatieverslag met betrekking tot de werking van de opdrachthoudende verenigingen (Inter-energa, Inter-aqua en Inter-media) tijdens de vorige 6 jaren en het ondernemingsplan 2019-2024 van Fluvius Limburg.

5)      Statutaire benoemingen.

6)      Statutaire mededelingen.

Gelet op de beslissing van de gemeenteraad van 11 februari 2019 om de gemeente Riemst te laten vertegenwoordigen door gemeenteraadslid Davy Renkens, wonende Bovenstraat 74 te 3770 Riemst   en hem af te vaardigen op de buitengewone algemene vergaderingen en algemene vergaderingen tijdens de legislatuur 2019-2024;

Gelet op de beslissing om als plaatsvervanger de heer Jean Nicolaes, gemeenteraadslid wonende Bilzersteenweg 72 te 3770 Riemst, aan te duiden.

Gehoord het verslag;

Na bespreking;

 

BESLUIT:25 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Marina Pauly, Christiaan Bamps, Peter Neven, Mathieu Eycken, Jan Peumans, Davy Renkens, Anita Beusen, Ludwig Stevens, Jean Nicolaes, Anja Slangen, Mieke Loyens, Joël L'Hoest, Dirk Jacobs, Steven Coenegrachts, Jan Noelmans, Laura Mulleners, Danny Lemmens, Gerard Stratermans, Patrick Janssen, Marie-Elise Smets, Yves Chanson, Anja Huls en Bert Cilissen

 

artikel 1:

Zijn goedkeuring te hechten aan de agenda van de Algemene Vergadering tevens jaarvergadering van de opdrachthoudende vereniging Fluvius Limburg d.d. 25 juni 2019:

1)      Kennisneming verslagen Fluvius Limburg (Inter-energa, Inter-aqua en Inter-media) van de raad van bestuur en van de commissaris over het boekjaar 2018.

2)      Goedkeuring van de jaarrekening Fluvius Limburg (Inter-energa, Inter-aqua en Inter-media) afgesloten op 31 december 2018 (balans, resultatenrekening, winstverdeling, boekhoudkundige besluiten en waarderingsregels).

3)      Kwijting te verlenen afzonderlijk aan de bestuurders, de leden van de regionale bestuurscomités en de commissaris Fluvius Limburg (Inter-energa, Inter-aqua en Inter-media) met betrekking tot het boekjaar 2018.

4)      Evaluatieverslag met betrekking tot de werking van de opdrachthoudende verenigingen (Inter-energa, Inter-aqua en Inter-media) tijdens de vorige 6 jaren en het ondernemingsplan 2019-2024 van Fluvius Limburg.

5)      Statutaire benoemingen.

6)      Statutaire mededelingen.

artikel 2:

De vertegenwoordiger van de gemeente Riemst die zal deelnemen aan de Algemene Vergadering tevens jaarvergadering van de opdrachthoudende vereniging Fluvius Limburg op 25 juni 2019 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden), op te dragen zijn stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de gemeenteraad van heden inzake voormeld artikel 1 van onderhavige beslissing.

artikel 3:

Het college van burgemeester en schepenen te gelasten met de uitvoering van voormelde beslissingen en onder meer kennisgeving hiervan te verrichten aan de opdrachthoudende vereniging Fluvius Limburg, ter attentie van het secretariaat (in pdf-versie), uitsluitend op het e mailadres vennootschapssecretariaat@fluvius.be .

 

Publicatiedatum: 16/07/2019
Overzicht punten

Vergadering gr van 3/06/2019.

Welzijn & Vrije Tijd - Algemeen

AANSTELLING AFGEVAARDIGDE IN DE ALGEMENE VERGADERING VAN IGL VAN 26/06/2019, VASTSTELLING VAN MANDAAT

 

Gelet op het Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 en de latere wijzigingen;

Gelet op het feit dat de gemeente deelnemer is van de Intercommunale vereniging voor hulp aan Gehandicapten in Limburg;

Gelet op artikel 35 van de gecoördineerde statuten van de Intercommunale vereniging voor hulp aan Gehandicapten in Limburg;

Gelet op de oproepingsbrief van 17 mei 2019 voor de gewone vergadering van de Algemene Vergadering van de Intercommunale vereniging voor hulp aan Gehandicapten in Limburg op 26 juni 2019 om 18.00 uur die de volgende agendapunten bevat:

1. Het evaluatierapport over de werking 2013-2018 en het ondernemingsplan 2019-2024 in uitvoering van artikel 459 van het Decreet van 22 december 2017 over het Lokaal Bestuur: goedkeuring

2. Toelichting van het verslag van de Raad van Bestuur over het boekjaar 2018

3. Toelichting van het verslag van de commissaris-revisor over het boekjaar 2018

4. De balans 2018 en de resultatenrekening 2018, en de vaststelling van het saldo: goedkeuring (stemming)

5. Kwijting aan de bestuurders: goedkeuring (stemming)

6. Kwijting aan de commissaris-revisor: goedkeuring (stemming)

7. Vaststelling van de werkingstoelage voor de deelnemers-gemeenten (aandelen A) voor het

boekjaar 2019: goedkeuring (stemming)

8. Definitieve verkiezing van bestuurders (geheime stemming)

9. Het mandaat als commissaris-revisor voor de boekjaren 2019-2021: goedkeuring;

Gelet op de verantwoordingsstukken en de toelichtingsnota's betreffende de punten vermeld op de agenda van de gewone vergadering d.d. 26 juni 2019 van de Algemene Vergadering;

Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 11/02/2019 waarin de vertegenwoordigers voor de Algemene Vergadering van IGL werden aangesteld;

Overwegende dat er geen bezwaren voorhanden zijn om goedkeuring van de agenda te weigeren.

 

BESLUIT:25 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Marina Pauly, Christiaan Bamps, Peter Neven, Mathieu Eycken, Jan Peumans, Davy Renkens, Anita Beusen, Ludwig Stevens, Jean Nicolaes, Anja Slangen, Mieke Loyens, Joël L'Hoest, Dirk Jacobs, Steven Coenegrachts, Jan Noelmans, Laura Mulleners, Danny Lemmens, Gerard Stratermans, Patrick Janssen, Marie-Elise Smets, Yves Chanson, Anja Huls en Bert Cilissen

 

artikel 1:

De agenda van de gewone vergadering d.d. 26 juni 2019 van de Algemene Vergadering van IGL wordt goedgekeurd.

artikel 2:

Als vertegenwoordiger van de gemeente voor de Algemene Vergadering vermeld in artikel 1 wordt aangewezen:

mevrouw Laura Mulleners, wonende Heiligestraat 46 te 3770 Riemst, gemeenteraadslid met als plaatsvervanger de heer Bert Cilissen, voorzitter van de gemeenteraad.

artikel 3:

Bovengenoemde vertegenwoordiger of bij belet bovengenoemde plaatsvervanger wordt gemandateerd om op de in artikel 1 vermelde vergadering (of op iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden) te handelen en te beslissen zoals vermeld in de artikelen 1 en 2 en verder al het nodige te doen voor afwerking van de volledige agenda.

artikel 4:

Het college van burgemeester en schepenen wordt belast met de uitvoering van onderhavige beslissing en zal onverwijld een afschrift bezorgen van deze beslissing aan de Intercommunale Vereniging voor hulp aan gehandicapten in Limburg.

 

Publicatiedatum: 16/07/2019
Overzicht punten

Vergadering gr van 3/06/2019.

AH Welzijn & Vrije Tijd

HUUROVEREENKOMST TUSSEN GEMEENTEBESTUUR EN  VZW PAROCHIALE WERKEN SINT-STEFANUS VAL-MEER TEN VOORDELE VAN DE ACADEMIE VAN SCHOLENGROEP 13

 

Gelet op het decreet lokaal bestuur;

Gelet op het gelijkheidsbeginsel waarbij partijen die zich in gelijke omstandigheden bevinden op

een gelijke wijze moeten behandeld worden;

Gelet op de beslissing van het college van Burgemeester en Schepenen van 05/07/2018;

Gelet op de beslissing van de gemeenteraad van 10/09/2018;

Gelet op de beleidsnota waarin het gemeentebestuur streeft naar het faciliteren van

samenwerkingsverbanden zodat een zo breed mogelijke leer- en leefomgeving wordt gecreëerd

ten einde maximale ontwikkelingskansen te geven aan onze kinderen;

Gelet op de goedgekeurde visietekst door de gemeenteraad rond kind- en jeugdvriendelijk Riemst

waarin het gemeentebestuur streeft naar de implementatie van alle rechten van het kind;

Overwegend dat het gemeentebestuur zoveel mogelijk kansen en ervaringen wil creëren voor

kinderen en jongeren ;

Overwegend dat dit het best kan door de hen hiermee laten kennis te maken op een

laagdrempelige manier m.n. in onze gemeente zelf;

Overwegend dat het voor een kleiner gemeentebestuur financieel niet haalbaar is om alle

professionele opleidingen zelf in te richten;

Overwegend dat het gemeentebestuur ,waar mogelijk zoekt naar samenwerkingsverbanden;

Overwegende de samenwerking met de muziekacademie Voeren-Riemst;

Overwegende dat de Academie van Scholengroep 13 de afdeling Beeld wil uitbreiden

op ons grondgebied;

Overwegende dat dit niet meer kan in de lokalen van de vroegere basisschool in Heukelom, omdat

de nieuwe jeugdbeweging Rumanzeis, deze ter beschikking kreeg;

Overwegende de vraag van de Academie van Scholengroep 13 aan het

gemeentebestuur om mee op zoek te gaan alternatieve locatie en tussen te komen in de kostprijs

voor deze lokalen indien men wenst dat de academie haar professionele werking verder zet op ons

grondgebied;

Overwegende dat de bijlokalen in de Bond uitermate geschikt zijn op enkele aanpassings- en

veiligheidswerken na;

Overwegende dat de huurprijs voor deze lokalen 200 €/maand bedraagt;

Overwegende dat de verbruikskosten waaronder o.a. verwarming, water en electriciteit betaald worden door de Academie van Scholengroep 13

 

BESLUIT:25 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Marina Pauly, Christiaan Bamps, Peter Neven, Mathieu Eycken, Jan Peumans, Davy Renkens, Anita Beusen, Ludwig Stevens, Jean Nicolaes, Anja Slangen, Mieke Loyens, Joël L'Hoest, Dirk Jacobs, Steven Coenegrachts, Jan Noelmans, Laura Mulleners, Danny Lemmens, Gerard Stratermans, Patrick Janssen, Marie-Elise Smets, Yves Chanson, Anja Huls en Bert Cilissen

 

Artikel 1

Het bestuur zal het hierna vermelde goed huren vanaf 1 september 2018:
bijlokalen van zaal de Bond; zijnde het gedeelte dat vroeger gebruikt werd door de jeugdvereniging, eigendom van VZW Parochiale Werken Sint-Stefanus en gelegen te Riemst, kadastraal gesitueerd 7e afdeling Val-Meer sectie C nr. 391.
De lokalen zullen ter beschikking gesteld worden van de Academie van Scholengroep 13.
 

Artikel 2

Het bestuur zal het vermeld goed huren :

-tegen betaling van een maandelijkse huurprijs van € 200. De kredieten zijn voorzien in de begroting 2019 onder registratiesleutel 1419/005/001/001/001/64902500/0739.

-onder de voorwaarden, zoals deze weergegeven zijn in de huurovereenkomst die als bijlage bij dit besluit gevoegd is en er integrerend deel van uitmaakt.

-De huurprijs is jaarlijks op de vervaldag van de overeenkomst aanpasbaar aan de gezondheidsindex.


Artikel 3

De gemeenteraad is akkoord met de inhoud van de huurovereenkomst en machtigt de burgemeester en de algemeen directeur om de huurovereenkomst te ondertekenen.

 

Artikel 4

Een afschrift van dit besluit wordt overgemaakt aan de financieel directeur.

 

Publicatiedatum: 16/07/2019
Overzicht punten

Vergadering gr van 3/06/2019.

Welzijn & Vrije Tijd - Bibliotheek

SAMENSTELLING BEHEERRAAD G.O. BIBLIOTHEEK

 

Gelet op het Decreet over het Lokaal Bestuur (DLB).

Gelet op het gemeenteraadsbesluit ‘Afspraken betreffende de samenstelling, de werkwijze en de procedure bij de oprichting van adviesraden’ dd. 08 april 2019.

Gelet op de afspraken van 08 april 2019 waarbij het beheer van de bibliotheek toevertrouwd wordt aan een beheerraad, overeenkomstig de bepalingen van art. 9b) van de wet van 16 juli 1973 waarbij de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen gewaarborgd wordt en het decreet van 28 januari  1974 betreffende het Cultuurpact.

Overwegende dat de volgende kandidaturen werden ingediend:

Vertegenwoordigers van de politieke fracties:

CD&V

Mevrouw Liliane Jegers

De heer Scott Mertens

De heer Pierre Ruyters

De heer Jean Straetmans

NV-A

Mevrouw Suzy Battello

Open Vld

Mevrouw Iris Biesmans

Vertegenwoordigers van de gebruikers

Cultuurraad

Mevrouw Myriam Box

Onderwijs

Mevrouw Marleen Bastiaens

Mevrouw Emma Oben

Individuele gebruikers bibliotheek

Mevrouw Esther Thys

De heer Jos Luyx

Mevrouw Maria Vandenbosch

 

 

BESLUIT:25 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Marina Pauly, Christiaan Bamps, Peter Neven, Mathieu Eycken, Jan Peumans, Davy Renkens, Anita Beusen, Ludwig Stevens, Jean Nicolaes, Anja Slangen, Mieke Loyens, Joël L'Hoest, Dirk Jacobs, Steven Coenegrachts, Jan Noelmans, Laura Mulleners, Danny Lemmens, Gerard Stratermans, Patrick Janssen, Marie-Elise Smets, Yves Chanson, Anja Huls en Bert Cilissen

 

artikel 1:

De beheerraad van de Gemeentelijke Openbare Bibliotheek wordt samengesteld uit de volgende leden:

a)vertegenwoordigers van de politieke strekkingen in de gemeenteraad:

CD&V

Mevrouw Liliane Jegers, Reggerstraat 50A te 3770 Riemst

De heer Scott Mertens, Demerstraat 68 te 3770 Riemst

De heer Ruyters Pierre, Eyckendael 4 te 3770 Riemst

De heer Jean Straetmans, Visésteenweg 118 te 3770 Riemst

NV-A

Mevrouw Suzy Battello, Wonckerweg 9 te 3770 Riemst

Open Vld

Mevrouw Iris Biesmans, Sint-Albanusstraat 27 te 3770 Riemst

b)vertegenwoordigers van de gebruikers:

Mevrouw Myriam Box, Rechtstraat 13 te 3770 Riemst

Mevrouw Marleen Bastiaens, Rozenstraat 2 te 3770 Riemst

Mevrouw Emma Oben, Genendries 1a te 3770 Riemst

De heer Jos Luyx, Visésteenweg 58 te 3770 Riemst

Mevrouw Thys Esther, Sint-Stefanusstraat 26 B/2 te 3770 Riemst

Mevrouw Maria Vandenbosch, Ophemmerstraat 71 te 3770 Riemst

artikel 2:

Aan de beheerraad worden de volgende, niet-stemgerechtigde leden toegevoegd:

- het lid van het college van burgemeester en schepenen dat bevoegd is voor bibliotheek

- de bibliothecaris

 

 

 

Publicatiedatum: 16/07/2019
Overzicht punten

Vergadering gr van 3/06/2019.

Welzijn & Vrije Tijd - Dienst Cultuur

BORGSTELLINGSOVEREENKOMST OZZY VZW

 

Gelet op het feit dat Theater Ozzy vzw in augustus 2019 een nieuwe productie 'Luna et Soleya' aan het Wijnkasteel van Genoelselderen organiseert;

Gelet op het feit dat de uitgaven voor het evenement worden geplafonneerd op 107.100,00 euro, incl. BTW;

Overwegende dat Theater Ozzy vzw het financiële risico willen beperken door een borgstelling aan de gemeente te vragen tot een bedrag van 30.000,00 euro;

Overwegende dat deze borg wordt voorzien in het budget;

Gelet op het feit dat deze borg enkel dient te worden uitgekeerd in het geval dat de inkomsten lager zijn dan de uitgaven;

Gelet op het feit dat een eventueel tekort boekhoudkundig moet worden gestaafd;

Gelet op de goedkeuring door het CBS tijdens haar zitting van 23 mei 2019;

Gelet op bijgevoegd contract tussen Theater Ozzy vzw en het gemeentebestuur, goed te keuren door de gemeenteraad;

Gelet op het decreet over het lokale bestuur van 22 december 2017.

 

BESLUIT:24 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Marina Pauly, Christiaan Bamps, Peter Neven, Mathieu Eycken, Jan Peumans, Davy Renkens, Anita Beusen, Ludwig Stevens, Jean Nicolaes, Anja Slangen, Mieke Loyens, Joël L'Hoest, Dirk Jacobs, Steven Coenegrachts, Jan Noelmans, Laura Mulleners, Danny Lemmens, Gerard Stratermans, Marie-Elise Smets, Yves Chanson, Anja Huls en Bert Cilissen

 

artikel 1:

De gemeenteraad beslist om een borgstelling te verlenen aan Theater Ozzy vzw voor de organisatie van het meerdaags evenement Luna et Soleya. Het evenement vindt plaats aan het Wijnkasteel van Genoelselderen op 8, 9, 10, 11, 14, 15, 16, 17 augustus 2019. 12, 13, 18 en 19 augustus 2019 worden als reservedata voorzien. De borgstelling heeft een maximumbedrag van 30.000,00 euro. De gemeenteraad keurt bijgevoegd contract goed en machtigt de burgemeester en de algemeen directeur om dit contract te ondertekenen.

artikel 2:

De borgsom wordt enkel uitbetaald indien het evenement verlies lijdt. Een eventueel tekort dient boekhoudkundig bewezen te worden.

artikel 3:

Theater Ozzy vzw mag gratis gebruik maken van de gemeentelijke uitleendienst.

artikel 4:

Theater Ozzy vzw mag gebruik maken van de gemeentelijke communicatiekanalen voor de bekendmaking van het evenement. In alle communicatie dient te worden vermeld dat dit evenement tot stand kwam in samenwerking met de gemeente Riemst.

artikel 5:

De cultuurbeleidscoördinator is de gemeentelijke contactpersoon van dit evenement.

artikel 6:

Een afschrift van deze overeenkomst wordt overgemaakt aan alle betrokken partijen.

 

Publicatiedatum: 16/07/2019
Overzicht punten

Vergadering gr van 3/06/2019.

Welzijn & Vrije Tijd - Toerisme

REGLEMENT BIVAKZONE GROOTBOS

 

Overwegende dat de gemeenteraad de inrichting van de paalkampeerplaats goedkeurde in haar zitting van 10/12/2018;

Overwegende dat het college van burgemeester en schepenen in haar zitting van 23/05/2019 de gemeenteraad vraagt dit reglement goed te keuren;

Gelet op het feit dat alle locaties eenzelfde huishoudelijk reglement krijgen;

Gelet op het feit dat er sancties kunnen worden opgelegd bij overtreding van dit reglement;

Gelet op het decreet lokaal bestuur van 22/12/2017;

 

BESLUIT:25 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Marina Pauly, Christiaan Bamps, Peter Neven, Mathieu Eycken, Jan Peumans, Davy Renkens, Anita Beusen, Ludwig Stevens, Jean Nicolaes, Anja Slangen, Mieke Loyens, Joël L'Hoest, Dirk Jacobs, Steven Coenegrachts, Jan Noelmans, Laura Mulleners, Danny Lemmens, Gerard Stratermans, Patrick Janssen, Marie-Elise Smets, Yves Chanson, Anja Huls en Bert Cilissen

 

Artikel 1 : reglement en sanctionering

Deze regeling heeft betrekking op de paalkampeerplaats gelegen op het perceel dat kadastraal bekend is als: Riemst, 9de afd. sectie A, nr. 693/H.

Iedereen die gebruik maakt van de kampeerplaats aanvaardt door zijn gebruik uitdrukkelijk dit reglement.

De niet-naleving van het reglement kan leiden tot het bevel om de kampeerzone onmiddellijk te verlaten, onverminderd eventuele vorderingen tot vergoeding van de aangebrachte schade.

 

Artikel 2 : Noodgevallen

In geval van nood kunnen de hulpdiensten worden bereikt op het noodnummer 112 (brandweer en ambulance) en 101 (politie).

De beheerder van het terrein, zijnde dienst Toerisme Riemst kan tijdens de kantooruren worden bereikt op het telefoonnummer 012 44 03 75. Buiten de kantooruren kan deze worden bereikt op het telefoonnummer 0496 55 90 34 (wachtdienst). De coördinaten van de kampeerplaats zijn als volgt: 50.805643 N ; 5.549193 E.

 

Artikel 3: Tijdsduur

Kamperen is gedurende het hele jaar toegestaan behoudens uitzonderingen opgelegd door de gemeente Riemst.

De verblijfsduur is evenwel beperkt tot maximaal 48 uur vanaf aankomst. Tenten mogen enkel tussen 16 u en 10 u worden geplaatst. Niet overdag.

 

Artikel 4 : Locatie

Kamperen is enkel toegestaan op de daartoe voorziene plaatsen. Buiten de plateaus mag geen grond worden ingenomen. Er zijn maximaal 3 trekkerstenten toegelaten per plateau. EIk plateau is maximaal geschikt voor 6 personen.

 

Artikel 5 : Toegankelijkheid

De kampeerplaats is voor iedereen toegankelijk.

Minderjarige kinderen dienen steeds te worden begeleid door een ouder of een verantwoordelijke.

Honden en andere huisdieren zijn enkel toegelaten wanneer zij aan de leiband worden gehouden. Zij mogen niet alleen bij de tent of de kampeerplaats worden achtergelaten en staan onder verantwoordelijkheid van hun eigenaar of begeleider. Bezoekers met een hond worden geacht de uitwerpselen van de hond op te ruimen.

Gemotoriseerde voertuigen zijn niet toegestaan.

De toegangswegen dienen vrij te worden gehouden voor de hulpdiensten of landbouw voertuigen.

 

Artikel 6 : Gebruik

De gebruikers moeten de zedelijkheid, de welvoeglijkheid en de openbare rust in acht nemen. Niemand mag zich door gedrag, houding of uitlatingen aan kritiek blootstellen.

 

Artikel 7: Vuur

Vuur maken is niet toegestaan.

 

Artikel 8: Afval

Respecteer de netheid van de plaats.

Het is verboden om afval achter te laten. Neem het afval mee naar huis.

 

Artikel 9: Composttoilet

Er is een composttoilet aanwezig. Na gebruik strooit u een laagje zaagsel in de WC. U dient het toilet netjes achter te laten na gebruik.

 

Artikel 10 : Geluid

Geluidsoverlast is verboden. Generatoren en muziek installaties die de rust verstoren zijn niet toegestaan.

 

Artikel 11: Omgeving

Het is vanzelfsprekend dat je de natuurlijke omgeving respecteert. Verf, nagels, duimspijkers en dergelijke mogen niet gebruikt worden. Inkervingen zijn evenmin toegelaten.

Geen bomen kappen of levende takken afzagen.

Het delven van greppels rondom het verblijf of het delven van putten is ten strengste verboden.

 

Artikel 12: Uitrusting

Op de kampeerplaats zijn twee vlonders en een composttoilet aanwezig.

 

Artikel 13: Verantwoordelijkheid

Het betreden van de kampeerplaats gebeurt op eigen risico en verantwoordelijkheid.

Noch de eigenaar noch de beheerder van de kampeerplaats kan aansprakelijk worden gesteld of verantwoordelijk worden gehouden of tot de vergoeding van enige schade worden aangesproken in geval van diefstal, ongelukken of schade aan personen of goederen door  ondermeer noodweer, onweer, bliksem, hagel, vallende bomen, takken, dennenappels of fruit, plantenziekten, insecten, branden enz.

 

Artikel 14 : Opmerkingen

Heeft u opmerkingen of suggesties over de kampeerplaats?

Heeft u een beschadiging of een defect vastgesteld?

Meld dit dan voor u gebruik maakt van de paalkampeerplaats op het onderstaande mailadres of telefoonnummer.

U kan ons bereiken op het mailadres: toerisme@riemst.be of telefonisch op het nummer 012 44 03 75.

 

Artikel 15: Noodnummers

Hulpdiensten: 112

Gemeentebestuur Riemst: 012 44 03 00

Toeristische balie:  012 44 03 75

Politie: 101

Antigif centrum: 070 - 245 245

Wachtdienst geneesheer : 089 59 00 59

Wachtdienst apotheek : 078 05 17 33

 

Artikel 16:

Dit reglement treedt in werking vanaf 4/06/2019.

 

Publicatiedatum: 16/07/2019
Overzicht punten

Vergadering gr van 3/06/2019.

Dienst Financiën - Algemeen

GOEDKEURING FACULTATIEVE TOELAGEN 2019

 

Gelet op het decreet Lokaal Bestuur, oa art 40 e.v.;

Gelet op de wet van 14 november 1983 inzake de controle op de toekenning en aanwending van sommige toelagen door lokale besturen, inzonderheid art. 3, 4, 7 eerste lid en art. 9 eerste lid;

Gelet op het verzoek van de plaatselijke verenigingen, instellingen, en/of verenigingen waarvan de gemeente lid is, adviesraden voor het bekomen van een gemeentelijke toelage;

Overwegende dat de nodige kredieten zijn ingeschreven in het budget 2019.

 

BESLUIT:25 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Marina Pauly, Christiaan Bamps, Peter Neven, Mathieu Eycken, Jan Peumans, Davy Renkens, Anita Beusen, Ludwig Stevens, Jean Nicolaes, Anja Slangen, Mieke Loyens, Joël L'Hoest, Dirk Jacobs, Steven Coenegrachts, Jan Noelmans, Laura Mulleners, Danny Lemmens, Gerard Stratermans, Patrick Janssen, Marie-Elise Smets, Yves Chanson, Anja Huls en Bert Cilissen

 

artikel 1:

Het gemeentebestuur kent volgende subsidies toe voor het jaar 2019 :

 

1. Registratiesleutel 1419/005/001/001/001/64902500/0739

Oud-strijders   130,00 euro

 

2. Registratiesleutel 1419/005/001/001/001/64902500/0739

Vereniging Auschwitz   250,00 euro

 

3. Registratiesleutel 1419/005/001/001/001/64902500/0739

Majors for Peace   300,00 euro

 

4. Registratiesleutel 1419/005/001/001/001/64902500/0949

Toelage kind en gezin Riemst   250,00 euro

 

5. Registratiesleutel 1419/005/001/001/001/64902500/0985

Kom op tegen kanker   600,00 euro

 

6. Registratiesleutel 1419/005/001/001/001/64902500/0985

Palliatieve Limburgse ondersteuningsequipe   600,00 euro

 

7. Registratiesleutel 1419/005/001/001/001/64902500/0160

Toelage comité 11.11.11   600,00 euro

 

8. Registratiesleutel 1419/005/001/001/001/64902500/0729

Betoelaging VZW IJzermonument   400,00 euro

 

9. Registratiesleutel 1419/005/001/001/001/64902500/0349

Kerkuilengroep Riemst   100,00 euro

 

10. Registratiesleutel 1419/005/001/001/001/64902500/0349

Natuurhulpcentrum Opglabbeek   250,00 euro

 

11. Registratiesleutel 1419/005/001/001/001/64902500/0340

Stichting Lr D.C. van Schaik (Mergelgroeve)   300,00 euro

 

artikel 2:

De toelage mag enkel aangewend worden voor het doel waarvoor ze werd aangevraagd of voor haar reguliere werking.

 

artikel 3:

Afschrift van dit besluit over te maken aan de financieel directeur en de financiële dienst.

 

Publicatiedatum: 16/07/2019
Overzicht punten

Vergadering gr van 3/06/2019.

Dienst Financiën - Dienst Aankoop

GOEDKEURING VAN DE ICT RAAMOVEREENKOMST STAD BRUGGE

 

Gelet op het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, inzonderheid artikel 56, betreffende de bevoegdheden van het college van burgemeester en schepenen;

Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen;

Gelet op het Bestuursdecreet van 7 december 2018;

Gelet op het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, meer bepaald artikels 326 tot en met 341 betreffende het bestuurlijk toezicht;

Gelet op de wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten, bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten en concessies, en latere wijzigingen;

Gelet op de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, inzonderheid artikel 2, 6°-7, artikel 43 en artikel 47.

Gelet op het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten, en latere wijzigingen;

Gelet op het koninklijk besluit van 18 april 2017 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 90, 1°;

Gelet op de beslissing van de gemeenteraad van de Stad Brugge, in de zitting van 24 april 2018, betreffende het goedkeuren van ‘Informatica – vernieuwing ICT raamcontract – voorstel – wijze van gunnen – goedkeuring’ en waarin bepaald wordt dat het stadsbestuur Brugge zal fungeren als opdrachtencentrale in de zin van artikelen 2,6° van de wet van 17 juni 2016 voor het leveren van ICT materiaal voor andere gemeenten, steden.

Gelet op de beslissing van de gemeenteraad van de Stad Brugge, in de zitting van 11 juni 2018, betreffende het goedkeuren van ‘Informatica – nieuw raamcontract – goedkeuren technisch bestek’.

Gelet dat deze opdrachtencentrale via een mededingingsprocedure met voorafgaande bekendmaking werd uitgeschreven door de gemeenteraad van de Stad Brugge.

Het betreft voor perceel 1, 2, 4, 7 en 11 een looptijd van vier jaar met een verlenging van twee jaar. De raamovereenkomst voor perceel 3, 5, 6, 8, 9 en werd gegund voor de periode van 3 jaar (met 3 maal 1 jaar verlengbaar).

Voor perceel 12 betreft het een looptijd voor de periode van 5 jaar met 1 keer een verlenging van een jaar.

Gelet de beslissing van het college van burgemeester en schepenen van het stadsbestuur Brugge betreffende het gunnen van volgende percelen aan de desbetreffende firma:

-Perceel 1: desktop hardware gegund aan Realdolmen, A. Vaucampslaan 42 te

1654 Huizingen. De looptijd start op 07/12/2018; 

-Perceel 2: software gegund aan Realdolmen, A. Vaucampslaan 42 te

1654 Huizingen. De looptijd start op 22/11/2018; 

-Perceel 3: consultancy systeemondersteuning infrastructuur gegund aan Realdolmen, A.

Vaucampslaan 42 te 1654 Huizingen. De looptijd start op 13/03/2019;

-Perceel 4: consultancy softwareontwikkeling en productondersteuninggegund aan Cronix nv,

Veldkant 33A te 2550 Kontich. De looptijd start op 07/12/2018;

-Perceel 5: switching gegund aan Nextel, Koralenhoeve 15 te 2160 Wommelgem. De looptijd start

op 13/03/2019;

-Perceel 6: netwerk- en securitycomponenten gegund aan Realdolmen, A. Vaucampslaan 42 te

1654 Huizingen. De looptijd start op 13/03/2019;

-Perceel 7: glasvezel gegund aan Fabricom nv, Centrum-Zuid 3020 te 3530 Houthalen. De looptijd

start op 06/02/2019;

-Perceel 8: servers en storage gegund aan Realdolmen, A. Vaucampslaan 42 te 1654 Huizingen.

De looptijd start op 13/03/2019;

-Perceel 9: GIS gegund aan GIM nv, Philipssite 5 bus 27 te 3001 Leuven. De looptijd start op

13/03/2019;

-Perceel 10: draadloze netwerken gegund aan Bryggia, Leuvensesteenweg 540 bus 3 te 1930

Zaventem. De looptijd start op 13/03/2019;

-Perceel 11: audiovisuele oplossingen gegund aan Realdolmen,

A. Vaucampslaan 42 te 1654 Huizingen. De looptijd start op 07/12/2018; 

-Perceel 12: multifunctionals, printers en plotters gegund aan Ricoh Belgium, Medialaan 28A te              

1800 Vilvoorde. De looptijd start op 18/02/2019.

Gelet dat de gemeente Riemst en het OCMW van Riemst van de mogelijkheid tot afname van de raamovereenkomst via de opdrachtencentrale gebruik kan maken.

Gelet dat de aanbestedende overheid die een beroep doet op een aankoop- of opdrachtencentrale als bedoeld in artikel 2, 6°, a), 2, 7°, a) en 47 van de wet van 17 juni 2016, vrijgesteld is van de verplichting om zelf een gunningsprocedure te organiseren;

Gelet dat het aangewezen is dat de gemeente Riemst gebruik maakt van de opdrachtencentrale om volgende redenen:

-De in de opdrachtencentrale voorziene ICT-producten voldoen aan de behoefte van het bestuur;

-Het bestuur moet zelf geen gunningsprocedure voeren wat een besparing aan

tijd betekent;

-Door het schaalvoordeel een mogelijke kostenbesparing kan realiseren op de

aangekochte goederen.

Gelet dat de maximale uitgave op jaarbasis voor de Gemeente Riemst wordt geraamd op € 235.000 incl. btw en op € 1.410.000,00,00 incl. btw voor de maximale duur.

Gelet dat de maximale uitgave op jaarbasis voor het OCMW wordt geraamd op € 25.000,00 incl. btw en op € 150.000,00 incl. btw voor de maximale duur.

De financiering gebeurt met eigen middelen.

 

BESLUIT:25 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Marina Pauly, Christiaan Bamps, Peter Neven, Mathieu Eycken, Jan Peumans, Davy Renkens, Anita Beusen, Ludwig Stevens, Jean Nicolaes, Anja Slangen, Mieke Loyens, Joël L'Hoest, Dirk Jacobs, Steven Coenegrachts, Jan Noelmans, Laura Mulleners, Danny Lemmens, Gerard Stratermans, Patrick Janssen, Marie-Elise Smets, Yves Chanson, Anja Huls en Bert Cilissen

 

artikel 1:

De gemeente Riemst stapt in in het raamcontract van de Stad Brugge die hier als opdrachtencentrale fungeert voor de raamovereenkomst van divers ICT-materiaal met volgende percelen die gegund werden door de Stad Brugge aan de betreffende firma’s:

-Perceel 1: desktop hardware gegund aan Realdolmen, A. Vaucampslaan 42 te

1654 Huizingen. De looptijd start op 07/12/2018; 

-Perceel 2: software gegund aan Realdolmen, A. Vaucampslaan 42 te

1654 Huizingen. De looptijd start op 22/11/2018; 

-Perceel 3: consultancy systeemondersteuning infrastructuur gegund aan Realdolmen, A.                            

Vaucampslaan 42 te 1654 Huizingen. De looptijd start op 13/03/2019;

-Perceel 4: consultancy softwareontwikkeling en productondersteuninggegund aan Cronix nv,              

Veldkant 33A te 2550 Kontich. De looptijd start op 07/12/2018;

-Perceel 5: switching gegund aan Nextel, Koralenhoeve 15 te 2160 Wommelgem. De looptijd start

op 13/03/2019;

-Perceel 6: netwerk- en securitycomponenten gegund aan Realdolmen, A. Vaucampslaan 42 te

1654 Huizingen. De looptijd start op 13/03/2019;

-Perceel 7: glasvezel gegund aan Fabricom nv, Centrum-Zuid 3020 te 3530 Houthalen. De looptijd

start op 06/02/2019;

-Perceel 8: servers en storage gegund aan Realdolmen, A. Vaucampslaan 42 te 1654 Huizingen.

De looptijd start op 13/03/2019;

-Perceel 9: GIS gegund aan GIM nv, Philipssite 5 bus 27 te 3001 Leuven. De looptijd start op

13/03/2019;

-Perceel 10: draadloze netwerken gegund aan Bryggia, Leuvensesteenweg 540 bus 3 te 1930

Zaventem. De looptijd start op 13/03/2019;

-Perceel 11: audiovisuele oplossingen gegund aan Realdolmen,

A. Vaucampslaan 42 te 1654 Huizingen. De looptijd start op 07/12/2018; 

-Perceel 12: multifunctionals, printers en plotters gegund aan Ricoh Belgium, Medialaan 28A te

1800 Vilvoorde. De looptijd start op 18/02/2019.

artikel 2:

De raamovereenkomst voor perceel 1, 2, 4, 7 en 11 werd gegund voor de periode van vier jaar met een verlenging van twee jaar. De raamovereenkomst voor perceel 3, 5, 6, 8, 9 en werd gegund voor de periode van 3 jaar (met 3 maal 1 jaar verlengbaar).

De raamovereenkomst voor perceel 12 werd gegund voor de periode van 5 jaar met een verlenging van een jaar.

artikel 3:

Kennis te nemen van de brieven van sluiting van de opdracht tussen de Stad Brugge en de opdrachtnemers.

artikel 4:

De opdracht zal gesloten worden tussen de gemeente Riemst, het OCMW van Riemst en de opdrachtnemers tegen dezelfde voorwaarden vervat in de raamovereenkomst via het versturen van dit besluit naar de stad Brugge;

artikel 5:

De raming van de maximale uitgave op jaarbasis voor de gemeente Riemst wordt geraamd op € 235.000 incl. btw en op € 1.410.000,00,00 incl. btw voor de maximale duur.

De raming van de maximale uitgave op jaarbasis voor het OCMW wordt geraamd op € 25.000,00 incl. btw en op € 150.000,00 incl. btw voor de maximale duur.

De financiering gebeurt met eigen middelen.

 

Publicatiedatum: 16/07/2019
Overzicht punten

Vergadering gr van 3/06/2019.

Dienst Financiën - Dienst Kerkfabrieken

ADVISEREN REKENING 2018  KERKBESTUUR  GENOELSELDEREN

 

 

 

Gelet op de jaarrekening van het boekjaar 2018 van het kerkbestuur Genoelselderen;

Gelet op het keizerlijk decreet van 30 december 1809 op de kerkbesturen;

Gelet op het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, inzonderheid de artikelen 54 en 55;

Gelet op het decreet van 6 juli 2012;

Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 13 oktober  2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de kerkbesturen;

Gelet op het ministerieel besluit van 27 november 2006;

Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen.

 

BESLUIT:14 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Marina Pauly, Christiaan Bamps, Peter Neven, Mathieu Eycken, Davy Renkens, Jean Nicolaes, Anja Slangen, Mieke Loyens, Joël L'Hoest, Laura Mulleners, Anja Huls en Bert Cilissen

11 onthoudingen: Jan Peumans, Anita Beusen, Ludwig Stevens, Dirk Jacobs, Steven Coenegrachts, Jan Noelmans, Danny Lemmens, Gerard Stratermans, Patrick Janssen, Marie-Elise Smets en Yves Chanson

 

artikel 1:

De rekening is correct opgemaakt volgens de richtlijnen van de nieuwe boekhouding. Het totaal van de staat  van vermogen  en de kastoestand klopt.

artikel 2:

De rekening wordt gunstig geadviseerd.

Het overschot in de exploitatie bedraagt 5.421,62  EUR.

Het overschot  investeringen: 31.654,22 EUR  (groot deel zijn stichtingen)

artikel 3:

Dit besluit over te maken aan het kerkbestuur, de Vlaamse overheid en het CKB

 

Publicatiedatum: 16/07/2019
Overzicht punten

Vergadering gr van 3/06/2019.

Dienst Financiën - Dienst Kerkfabrieken

ADVISEREN REKENING 2018 KERKBESTUUR HERDEREN

 

 

 

Gelet op de jaarrekening van het boekjaar 2018 van het kerkbestuur Herderen;

Gelet op het keizerlijk decreet van 30 december 1809 op de kerkbesturen;

Gelet op het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, inzonderheid de artikelen 54 en 55;

Gelet op het decreet van 6 juli 2012;

Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 13 oktober  2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de kerkbesturen;

Gelet op het ministerieel besluit van 27 november 2006;

Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen.

 

BESLUIT:14 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Marina Pauly, Christiaan Bamps, Peter Neven, Mathieu Eycken, Davy Renkens, Jean Nicolaes, Anja Slangen, Mieke Loyens, Joël L'Hoest, Laura Mulleners, Anja Huls en Bert Cilissen

11 onthoudingen: Jan Peumans, Anita Beusen, Ludwig Stevens, Dirk Jacobs, Steven Coenegrachts, Jan Noelmans, Danny Lemmens, Gerard Stratermans, Patrick Janssen, Marie-Elise Smets en Yves Chanson

 

artikel 1:

De rekening is correct opgemaakt volgens de richtlijnen van de nieuwe boekhouding. Het totaal van de staat  van vermogen  en de kastoestand klopt.

artikel 2:

De rekening wordt gunstig geadviseerd.

Het overschot in de exploitatie bedraagt  484,55 EUR, negatief

Het overschot  investeringen: 2.000,62 EUR.

artikel 3:

Dit besluit over te maken aan het kerkbestuur, de Vlaamse overheid en het CKB

 

Publicatiedatum: 16/07/2019
Overzicht punten

Vergadering gr van 3/06/2019.

Dienst Financiën - Dienst Kerkfabrieken

ADVISEREN REKENING 2018 KERKBESTUUR KANNE

 

 

Gelet op de jaarrekening van het boekjaar 2018 van het kerkbestuur Kanne;

Gelet op het keizerlijk decreet van 30 december 1809 op de kerkbesturen;

Gelet op het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, inzonderheid de artikelen 54 en 55;

Gelet op het decreet van 6 juli 2012;

Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 13 oktober  2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de kerkbesturen;

Gelet op het ministerieel besluit van 27 november 2006;

Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen.

 

BESLUIT:14 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Marina Pauly, Christiaan Bamps, Peter Neven, Mathieu Eycken, Davy Renkens, Jean Nicolaes, Anja Slangen, Mieke Loyens, Joël L'Hoest, Laura Mulleners, Anja Huls en Bert Cilissen

11 onthoudingen: Jan Peumans, Anita Beusen, Ludwig Stevens, Dirk Jacobs, Steven Coenegrachts, Jan Noelmans, Danny Lemmens, Gerard Stratermans, Patrick Janssen, Marie-Elise Smets en Yves Chanson

 

artikel 1:

De rekening is correct opgemaakt volgens de richtlijnen van de nieuwe boekhouding. Het totaal van de staat  van vermogen  en de kastoestand klopt.

artikel 2:

De rekening wordt gunstig geadviseerd.

Het overschot in de exploitatie bedraagt 2.053,07  EUR.

Het overschot  investeringen: -0- EUR

artikel 3:

Dit besluit over te maken aan het kerkbestuur, de Vlaamse overheid en het CKB

 

Publicatiedatum: 16/07/2019
Overzicht punten

Vergadering gr van 3/06/2019.

Dienst Financiën - Dienst Kerkfabrieken

ADVISEREN REKENING 2018 KERKBESTUUR RIEMST

 

 

Gelet op de jaarrekening van het boekjaar 2018 van het kerkbestuur Riemst;

Gelet op het keizerlijk decreet van 30 december 1809 op de kerkbesturen;

Gelet op het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, inzonderheid de artikelen 54 en 55;

Gelet op het decreet van 6 juli 2012;

Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 13 oktober  2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de kerkbesturen;

Gelet op het ministerieel besluit van 27 november 2006;

Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen.

 

BESLUIT:14 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Marina Pauly, Christiaan Bamps, Peter Neven, Mathieu Eycken, Davy Renkens, Jean Nicolaes, Anja Slangen, Mieke Loyens, Joël L'Hoest, Laura Mulleners, Anja Huls en Bert Cilissen

11 onthoudingen: Jan Peumans, Anita Beusen, Ludwig Stevens, Dirk Jacobs, Steven Coenegrachts, Jan Noelmans, Danny Lemmens, Gerard Stratermans, Patrick Janssen, Marie-Elise Smets en Yves Chanson

 

artikel 1:

De rekening is correct opgemaakt volgens de richtlijnen van de nieuwe boekhouding. Het totaal van de staat  van vermogen  en de kastoestand klopt.

artikel 2:

De rekening wordt gunstig geadviseerd.

Het overschot in de exploitatie bedraagt 30.455,64  EUR. Door het hoge overschot zal er voor 2020 geen exploitatietoelage gevraagd worden of in elk geval zeer miniem.

Het overschot  investeringen: 1.151,53  EUR

artikel 3:

Dit besluit over te maken aan het kerkbestuur, de Vlaamse overheid en het CKB

 

Publicatiedatum: 16/07/2019
Overzicht punten

Vergadering gr van 3/06/2019.

Dienst Financiën - Dienst Kerkfabrieken

ADVISEREN REKENING 2018 KERKBESTUUR MILLEN

 

 

Gelet op de jaarrekening van het boekjaar 2018 van het kerkbestuur Millen;

Gelet op het keizerlijk decreet van 30 december 1809 op de kerkbesturen;

Gelet op het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, inzonderheid de artikelen 54 en 55;

Gelet op het decreet van 6 juli 2012;

Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 13 oktober  2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de kerkbesturen;

Gelet op het ministerieel besluit van 27 november 2006;

Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen.

 

BESLUIT:13 stemmen voor: Mark Vos, Marina Pauly, Christiaan Bamps, Peter Neven, Mathieu Eycken, Davy Renkens, Jean Nicolaes, Anja Slangen, Mieke Loyens, Joël L'Hoest, Laura Mulleners, Anja Huls en Bert Cilissen

11 onthoudingen: Jan Peumans, Anita Beusen, Ludwig Stevens, Dirk Jacobs, Steven Coenegrachts, Jan Noelmans, Danny Lemmens, Gerard Stratermans, Patrick Janssen, Marie-Elise Smets en Yves Chanson

 

artikel 1:

De rekening is correct opgemaakt volgens de richtlijnen van de nieuwe boekhouding. Het totaal van de staat  van vermogen  en de kastoestand klopt.

artikel 2:

De rekening wordt gunstig geadviseerd.

Het overschot in de exploitatie bedraagt 2.746,74  EUR.

Het overschot  investeringen: 221.535,67 EUR , onteigening industriegrond.

artikel 3:

Dit besluit over te maken aan het kerkbestuur, de Vlaamse overheid en het CKB

 

Publicatiedatum: 16/07/2019
Overzicht punten

Vergadering gr van 3/06/2019.

Dienst Financiën - Dienst Kerkfabrieken

ADVISEREN REKENING 2018 KERKBESTUUR VAL-MEER

 

Gelet op de jaarrekening van het boekjaar 2018 van het kerkbestuur Val-Meer;

Gelet op het keizerlijk decreet van 30 december 1809 op de kerkbesturen;

Gelet op het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, inzonderheid de artikelen 54 en 55;

Gelet op het decreet van 6 juli 2012;

Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 13 oktober  2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de kerkbesturen;

Gelet op het ministerieel besluit van 27 november 2006;

Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen.

 

BESLUIT:14 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Marina Pauly, Christiaan Bamps, Peter Neven, Mathieu Eycken, Davy Renkens, Jean Nicolaes, Anja Slangen, Mieke Loyens, Joël L'Hoest, Laura Mulleners, Anja Huls en Bert Cilissen

11 onthoudingen: Jan Peumans, Anita Beusen, Ludwig Stevens, Dirk Jacobs, Steven Coenegrachts, Jan Noelmans, Danny Lemmens, Gerard Stratermans, Patrick Janssen, Marie-Elise Smets en Yves Chanson

 

artikel 1:

De rekening is correct opgemaakt volgens de richtlijnen van de nieuwe boekhouding. Het totaal van de staat  van vermogen  en de kastoestand klopt.

artikel 2:

De rekening wordt gunstig geadviseerd.

Het overschot in de exploitatie bedraagt  4.505,11 EUR.

Het overschot  investeringen: -0- EUR

artikel 3:

Dit besluit over te maken aan het kerkbestuur, de Vlaamse overheid en het CKB

 

Publicatiedatum: 16/07/2019
Overzicht punten

Vergadering gr van 3/06/2019.

Dienst Financiën - Dienst Kerkfabrieken

ADVISEREN REKENING 2018 KERKBESTUUR VROENHOVEN

 

Gelet op de jaarrekening van het boekjaar 2018 van het kerkbestuur Vroenhoven;

Gelet op het keizerlijk decreet van 30 december 1809 op de kerkbesturen;

Gelet op het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, inzonderheid de artikelen 54 en 55;

Gelet op het decreet van 6 juli 2012;

Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 13 oktober  2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de kerkbesturen;

Gelet op het ministerieel besluit van 27 november 2006;

Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen.

 

BESLUIT:14 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Marina Pauly, Christiaan Bamps, Peter Neven, Mathieu Eycken, Davy Renkens, Jean Nicolaes, Anja Slangen, Mieke Loyens, Joël L'Hoest, Laura Mulleners, Anja Huls en Bert Cilissen

11 onthoudingen: Jan Peumans, Anita Beusen, Ludwig Stevens, Dirk Jacobs, Steven Coenegrachts, Jan Noelmans, Danny Lemmens, Gerard Stratermans, Patrick Janssen, Marie-Elise Smets en Yves Chanson

 

artikel 1:

De rekening is correct opgemaakt volgens de richtlijnen van de nieuwe boekhouding. Het totaal van de staat  van vermogen  en de kastoestand klopt.

artikel 2:

De rekening wordt gunstig geadviseerd.

Het overschot in de exploitatie bedraagt 5.281,68  EUR.

Het overschot  investeringen: 2.647,59 EUR

artikel 3:

Dit besluit over te maken aan het kerkbestuur, de Vlaamse overheid en het CKB

 

Publicatiedatum: 16/07/2019
Overzicht punten

Vergadering gr van 3/06/2019.

Dienst Financiën - Dienst Kerkfabrieken

ADVISEREN REKENING  2018 KERKBESTUUUR VLIJTINGEN

 

Gelet op de jaarrekening van het boekjaar 2018 van het kerkbestuur Vlijtingen;

Gelet op het keizerlijk decreet van 30 december 1809 op de kerkbesturen;

Gelet op het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, inzonderheid de artikelen 54 en 55;

Gelet op het decreet van 6 juli 2012;

Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 13 oktober  2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de kerkbesturen;

Gelet op het ministerieel besluit van 27 november 2006;

Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen.

 

BESLUIT:13 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Marina Pauly, Christiaan Bamps, Peter Neven, Mathieu Eycken, Davy Renkens, Anja Slangen, Mieke Loyens, Joël L'Hoest, Laura Mulleners, Anja Huls en Bert Cilissen

11 onthoudingen: Jan Peumans, Anita Beusen, Ludwig Stevens, Dirk Jacobs, Steven Coenegrachts, Jan Noelmans, Danny Lemmens, Gerard Stratermans, Patrick Janssen, Marie-Elise Smets en Yves Chanson

 

artikel 1:

De rekening is correct opgemaakt volgens de richtlijnen van de nieuwe boekhouding. Het totaal van de staat  van vermogen  en de kastoestand klopt.

artikel 2:

De rekening wordt gunstig geadviseerd.

Het overschot in de exploitatie bedraagt 904,16 EUR, negatief. Herbelegging niet als negatieve ontvangst boeken.

Het overschot  investeringen: 10.749,60 EUR.

artikel 3:

Dit besluit over te maken aan het kerkbestuur, de Vlaamse overheid en het CKB

 

Publicatiedatum: 16/07/2019
Overzicht punten

Vergadering gr van 3/06/2019.

Dienst Financiën - Dienst Kerkfabrieken

ADVISEREN REKENING 2018 KERKBESTUUR ZUSSEN

 

 

Gelet op de jaarrekening van het boekjaar 2018 van het kerkbestuur Zussen;

Gelet op het keizerlijk decreet van 30 december 1809 op de kerkbesturen;

Gelet op het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, inzonderheid de artikelen 54 en 55;

Gelet op het decreet van 6 juli 2012;

Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 13 oktober  2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de kerkbesturen;

Gelet op het ministerieel besluit van 27 november 2006;

Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen.

 

BESLUIT:14 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Marina Pauly, Christiaan Bamps, Peter Neven, Mathieu Eycken, Davy Renkens, Jean Nicolaes, Anja Slangen, Mieke Loyens, Joël L'Hoest, Laura Mulleners, Anja Huls en Bert Cilissen

10 onthoudingen: Jan Peumans, Anita Beusen, Ludwig Stevens, Dirk Jacobs, Steven Coenegrachts, Jan Noelmans, Danny Lemmens, Gerard Stratermans, Patrick Janssen en Yves Chanson

 

artikel 1:

De rekening is correct opgemaakt volgens de richtlijnen van de nieuwe boekhouding. Het totaal van de staat  van vermogen  en de kastoestand klopt.

artikel 2:

De rekening wordt gunstig geadviseerd.

Het overschot in de exploitatie bedraagt 21.825,64  EUR.

Het overschot  investeringen: 4.583,71 EUR

artikel 3:

Dit besluit over te maken aan het kerkbestuur, de Vlaamse overheid en het CKB

 

Publicatiedatum: 16/07/2019
Overzicht punten

Vergadering gr van 3/06/2019.

Dienst Financiën - Dienst Kerkfabrieken

ADVISEREN REKENING 2018 KERKBESTUUR ZICHEN-BOLDER

 

 

Gelet op de jaarrekening van het boekjaar 2018 van het kerkbestuur Zichen-Bolder;

Gelet op het keizerlijk decreet van 30 december 1809 op de kerkbesturen;

Gelet op het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, inzonderheid de artikelen 54 en 55;

Gelet op het decreet van 6 juli 2012;

Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 13 oktober  2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de kerkbesturen;

Gelet op het ministerieel besluit van 27 november 2006;

Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen.

 

BESLUIT:13 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Marina Pauly, Christiaan Bamps, Peter Neven, Davy Renkens, Jean Nicolaes, Anja Slangen, Mieke Loyens, Joël L'Hoest, Laura Mulleners, Anja Huls en Bert Cilissen

11 onthoudingen: Jan Peumans, Anita Beusen, Ludwig Stevens, Dirk Jacobs, Steven Coenegrachts, Jan Noelmans, Danny Lemmens, Gerard Stratermans, Patrick Janssen, Marie-Elise Smets en Yves Chanson

 

artikel 1:

De rekening is correct opgemaakt volgens de richtlijnen van de nieuwe boekhouding. Het totaal van de staat  van vermogen  en de kastoestand klopt.

artikel 2:

De rekening wordt gunstig geadviseerd.

Het overschot in de exploitatie bedraagt 11.804,57  EUR.

Het overschot  investeringen: 172.357,15 EUR, wegens de instandhoudingswerken  aan de kerk.

artikel 3:

Dit besluit over te maken aan het kerkbestuur, de Vlaamse overheid en het CKB.

 

Publicatiedatum: 16/07/2019
Overzicht punten

Vergadering gr van 3/06/2019.

Dienst Financiën - Dienst Kerkfabrieken

ADVISEREN REKENING 2018 KERKBESTUUR MEMBRUGGEN

 

Gelet op de jaarrekening van het boekjaar 2018 van het kerkbestuur Membruggen;

Gelet op het keizerlijk decreet van 30 december 1809 op de kerkbesturen;

Gelet op het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, inzonderheid de artikelen 54 en 55;

Gelet op het decreet van 6 juli 2012;

Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 13 oktober  2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de kerkbesturen;

Gelet op het ministerieel besluit van 27 november 2006;

Gelet op de relevante bepalingen in het Decreet lokaal bestuur;

Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen.

 

BESLUIT:14 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Marina Pauly, Christiaan Bamps, Peter Neven, Mathieu Eycken, Davy Renkens, Jean Nicolaes, Anja Slangen, Mieke Loyens, Joël L'Hoest, Laura Mulleners, Anja Huls en Bert Cilissen

11 onthoudingen: Jan Peumans, Anita Beusen, Ludwig Stevens, Dirk Jacobs, Steven Coenegrachts, Jan Noelmans, Danny Lemmens, Gerard Stratermans, Patrick Janssen, Marie-Elise Smets en Yves Chanson

 

artikel 1:

De rekening is correct opgemaakt volgens de richtlijnen van de nieuwe boekhouding. Het totaal van de staat  van vermogen  en de kastoestand klopt.

artikel 2:

De rekening wordt gunstig geadviseerd.

Het overschot in de exploitatie bedraagt  5.782,90 EUR.

Het overschot  investeringen: 81.658,93 EUR.  (verkoop bouwgrond)

artikel 3:

Dit besluit over te maken aan het kerkbestuur, de Vlaamse overheid en het CKB

 

Publicatiedatum: 16/07/2019
Overzicht punten

Vergadering gr van 3/06/2019.

Dienst Financiën - Dienst Kerkfabrieken

GOEDKEURING BUDGETWIJZGING DIENSTJAAR 2019  KERKBESTUUR MILLEN

 

Gelet op de budgetwijziging, dienstjaar 2019, van het kerkbestuur Millen ontvangen via het centraal kerkbestuur.

Gelet op het keizerlijk decreet van 30 december 1809 op de kerkbesturen;

Gelet op het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten; gewijzigd bij decreet van 6 juli 2012;

Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 13 oktober  2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de kerkbesturen en de daarop volgende wijzigingen;

Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen;

 

BESLUIT:13 stemmen voor: Mark Vos, Marina Pauly, Christiaan Bamps, Peter Neven, Mathieu Eycken, Davy Renkens, Jean Nicolaes, Anja Slangen, Mieke Loyens, Joël L'Hoest, Laura Mulleners, Anja Huls en Bert Cilissen

11 onthoudingen: Jan Peumans, Anita Beusen, Ludwig Stevens, Dirk Jacobs, Steven Coenegrachts, Jan Noelmans, Danny Lemmens, Gerard Stratermans, Patrick Janssen, Marie-Elise Smets en Yves Chanson

 

artikel 1:

De budgetwijziging  is correct opgemaakt volgens de richtlijnen van de nieuwe boekhouding.

artikel 2:

Bij de definitieve afrekening 2018 moet het kerkbestuur 8.186 EUR terug betalen aan de gemeente.

Het kerkbestuur had in het jaar 2018 veel te weinig leningslasten ingeschreven voor de nieuwe leningen.

Het gemeentebestuur heeft hiervoor een voorschot van 8.186 EUR op de toelage 2019 verleend aan het kerkbestuur.

Het kerkbestuur doet nu een budgetwijziging om zo de exploitatietoelage 2019 met hetzelfde bedrag, 8.186 EUR te verhogen, verhoging van de gemeentelijk exploitatiesleutel 149/005/001/001/001/64900140/790.

artikel 3:

Dit besluit wordt overgemaakt aan de provinciegouverneur, het centraal kerkbestuur, het bisdom en het bevoegde kerkbestuur en de financiële dienst.

 

Publicatiedatum: 16/07/2019
Overzicht punten

Vergadering gr van 3/06/2019.

Interne zaken - Dienst Secretariaat

GOEDKEURING NOTULEN GEMEENTERAAD VAN 13.05.2019

 

BESLUIT:14 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Marina Pauly, Christiaan Bamps, Peter Neven, Mathieu Eycken, Davy Renkens, Jean Nicolaes, Anja Slangen, Mieke Loyens, Joël L'Hoest, Laura Mulleners, Anja Huls en Bert Cilissen

11 onthoudingen: Jan Peumans, Anita Beusen, Ludwig Stevens, Dirk Jacobs, Steven Coenegrachts, Jan Noelmans, Danny Lemmens, Gerard Stratermans, Patrick Janssen, Marie-Elise Smets en Yves Chanson

 

Publicatiedatum: 16/07/2019
Overzicht punten

Vergadering gr van 3/06/2019.

Interne zaken - Dienst Secretariaat

BIJKOMEND DAGORDEPUNT INGEVOLGE ART 21 VAN HET DECREET OVER HET LOKAAL BESTUUR - MARIE-ELISE SMETS - JAARLIJKSE CHECK-UP  TOEGANGSWEG AVERGAT

 

BESLUIT:25 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Marina Pauly, Christiaan Bamps, Peter Neven, Mathieu Eycken, Jan Peumans, Davy Renkens, Anita Beusen, Ludwig Stevens, Jean Nicolaes, Anja Slangen, Mieke Loyens, Joël L'Hoest, Dirk Jacobs, Steven Coenegrachts, Jan Noelmans, Laura Mulleners, Danny Lemmens, Gerard Stratermans, Patrick Janssen, Marie-Elise Smets, Yves Chanson, Anja Huls en Bert Cilissen

 

Publicatiedatum: 16/07/2019
Overzicht punten

Vergadering gr van 3/06/2019.

Interne zaken - Dienst Secretariaat

BIJKOMEND DAGORDEPUNT INGEVOLGE ART 21 VAN HET DECREET OVER HET LOKAAL BESTUUR - MARIE-ELISE SMETS - PLAATSEN (TENT)KOKERS OP TRUDOPLEIN TE ZUSSEN

 

BESLUIT:11 stemmen voor: Jan Peumans, Anita Beusen, Ludwig Stevens, Dirk Jacobs, Steven Coenegrachts, Jan Noelmans, Danny Lemmens, Gerard Stratermans, Patrick Janssen, Marie-Elise Smets en Yves Chanson

13 stemmen tegen: Mark Vos, Guy Kersten, Marina Pauly, Christiaan Bamps, Peter Neven, Mathieu Eycken, Jean Nicolaes, Anja Slangen, Mieke Loyens, Joël L'Hoest, Laura Mulleners, Anja Huls en Bert Cilissen

 

Publicatiedatum: 16/07/2019
Overzicht punten

Vergadering gr van 3/06/2019.

Interne zaken - Dienst Secretariaat

BIJKOMEND DAGORDEPUNT INGEVOLGE ART 21 VAN HET DECREET OVER HET LOKAAL BESTUUR - YVES CHANSON - AANBRENGEN VAN DUIDELIJKE WEGMARKERING OP HET KRUISPUNT VISESTEENWEG - TOEKOMSTSTRAAT

 

BESLUIT:25 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Marina Pauly, Christiaan Bamps, Peter Neven, Mathieu Eycken, Jan Peumans, Davy Renkens, Anita Beusen, Ludwig Stevens, Jean Nicolaes, Anja Slangen, Mieke Loyens, Joël L'Hoest, Dirk Jacobs, Steven Coenegrachts, Jan Noelmans, Laura Mulleners, Danny Lemmens, Gerard Stratermans, Patrick Janssen, Marie-Elise Smets, Yves Chanson, Anja Huls en Bert Cilissen

 

Publicatiedatum: 16/07/2019
Overzicht punten

Vergadering gr van 3/06/2019.

Interne zaken - Dienst Secretariaat

BIJKOMEND DAGORDEPUNT INGEVOLGE ART 21 VAN HET DECREET OVER HET LOKAAL BESTUUR - ANITA BEUSEN - OPSTELLEN ACTIEPLAN VEILIGHEID ROND SCHOLEN BIJ WERKEN IN DE GEMEENTE

 

BESLUIT:11 stemmen voor: Jan Peumans, Anita Beusen, Ludwig Stevens, Dirk Jacobs, Steven Coenegrachts, Jan Noelmans, Danny Lemmens, Gerard Stratermans, Patrick Janssen, Marie-Elise Smets en Yves Chanson

14 stemmen tegen: Mark Vos, Guy Kersten, Marina Pauly, Christiaan Bamps, Peter Neven, Mathieu Eycken, Davy Renkens, Jean Nicolaes, Anja Slangen, Mieke Loyens, Joël L'Hoest, Laura Mulleners, Anja Huls en Bert Cilissen

 

Publicatiedatum: 16/07/2019
Disclaimer

Publicatie LBLOD

De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.

Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:

Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.