Vergadering GR - 14/11/2022

 

Aanwezig:

Mark Vos, burgemeester

Davy Renkens, voorzitter

Guy Kersten, Christiaan Bamps, Peter Neven, Anja Slangen, Mieke Loyens, schepenen

Marina Pauly, Mathieu Eycken, Ludwig Stevens, Marie-Elise Smets, Joël L'Hoest, Steven Coenegrachts, Dirk Jacobs, Jan Noelmans, Marc Konings, Danny Lemmens, Yves Chanson, Anja Huls, Philippe Geelen, raadsleden

Guido Vrijens, algemeen directeur

 

Laat zich verontschuldigen:

Jan Peumans, Bert Cilissen, Patrick Janssen, Laura Mulleners, Liesbeth Pauly, raadsleden

 

Vanaf punt 9 verlaat Anja Slangen, schepen de zitting.

 

Vanaf punt 10 vervoegt Anja Slangen, schepen de zitting.

 

 

De voorzitter opent de vergadering om 20:00 uur.

 

Er werden geen vragen gesteld vanuit het publiek.

 

Op vraag van de voorzitter is de raad unaniem akkoord om 2 agendapunten bij hoogdringendheid aan de dagorde van de gemeenteraad toe te voegen, namelijk:

- Prefinanciering kerkbestuur Membruggen

- Hernemen beslissing grondafstand Genoelselderen

 

Overzicht punten

Vergadering gr van 14/11/2022.

Patrimonium

REALISATIE VAN HET PROJECT FIETSEN ONDER DE GROND - GOEDKEURING OVEREENKOMST MET CBR

 

Aanleiding, feiten, context

Voor de realisatie van het project Fietsen Onder de Grond werd In vergadering van de gemeenteraad van 12 maart 2018 de samenwerkingsovereenkomst tussen Toerisme Limburg (Visit Limburg) en de gemeente Riemst principieel goedgekeurd. Groeve Mathus wordt nu voorgesteld als locatie om dit project te realiseren. Dit gangenstelsel is volledig eigendom van CBR cementbedrijven nv.

 

Op 23 juni 2022 werd er tussen CBR cementbedrijven nv en de gemeente Riemst een MoU (Memorandum of Understanding) ondertekend. De doelstelling is om tot definitief akkoord te komen om het beheer, de uitbating en het onderhoud door de gemeente Riemst toe te laten in een gedeelte van de volumes van de Mathus groeve.

 

Dit gebruik is kosteloos en wordt voor een periode van 30 jaar verleend door CBR cementbedrijven nv aan gemeente Riemst. In een opmetingsplan werden de volumes die de groeve Mathus uitmaken nauwkeurig bepaald. Het gaat over de percelen:

        Lot 1, kadastraal gelegen te Riemst 5e afdeling Kanne, sectie A, perceel 237/2A/deel (80a14ca);

        Lot 2, kadastraal gelegen te Riemst 5e afdeling Kanne, sectie A, perceel 208/2/deel (28a08ca);

        Lot 3, kadastraal gelegen te Riemst 5e afdeling kanne, sectie A, perceel 199B/deel (57a12ca).

 

 

Juridische gronden

Wet van 29 juli 1991 over de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen;

Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017 dat de bevoegdheden van de gemeenteraad bepaalt;

Decreet van 7 december 2018 over de openbaarheid van bestuur;

Wet van 4 februari 2020 houdende boek 3 “Goederen” van het Burgerlijk Wetboek.

 

Adviezen

Het advies van Agentschap Natuur en Bos (ANB) en de vleermuiswerkgroep luidt dat enkel het gebied vlakbij de ingangen van de groeve gebruikt mogen worden om de negatieve invloed op de vleermuispopulatie zo klein mogelijk te houden. Hiervoor dienen enkele maatregelen betreffende het uitschakelen van de verlichting te worden genomen. Het advies wordt als bijlage toegevoegd aan dit agendapunt.

 

Argumenten

Vooraleer er kan worden overgegaan tot de opmaak en ondertekening van de notariële akte, moet er eerst een onderhandse overeenkomst worden ondertekend tussen CBR cementbedrijven nv en gemeente Riemst.

 

De onderhandse overeenkomst, die integraal deel uitmaakt van dit besluit zal worden ondertekend tussen  CBR cementbedrijven nv en gemeente Riemst. Na ondertekening van deze onderhandse overeenkomst zal notaris Mieke Neven de ontwerpakte opstellen, dit zal op een volgende gemeenteraad worden geagendeerd. Er wordt aan de gemeenteraad gevraagd akkoord te gaan met de overeenkomst tussen CBR cementbedrijven nv en de gemeente Riemst en burgemeester Mark Vos en algemeen directeur Guido Vrijens te machtigen om deze overeenkomst te ondertekenen.

 

De samenwerkingsovereenkomst met Visit Limburg voor de locatie groeve Mathus is in opmaak, het concept van deze overeenkomst wordt als bijlage toegevoegd. Na ondertekening van de overeenkomst tussen CBR cementbedrijven nv en de gemeente Riemst, zal de samenwerkingsovereenkomst met Visit Limburg aan de gemeenteraad van 12 december 2022 ter goedkeuring worden voorgelegd.

Financiële weerslag

Dit gebruik is kosteloos en wordt door CBR verleend aan de gemeente Riemst.

De kosten voor opmaak van de akte in een later stadium  vallen ten laste van de gemeente Riemst en kunnen betaald worden met het krediet ingeschreven in het exploitatiebudget van 2022 onder registratiesleutel  MJP000612, GEM 61420110/0600, AC000368 .

 

BESLUIT:

20 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Christiaan Bamps, Peter Neven, Anja Slangen, Mieke Loyens, Marina Pauly, Mathieu Eycken, Davy Renkens, Ludwig Stevens, Marie-Elise Smets, Joël L'Hoest, Steven Coenegrachts, Dirk Jacobs, Jan Noelmans, Marc Konings, Danny Lemmens, Yves Chanson, Anja Huls en Philippe Geelen

 

Aangenomen

 

 

Publicatiedatum: 13/12/2022
Overzicht punten Ga naar de bekendmaking

Vergadering gr van 14/11/2022.

Gebouwen

RETRIBUTIEREGLEMENT OP WERKEN AAN NUTSVOORZIENINGEN OP GEMEENTELIJK OPENBAAR DOMEIN - VERLENGING VANAF 1 JANUARI 2023 TOT EN MET 31 DECEMBER 2025

 

Aanleiding, feiten, context

Sinds verschillende jaren kunnen de gemeenten aan de distributienetbeheerder, Fluvius Limburg, een retributie aanrekenen voor de hinder op het gebruik van het gemeentelijk openbaar domein naar aanleiding van werken aan de nutsvoorzieningen.

De mogelijkheid om bij de distributienetbeheerder de betaling te verkrijgen van een gemeentelijk opgelegde retributieheffing vindt zijn grondslag in de statuten, waarvoor de raad van bestuur een algemeen kader kan creëren, en voor zover dit aanvaard is in het distributienettarief door de reguleringsinstantie. Er is eveneens voorzien dat de distributienetbeheerder aan haar vennoten alle informatie ter beschikking zal stellen die noodzakelijk is om de belasting of retributie te heffen.

 

Het huidige retributiereglement, goedgekeurd door de gemeenteraad op 9 december 2019 en vervalt in principe per 31 december 2022.

De gemeentelijke aanrekening kan geraamd worden op:

 

 

2023

2024

2025

Elektriciteit

€ 26.855,84

€ 26.855,84

 

€ 26.855,84

Gas

€ 6.479,98

€ 6.479,98

 

€ 6.479,98

Totaal

€ 33.335,82

€ 33.335,82

€ 33.335,82

 

 

Fluvius vraagt om het reglement nog dit jaar goed te keuren, zodat het van toepassing kan worden voor de periode 2023, 2024 en 2025..

De reguleringsinstantie (de VREG) dient immers over de reglementen te beschikken in het kader van haar onderzoek van onze tariefvoorstellen.

 

Juridische gronden

        Artikel 40 §3 van het Decreet over het Lokaal Bestuur 22 december 2017, bepaalt dat de gemeenteraad de gemeentelijke reglementen vaststelt. Met behoud van de toepassing van de federale wetgeving in verband met de bevoegdheid van de gemeenteraad om politieverordeningen vast te stellen, kunnen de reglementen onder meer betrekking hebben op het gemeentelijk beleid, de gemeentelijke belastingen en retributies, en op het inwendige bestuur van de gemeente.

        Artikel 170 van de Grondwet.

        Decreet van 30 mei 2008 dat handelt over de vestiging, de invordering en de geschillenprocedure van provincie- en gemeentebelastingen

 

Argumenten

De gemeente en de burgers worden voortdurend geconfronteerd met de plaatsing van en/of onderhoud aan verschillende nutsvoorzieningen op gemeentelijk grondgebied.

Deze nutsvoorzieningen vergen werkzaamheden langs de gemeentelijke wegen en hebben zo ook een impact op het openbaar domein.

De Code voor Infrastructuur- en nutswerken langs gemeentewegen heeft als doel een snelle en vlotte uitvoering van de werken te bevorderen om zo de hinder en de duur van de werken tot een minimum te herleiden. Deze Code werd opgemaakt door een overlegplatform bestaande uit een delegatie van nutsbedrijven en een delegatie van de gemeenten.
Er moeten in verband van het onderhoud en herstellingen ook regelmatig dringende werken uitgevoerd worden die verband houden met de continuïteit van de dienstverlening en dat daarnaast een aantal werken zijn zoals aansluitingswerken, herstellingen en andere kleine onderhoudswerken die constant een impact hebben op het openbaar domein.

De Code werd in 2017 geactualiseerd naar aanleiding van meer aandacht voor meer hinder, meer oog voor het totaal concept en het gebruik van nieuwe e-instrumenten GIPOD, KLIP,...

 

Financiële weerslag

Retributie elektriciteit:  MJP000650, GEM 70000300/0750, AC000000  

Retributie gas: MJP000651 , GEM 70000300/0650, AC000000 

 

BESLUIT:

20 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Christiaan Bamps, Peter Neven, Anja Slangen, Mieke Loyens, Marina Pauly, Mathieu Eycken, Davy Renkens, Ludwig Stevens, Marie-Elise Smets, Joël L'Hoest, Steven Coenegrachts, Dirk Jacobs, Jan Noelmans, Marc Konings, Danny Lemmens, Yves Chanson, Anja Huls en Philippe Geelen

 

Aangenomen

 

 

Publicatiedatum: 13/12/2022
Overzicht punten

Vergadering gr van 14/11/2022.

Domeinhoofd economie landbouw en omgeving

GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN, RAMING EN GUNNINGSWIJZE HERINRICHTING SCHOOLOMGEVINGEN RIEMST - 2022

 

Aanleiding, feiten, context

In het kader van de opdracht “Herinrichting schoolomgevingen Riemst - 2022” werd een bestek met nr. 2022/107 opgesteld door de Technische dienst.

Het bestek met kenmerk 2022/107

 

Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de openbare procedure.

 

Juridische gronden

Het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, meer bepaald artikel 56, § 3, 6°, waarbij de gemeenteraad delegatie van bevoegdheden kan verlenen aan het college van burgemeester en schepenen inzake vaststelling van de plaatsingsprocedure en de voorwaarden van overheidsopdrachten als de opdracht nominatief door de gemeenteraad aan het college van burgemeester en schepenen is toevertrouwd.

 

Het besluit van de gemeenteraad van 11 februari 2019, houdende delegatie van de bevoegdheid aan het college van burgemeester en schepenen.

 

De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen.

 

Het Bestuursdecreet van 7 december 2018.

 

Het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, meer bepaald artikelen 326 tot en met 341 betreffende het bestuurlijk toezicht.

 

De wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten, bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten en concessies, en latere wijzigingen.

 

De wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, meer bepaald artikel 36.

 

Het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten, en latere wijzigingen.

 

Het koninklijk besluit van 18 april 2017 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen.

 

Financiële weerslag

De uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op € 106.092,35 excl. btw of € 128.371,74 incl. 21% btw.

Een subsidie zal worden aangevraagd bij de Vlaamse Overheid, deze bedraagt 50% van het uitvoeringsbedrag.

De uitgave voor deze opdracht is deels voorzien in het investeringsbudget van 2022, op budgetcode MJP001354, GEM 22400500/0200, AC000816 (Onderhoud wegen: verbeteringen in schoolomgevingen)

Het voorziene krediet zal verhoogd worden via budgetverschuiving van budgetcode MJP001507, GEM22400000/0200, AC000819 (Wegen: verkeersremmende maatregelen).

 

BESLUIT:

20 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Christiaan Bamps, Peter Neven, Anja Slangen, Mieke Loyens, Marina Pauly, Mathieu Eycken, Davy Renkens, Ludwig Stevens, Marie-Elise Smets, Joël L'Hoest, Steven Coenegrachts, Dirk Jacobs, Jan Noelmans, Marc Konings, Danny Lemmens, Yves Chanson, Anja Huls en Philippe Geelen

 

Aangenomen

 

 

Publicatiedatum: 13/12/2022
Overzicht punten

Vergadering gr van 14/11/2022.

Klimaat

HEMELWATER EN DROOGTEPLAN

 

Aanleiding, feiten, context

Door de klimaatverandering worden we de laatste jaren meer en meer geconfronteerd met een gewijzigd neerslagpatroon. Voor Vlaanderen betreft dat meer regen in de winter en minder neerslag in de zomer. Bovendien neemt ook de intensiteit van de buien toe waardoor buien met korte en intense neerslag  worden afgewisseld  door langere, drogere periodes. Om hiermee om te gaan is  het belangrijk om niet alleen meer ruimte te geven aan water, maar ook zoveel mogelijk het grondwater aan te vullen.

Via de opmaak van een hemelwater- en droogteplan wordt er vorm gegeven aan een integrale, gedragen en gebiedsdekkende visie op het hele watersysteem in de gemeente. Enkel door het watersysteem in zijn totaliteit te bekijken (grondwater, oppervlaktewater en hemelwater) en dit met alle betrokken partners zal immers op een doordachte manier wateroverlast en waterschaarste kunnen aangepakt worden. Met een gebiedsdekkende visie bekomt men een gebiedsdekkende blik op de gemeente waar niet enkel de bebouwde omgeving bekeken wordt maar waar ook landbouw, natuur, recreatie, bedrijvigheid, mobiliteit,… een plek in kent. De vertaling van de visie in maatregelen op het terrein zal leiden tot het finaal en belangrijkste doel: het uitbouwen van een watersysteem dat weerbaar is tegen de gevolgen van klimaatverandering en zo bijdraagt aan een klimaatrobuuste en leefbare omgeving. 

 

Juridische gronden

Het Decreet over het Lokaal Bestuur van 22 december 2017, en latere wijzigingen;

Het Decreet van 26 maart 2004 betreffende openbaarheid van bestuur, en latere wijzigingen;

De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen en latere wijzigingen;

 

Financiële weerslag

n.v.t

 

BESLUIT:

20 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Christiaan Bamps, Peter Neven, Anja Slangen, Mieke Loyens, Marina Pauly, Mathieu Eycken, Davy Renkens, Ludwig Stevens, Marie-Elise Smets, Joël L'Hoest, Steven Coenegrachts, Dirk Jacobs, Jan Noelmans, Marc Konings, Danny Lemmens, Yves Chanson, Anja Huls en Philippe Geelen

 

Aangenomen

 

 

Publicatiedatum: 13/12/2022
Overzicht punten

Vergadering gr van 14/11/2022.

Klimaat

TOELICHTING LOKAAL ENERGIE EN KLIMAATPACT

 

Aanleiding, feiten, context

Toelichting van de actuele stand van zaken van het Lokaal Energie en Klimaatpact voor de gemeenteraad van November 2022.

 

Juridische gronden

Het Decreet over het Lokaal Bestuur van 22 december 2017, en latere wijzigingen;

Het Decreet van 26 maart 2004 betreffende openbaarheid van bestuur, en latere wijzigingen;

De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen en latere wijzigingen;

 

BESLUIT:

 

 

 

Publicatiedatum: 13/12/2022
Punt bijlagen/links Rapportering LEKP oktober 2022.pptx Download
Overzicht punten

Vergadering gr van 14/11/2022.

Milieu

ALGEMENE VERGADERING LIMBURG.NET D.D. 14-12-2022

 

Aanleiding, feiten, context

De raad van bestuur van Limburg.net van 12 oktober 2022 heeft de agenda goedgekeurd van de algemene vergadering van Limburg.net d.d. woensdag 14 december 2022.

Limburg.net stuurde per aangetekend schrijven d.d. 13-10-2022 een uitnodiging met referte

FA_AM_221013_720 tot de Algemene Vergadering die zal plaatsvinden op woensdag 14-12-2022 om

19.00 u. in het 'Krekelhof', Rechterstraat 6, 3511 Hasselt.

De agenda van de algemene vergadering werd als volgt bepaald:

  1. Welkom door de voorzitter
  2. Goedkeuring verslag van de vorige algemene vergadering
  3. Aanduiding secretaris en stemopnemers (art. 38 statuten)
  4. Begroting 2023, te ontwikkelen activiteiten en strategie
  5. Benoeming leden en plaatsvervangers algemeen comité (art. 29 Statuten): wijzigingen in Hamont-Achel en Wellen
  6. Varia

De gemeenteraad van Riemst heeft in zitting van 08-02-2021 als gemeentelijke vertegenwoordiger

voor de Algemene Vergadering van Limburg.net voor de verdere legislatuur aangeduid:

- dhr. Philippe Geelen, Molenweg 80, 3770 Riemst, geboren op 31-03-1983;

met als plaatsvervanger:

- mevr. Anja Huls, Verbindingsweg 58, 3770 Riemst, geboren op 25-04-1970.

 

Juridische gronden

Het decreet over het lokaal bestuur d.d. 22-12-2017 en latere wijzigingen. 

Het decreet van 26-03-2022 betreffende de openbaarheid van bestuur en latere wijzigingen.

De wet van 29-07-1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen en latere wijzigingen.

De beginselen van behoorlijk bestuur en in het bijzonder het gelijkheids- en transparantiebeginsel.

Limburg.net is een intergemeentelijk samenwerkingsverband met rechtspersoonlijkheid, en meer bepaald een Opdrachthoudende Vereniging zoals bedoeld in artikel 398, §2, 3° van het Decreet van 22 december 2017 over het Lokaal Bestuur (verder ‘DLB’).

De statuten van Limburg.net (verder 'de Statuten)

Het lidmaatschap van de gemeente bij Limburg.net

 

Adviezen

Er zijn geen bezwaren voorhanden om de goedkeuring van de agenda te weigeren.

 

BESLUIT:

20 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Christiaan Bamps, Peter Neven, Anja Slangen, Mieke Loyens, Marina Pauly, Mathieu Eycken, Davy Renkens, Ludwig Stevens, Marie-Elise Smets, Joël L'Hoest, Steven Coenegrachts, Dirk Jacobs, Jan Noelmans, Marc Konings, Danny Lemmens, Yves Chanson, Anja Huls en Philippe Geelen

 

Aangenomen

 

 

Publicatiedatum: 13/12/2022
Overzicht punten Ga naar de bekendmaking

Vergadering gr van 14/11/2022.

Dorpen- en gezondheidsbeleid

GOEDKEURING VAN DE VERBINTENISVERKLARING OM EEN BREDE REGIEROL OP HET VLAK VAN SOCIALE ECONOMIE EN WERK AAN TE GAAN MET DE LOKALE BESTUREN VAN RIEMST, BILZEN, HOESELT, TONGEREN EN VOEREN BINNEN DE INTERLOKALE VERENIGING REGIE SOCIALE ECONOMIE EN WERK ZOLIMBURG (2023 - 2025) EN INDIENING VAN DE SUBSIDIEAANVRAAG OPEN OPROEP LOKALE SOCIALE ECONOMIE EN WERK 2023 - 2025

 

Aanleiding, feiten, context

 

De gemeenteraad verleent goedkeuring aan de verbintenisverklaring om een bredere regierol op het vlak van sociale economie en werk aan te gaan met de lokale besturen van Riemst, Bilzen, Hoeselt, Tongeren en Voeren binnen de interlokale vereniging regie sociale economie en werk ZOLim, dit in het kader van de indiening van de subsidieaanvraag binnen de open oproep lokale sociale economie en werk 2023-2025.  

 

Juridische gronden

 

Het decreet lokaal bestuur dd. 22.12.2017, in het bijzonder artikel 392 tot en met 395.

Het decreet van 17.02.2012  (het zogenaamde ondersteuningsdecreet) betreffende de ondersteuning van het ondernemerschap op het vlak van de sociale economie en de stimulering van het maatschappelijk verantwoord ondernemen, en de latere wijzigingen (in het bijzonder de wijziging dd. 15.07.2022), artikel 15.

De besluiten van de OCMW- en gemeenteraad van 25.05.2020 betreffende de overeenkomst met statutaire draagkracht houdende de oprichting van de interlokale vereniging voor de regierol inzake sociale economie op het grondgebied Bilzen, Riemst, Tongeren en Voeren voor de periode 202-2025.

Besluit van de Vlaamse Regering dd. 29.04.2022 tot bepaling van de lokale regierol van de gemeenten op vlak van sociale economie en werk.

De open oproep van de Vlaamse Regering betreffende de lokale regierol van de gemeenten op het vlak van sociale economie en werk, 2023 - 2025.

Het meerjarenplan Tongeren 2020-2025, in het bijzonder actie 60 'regie sociale economie'.

 

Adviezen

 

Positief advies van de interlokale vereniging regie sociale economie

 

Argumenten

 

De nieuwe oproep 2023-2025 regie sociale economie & werk, is tot stand gekomen vanuit de visie van de Vlaamse regering om de regierol van de steden en de gemeenten inzake sociale economie en werk te verbreden en versterken.

Met deze nieuw open oproep wil de Vlaamse overheid niet enkel de inhoudelijke beleidsprioriteiten verbreden richting werk, maar ook de gebiedsdekkendheid van de maatregel verhogen. Bestaande lokale regieverbanden krijgen op deze manier de kans om zich uit te breiden met gemeenten in hun nabije omgeving.

 

Volgens de voorwaarden vermeld in het ‘Besluit van de Vlaamse Regering tot bepaling van de lokale regierol van de gemeenten op vlak van sociale economie en werk’, kan de minister enkel een subsidie toekennen indien voldaan wordt aan een minimale schaalgrootte van 60.000 inwoners op het grondgebied.

Door de lokale sociale economie te bevorderen, creëren de gemeenten van de interlokale vereniging  ZOLim voor de regierol, reeds een maatschappelijke meerwaarde. Dit doen ze via de tewerkstelling van mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt én vaak ook via het faciliteren van aanvullende dienstverlening op de reguliere economie.

Maar de sociale tewerkstelling van mensen gaat breder dan enkel de sociale economie. De interlokale vereniging  ZOLim voor de regierol sociale economie vult haar lokale regierol nu al breder in. Zo organiseert ze ook andere ondersteunende acties voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en kwetsbare werkzoekenden, bijvoorbeeld via wijkwerken, tijdelijke werkervaring. De lokale regisseurs faciliteren ook de uitbouw van (boven)lokale gesprekspartners voor VDAB en de Vlaamse overheid bij het maken van de lokale samenwerkingsovereenkomsten met VDAB en andere partnerschappen (bv. in het kader van ESF oproepen). 

 

De Vlaamse overheid zal met deze nieuwe open oproep de lokale besturen financieel ondersteunen om de verbrede lokale regierol sociale economie en werk op te nemen. 

 

De Vlaamse overheid voorziet een  subsidiëring voor het opnemen van de regierol sociale economie & werk van minstens € 50.000 (o.b.v. fictieve financiële simulatie uitgevoerd door VVSG). Deze subsidie kan eventueel verhoogd worden in functie van het aantal indieners.

De besturen die momenteel de regierol opnemen (Bilzen, Riemst, Tongeren en Voeren) onderzochten samen met de toekomstige fusiegemeenten Hoeselt en Borgloon de mogelijkheden om mee in te tekenen op deze oproep.

De gemeente Hoeselt nam tot op heden nog niet deel aan een intergemeentelijke samenwerking rond deze regierol. De OCMW-raad van Hoeselt besliste in augustus 2022 te willen participeren. De stad Borgloon neemt binnen de regio Haspengouw mee de regiorol mee op vanuit een interlokale vereniging ook bevoegd voor wijkwerken.  Voortijdig uittreden uit deze vereniging werd hierbij uitgesloten. De stad Borgloon blijft bijgevolg de regierol opnemen in de regio Haspengouw.

Aan de gemeenteraad word gevraagd goedkeuring te verlenen aan de verbintenisverklaring houdende:

- Het toetreden van de gemeente Hoeselt tot de interlokale vereniging regie sociale economie ZOLim

- Het uitbreiden van de regierol naar werk.

De subsidieaanvraag gebeurt via de BBC van OCMW en stad Tongeren.

 

Financiële weerslag

 

neen

 

BESLUIT:

20 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Christiaan Bamps, Peter Neven, Anja Slangen, Mieke Loyens, Marina Pauly, Mathieu Eycken, Davy Renkens, Ludwig Stevens, Marie-Elise Smets, Joël L'Hoest, Steven Coenegrachts, Dirk Jacobs, Jan Noelmans, Marc Konings, Danny Lemmens, Yves Chanson, Anja Huls en Philippe Geelen

 

Aangenomen

 

 

Publicatiedatum: 13/12/2022
Overzicht punten

Vergadering gr van 14/11/2022.

Patrimonium

BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN FLUVIUS LIMBURG OP 21 DECEMBER 2022: - GOEDKEURING AGENDA - VASTSTELLING VAN HET MANDAAT

 

Aanleiding, feiten, context:

De gemeente ontving op 22 september 2022 via aangetekend schrijven een oproepingsbrief om deel te nemen aan de buitengewone algemene vergadering van Fluvius Limburg die zal doorgaan op woensdag 21 december 2022 om 18u00.

Deze vergadering zal fysiek plaatsvinden in PXLCongress (blok D), Elfde-Liniestraat 23a te 3500 Hasselt tenzij de richtlijnen van het Agentschap Binnenlands Bestuur wijzigen in verband met de COVID-pandemie. In dat geval zal deze vergadering digitaal kunnen plaatsvinden.

 

Bij deze brief werden alle documententatiestukken toegevoegd die eveneens in de bijlage van dit dossier te raadplegen zijn. De agenda van deze buitengewone algemene vergadering is eveneens in de bijlage in de oproepingsbrief te vinden:

1. Kennisneming en bespreking van de overeenkomst tussen Fluvius en Telenet over de realisatie van het datanetwerk van de toekomst in Vlaanderen (dossier Tramontana);

2. Wijziging van de statuten van Fluvius Limburg ingevolge het dossier Tramontana en de oprichting van Netco BV;

3.Goedkeuring van de creatie per 1 januari 2023 van de bijkomende aandelen Be binnen de activiteit elektriciteit die per 1 januari 2023 zullen worden omgezet in aandelen Aek binnen de activiteit openbare elektronische-communicatienetwerken à rato van 25 euro per aandelen;

4. Partiële splitsing Laakdal;

5. Partiële splitsing aan de opdrachthoudende vereniging PBE;

6. Verlenen van machtiging aan de Secretaris van de Raad van Bestuur met de mogelijkheid tot subdelegatie voor de opmaak en finalisering van de nodige documenten en afhandeling van de formaliteiten met betrekking tot de agendapunten 2 tem 5 te actualiseren en te finaliseren, en om de beslissingen genomen in de agendapunten 2 tem 5 en 8 tem 10 bij authentieke akte te doen vaststellen;

7. Bespreking de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor het boekjaar 2023 en ook van de door de Raad van Bestuur opgestelde begroting 2023;

8. Vaststelling van de uitkering overeenkomstig artikel 6:114 en volgende WVV;

9.(Neven)activiteiten - aanvaarding wijziging deelnemerschap;

10. Statutaire benoemingen;

11. Statutaire mededelingen.

 

Er moet in het bijzonder voor het bijwonen van de buitengewone algemene vergadering beslist worden of de gemeente de Fluvius-NET-activiteit wenst verder te zetten aan dezelfde voorwaarden via NetCo. De gemeente opteert om de Fluvius-NET-activiteit verder te zetten via Netco aangezien dit aan dezelfde voorwaarden kan gebeuren.

 

Juridische gronden:

        Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, artikel 432, alinea 3 waarbij bepaald wordt dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger moet herhaald worden voor elke algemene vergadering;

        Decreet van 18 januari 2013 over de intergemeentelijke samenwerking.

 

Adviezen:

In vergadering van 11 februari 2019 heeft de gemeenteraad, volgens het decreet van 18 januari 2013 over de intergemeentelijke samenwerking, de aanstellingsprocedure van de gemeentelijke vertegenwoordiger(s) gedaan voor de periode van de volledige legislatuur (2019-2024).

 

Voorzitter van de gemeenteraad Davy Renkens, wonende Bovenstraat 74 te 3770 Riemst werd afgevaardigd voor al de buitengewone algemene vergaderingen en algemene vergaderingen die zullen doorgaan tijdens de huidige legislatuur (2019-2024) met 100 procent stemrecht. Als plaatsvervanger zal de heer Philippe Geelen, gemeenteraadslid wonende Molenweg 80 te 3770 Riemst aantreden.

 

Argumenten:

De gemeente is momenteel voor één of meerdere activiteiten aangesloten bij de opdrachthoudende vereniging Fluvius Limburg.
Voorzitter Davy Renkens wordt afgevaardigd om de buitengewone algemene vergadering op 21 december 2022 bij te wonen. De heer Philippe Geelen, gemeenteraadslid zal als plaatsvervanger aantreden.

 

Aangezien de gemeente Riemst aangesloten is voor de huidige  Fluvius-NET-activiteit, wordt voorgesteld om dit verder te zetten aan dezelfde voorwaarden via NetCo. Indien de gemeente dit niet wenst verder te zetten, zal de gemeente zich tot de markt moeten wenden voor het aantrekken van een nieuwe dienstverlener.

 

De dienst Patrimonium zal een ondertekend uittreksel van deze gemeenteraad per e-mail bezorgen aan het secretariaat van Fluvius Limburg zoals gevraagd wordt in de oproepingsbrief.

 

Financiële gevolgen:

Niet van toepassing.

 

BESLUIT:

20 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Christiaan Bamps, Peter Neven, Anja Slangen, Mieke Loyens, Marina Pauly, Mathieu Eycken, Davy Renkens, Ludwig Stevens, Marie-Elise Smets, Joël L'Hoest, Steven Coenegrachts, Dirk Jacobs, Jan Noelmans, Marc Konings, Danny Lemmens, Yves Chanson, Anja Huls en Philippe Geelen

 

Aangenomen

 

 

Publicatiedatum: 13/12/2022
Overzicht punten

Vergadering gr van 14/11/2022.

Patrimonium

VERLENEN MACHTIGING OM PERCELEN MET GEBOUW BIESENAKKERS 14, AMBACHTELIJKE "OP HET REECK II" TE VERKOPEN

 

Aanleiding, feiten, context

De eigenaars van het pand Biesenakkers 14 sectie A nr. A1774 B, willen hun bedrijf verkopen. De nieuwe eigenaars willen de gebouwen met grond gebruiken overeenkomstig hun maatschappelijk doel.

Om de bijzondere voorwaarden op te leggen aan de toekomstige kopers, moet de verkoop van de gronden, goedgekeurd worden door de gemeenteraad.

 

Juridische gronden

Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017;

Decreet van 26 maart 2004 over de openbaarheid van bestuur;

Wet van 29 juli 1991 over de uitdrukkelijke motivering van bestuurshandelingen.

 

Adviezen

Het besluit van de gemeenteraad van 9 februari 2009 over de goedkeuring van het RUP ambachtelijke zone "Op het Reeck II".

In de verkoopakte van 29 oktober 2012 van de gronden door de gemeente Riemst aan R-PARK werden deze bijzondere voorwaarden vastgelegd die opgelegd worden aan toekomstige kopers, een kopie kan gevonden worden in de bijlage.

 

Argumenten

Op 29 oktober 2012 verkocht de gemeente Riemst meerdere percelen gelegen in het RUP "Op het Reeck II" aan R-PARK. Bij deze verkoop werd in de akte opgenomen om de bijzondere voorwaarden en voorschriften van het RUP "Op het Reeck II" van 9 februari 2009 op te leggen aan toekomstige kopers.

Perceel gelegen te Riemst, 1e afdeling, sectie A nr. 1774BP0000 werd door R-PARK verkocht aan L&S, bij akte verleden door notaris Georges Hougaerts te Tongeren op 17 mei 2016. In deze akte werden de bijzondere voorwaarden en voorschriften van het RUP "Op het Reeck II" opgenomen.

 

Er wordt gevraagd om akkoord te gaan met de voorgestelde verkoop mits deze voldoen aan de voorwaarden en voorschriften van het RUP "Op het  Reeck II" van 09/02/2009.

De dienst patrimonium zal de beslissing overmaken aan de notaris die instaat voor het verlijden van de akte.

 

Financiële weerslag

Niet van toepassing

 

BESLUIT:

19 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Christiaan Bamps, Peter Neven, Mieke Loyens, Marina Pauly, Mathieu Eycken, Davy Renkens, Ludwig Stevens, Marie-Elise Smets, Joël L'Hoest, Steven Coenegrachts, Dirk Jacobs, Jan Noelmans, Marc Konings, Danny Lemmens, Yves Chanson, Anja Huls en Philippe Geelen

 

Aangenomen

 

 

Publicatiedatum: 13/12/2022
Overzicht punten

Vergadering gr van 14/11/2022.

Preventiedienst

GOEDKEURING GEMEENTELIJKE DOTATIE BRANDWEER VOOR DE OPERATIONELE ZONE OOST-LIMBURG 2022

 

Aanleiding, feiten, context
De dotaties van de gemeenten van de zone worden conform artikel 68 W. Civiele Veiligheid jaarlijks door de zoneraad vastgelegd op basis van een akkoord bereikt tussen de betrokken gemeenteraden. De zonale verdeelsleutel voor de gemeenten is bepaald op 50% belastbaar KI + 50% aantal inwoners.

 

Deze verdeelsleutel wordt jaarlijks op 1 juli aangepast op basis van de actuele gegevens die de Studiedienst van de Vlaamse regering, www.statistiekvlaanderen.be, aan Brandweerzone Oost-Limburg overmaakt.

 

De totale jaarlijkse dotatie van de gemeenten in 2022 werd bij besluit van de zoneraad van 24 september 2021 bepaald op € 13.473.091,14. Gelet op inflatie en indexeringen wordt de dotatie in 2023 met 2% verhoogd. De totale gemeentelijke dotatie in 2023 zal bijgevolg € 13.606.488,08 bedragen.

 

Op 28 mei 2021 ging de zoneraad bij besluit nr. 21 069 akkoord met een stijging van de gemeentelijke conform volgende percentages:
 

2020

2021

2022

2023

2024

2025

2%

2%

1%

1%

0%

0%


Het besluit van 28 mei 2021 vormde een aanpassing van de bij aanvang van de beleidsperiode overeengekomen stijging van de gemeentelijke dotaties over de periode tot 2025. Zij was ingegeven door een stijging van de federale dotatie voor de federale beleidsperiode die eindigt in 2024. De zone stelt echter vast dat de federale overheid thans een kaasschijfmethode toepast op de beloofde dotaties waardoor de verhoopte stijging van de federale dotaties lager zal uitvallen dan voorzien. De zone mag binnen de meerjarenbegroting daarenboven geen stijging van federale dotaties voorzien.

 

Daarnaast wordt de zone, net als andere openbare besturen, geconfronteerd met de talrijke indexaties van de lonen. De meerjarenbegroting voorziet in een jaarlijkse indexatie ten belope van 2%. Het afgelopen jaar werd de zone echter geconfronteerd met 5 loonindexaties. Aangezien het loonaandeel ongeveer 76% van de totale begroting bedraagt, hebben deze indexaties een aanzienlijke financiële impact en dreigen zij de overige werkingsmiddelen van de zone, die eveneens essentieel zijn om haar kerntaken uit te voeren, in te perken. Binnen deze overige werkingsmiddelen wordt de zone overigens ook geconfronteerd met stijgende energie- en brandstofprijzen.

 

Rekening houdend met de voorgaande argumenten en teneinde de beoogde investeringen, waaronder 2 nieuwbouwkazernes, binnen deze beleidsperiode te kunnen realiseren, gaat de zoneraad akkoord met een intrekking van het zoneraadsbesluit van 28 mei 2022 en een herneming van de bij aanvang van de beleidsperiode overeengekomen stijging van de gemeentelijke dotaties als volgt:

 

 

2020

2021

2022

2023

2024

2025

2%

2%

1%

2%

2%

1%

 

 

Tussen de gemeenten overeengekomen dat de stad Genk jaarlijks voorziet in een extra bijdrage van € 45.000,00 omwille van de wachtdiensten die door de brandweerzone worden uitgevoerd tijdens de wedstrijden van KRC Genk.

 

In tweede instantie voorziet de zoneraad in een korting op de financiële bijdrage voor iedere gemeente waarvan de opkomsttijd in de situatie DAG én de situatie ANW (avond-nacht-weekend) lager is dan de norm die de zoneraad vooropstelt. Voor 2023 kan enkel de gemeente Riemst aanspraak maken op deze korting ten bedrage van € 7.751,59.

 

Juridische gronden

Art. 68 Wet 15 mei 2007 betreffende de civiele veiligheid, zoals gewijzigd;

Koninklijk Besluit 19 april 2014 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de hulpverleningszones;

Ministeriële omzendbrief van 14 augustus 2014 betreffende de gemeentelijke dotaties aan de hulpverleningszones;

Besluit prézoneraad nr. 57 van 12 december 2014 houdende de gemeentelijke dotatie aan Brandweerzone Oost-Limburg;

Besluit zoneraad nr. 10 van 13 maart 2015 over de verminderde dotatie voor de gemeenten Opglabbeek en Riemst;

Besluit zoneraad nr. 21 069 van 28 mei 2021 houdende de princiepsbeslissing tot aanpassing van de meerjarenbegroting ten gevolge van de stijging van de federale dotatie;

Besluit zonecollege van 30 september 2022 houdende het begrotingsvoorstel 2023.


Financiële weerslag
De gemeente Riemst heeft voor 2023 binnen de brandweerzone een verdeelsleutel van 4,54% in de totale gemeentelijke bijdrage van €13.606.488,08 die voorzien is in de begroting van de brandweerzone. Dit is inclusief inflatie en indexeringen van 2%. Voor de gemeente Riemst betekent dit in 2023 een verminderde dotatie van €7.751,59. Hierdoor komt de dotatie van de gemeente Riemst in 2023 op een totaal van €610.402,79.

 

De dotatie voor 2023 aan de brandweerzone wordt aan iedere gemeenteraad in de zone voorgesteld ter goedkeuring, ten laatste op 30 november 2022. Iedere gemeente zal de dotatie storten voor de 10de van de eerste maand van het kwartaal op rekening van de zone. De eerste maal zal dit gebeuren voor 10 januari 2023.

 

BESLUIT:

20 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Christiaan Bamps, Peter Neven, Anja Slangen, Mieke Loyens, Marina Pauly, Mathieu Eycken, Davy Renkens, Ludwig Stevens, Marie-Elise Smets, Joël L'Hoest, Steven Coenegrachts, Dirk Jacobs, Jan Noelmans, Marc Konings, Danny Lemmens, Yves Chanson, Anja Huls en Philippe Geelen

 

Aangenomen

 

 

Publicatiedatum: 13/12/2022
Overzicht punten

Vergadering gr van 14/11/2022.

Lokale economie en landbouw

DAGELIJKS BEHEER SENTINEL-AANSTELLING BEHEERDER EN GOEDKEURING GEBRUIKSOVEREENKOMST

 

Aanleiding, feiten, context

In het kader van het restwaterzuiveringsproject dat in onze gemeente opgestart is dient de gemeente een Riemsts bedrijf aan te stellen voor het dagelijks beheer van de Sentinel.

 

Op 10 juli 2019 is er een oproep tot kandidatuurstelling gedaan via de nieuwsbrief Landbouw en Platteland.

 

De projectgroep rond de werking van de Sentinel heeft specifieke voorwaarden opgesteld waaraan elke kandidaatstelling moet voldoen. De allereerste voorwaarde is dat het bedrijf moet gevestigd zijn te Riemst. Alle overige voorwaarden zijn terug te vinden in de koppeling.

 

De volgende landbouwers/ondernemers in de landbouwsector hebben zich kandidaat gesteld:

 

  1. Agro Riemst

Herderenweg 7

3770 Riemst

  1. Erwin Liesens

Kleinmeerstraat 49

3700 Tongeren

 

Er wordt gevraagd aan de gemeenteraad om akkoord te gaan met de gebruiksovereenkomst en om de voorzitter Davy Renkens en algemeen directeur Guido Vrijens te machtigen om deze overeenkomst te ondertekenen. De gebruiksovereenkomst is integraal aan dit punt gekoppeld.

 

Juridische gronden

Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, en latere wijzigingen;

Decreet van 26 maart 2004 betreffende openbaarheid van bestuur, en latere wijzigingen;

Wet van 29 juli 1991 over de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen en latere wijzigingen;

De beginselen van behoorlijk bestuur en in het bijzonder het gelijkheids- en transparantiebeginsel;

 

Argumenten

Enkel de kandidatuurstelling van Agro Riemst komt in aanmerking voor het dagelijks beheer, gezien dat de allereerste voorwaarde om in aanmerking te komen voor het dagelijks beheer een vestiging van het bedrijf in Riemst betreft.

Daarnaast voldoet Agro Riemst aan alle andere voorwaarden, op punt f na. In eerdere besprekingen met Agro Riemst is er door hen aangegeven dat ook aan dit punt voldaan zal worden van zodra de Sentinel operationeel is. Agro Riemst kan dan pas een duidelijk zicht krijgen op de benodigde buffercapaciteit qua restwater en gezuiverd restwater en daarop de benodigde werken afstemmen.

 

Financiële weerslag

De kosten onder artikel 4 en artikel 8 zullen betaald worden met het budget dat in het MJP voorzien is onder sleutel MJP000666 Project restwaterzuiveringsinstallaties (sentinel en ext. Personeelskosten) 61600300/0319 AC000442. 

 

BESLUIT:

20 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Christiaan Bamps, Peter Neven, Anja Slangen, Mieke Loyens, Marina Pauly, Mathieu Eycken, Davy Renkens, Ludwig Stevens, Marie-Elise Smets, Joël L'Hoest, Steven Coenegrachts, Dirk Jacobs, Jan Noelmans, Marc Konings, Danny Lemmens, Yves Chanson, Anja Huls en Philippe Geelen

 

Aangenomen

 

 

Publicatiedatum: 13/12/2022
Overzicht punten

Vergadering gr van 14/11/2022.

Aankoop

GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN, RAMING EN GUNNINGSWIJZE AANKOOP, INSTALLATIE EN ONDERHOUD WIFI VOOR DE GEMEENTE RIEMST

 

Aanleiding, feiten, context

 De ICT-dienst wenst een overheidsopdracht op te starten voor de aankoop, installatie en onderhoud WIFI voor de gemeente Riemst”.

Het bestek met kenmerk SC/1282/2022 en de bijlages, opgesteld door Simag Consult BV, worden voor goedkeuring voorgelegd.

De opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking.

 

Juridische gronden

 Het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, inzonderheid artikelen 40 en 41, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad;

De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen;

Het Bestuursdecreet van 7 december 2018;

Het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, meer bepaald artikelen 326 tot en met 341 betreffende het bestuurlijk toezicht;

De wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten, bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten en concessies, en latere wijzigingen;

De wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, inzonderheid artikel 36 en artikel 57;

Het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten, en latere wijzigingen;

Het koninklijk besluit van 18 april 2017 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen.

 

Financiële weerslag

De opdracht is als volgt opgedeeld:

* Basisopdracht (Aankoop, installatie en onderhoud WIFI voor de gemeente Riemst), raming: € 59.100,00 excl. btw of € 71.511,00 incl. 21% btw;

* Verlenging 1 (Onderhoud WIFI), raming: € 3.380,16 excl. btw of € 4.090,00 incl. 21% btw;

* Verlenging 2 (Onderhoud WIFI), raming: € 3.380,16 excl. btw of € 4.090,00 incl. 21% btw;

* Verlenging 3 (Onderhoud WIFI), raming: € 3.380,16 excl. btw of € 4.090,00 incl. 21% btw;

* Verlenging 4 (Onderhoud WIFI), raming: € 3.380,16 excl. btw of € 4.090,00 incl. 21% btw;

* Verlenging 5 (Onderhoud WIFI), raming: € 3.380,16 excl. btw of € 4.090,00 incl. 21% btw;

* Verlenging 6 (Onderhoud WIFI), raming: € 3.380,16 excl. btw of € 4.090,00 incl. 21% btw.

De uitgave voor de eenmalige aankoopkost wordt voorzien in het investeringsbudget van 2023, op budgetcodes voor de gemeente Riemst:

MJP001102, GEM 24100100/0119, AC000000

MJP001294, GEM 24100100/0119 ,AC000943

De uitgave voor de eenmalige aankoopkost wordt voorzien in het investeringsbudget van 2023, op budgetcodes voor het OCMW:

MJP000745, GEM 24100100/0119, AC000000

MJP000749, GEM 24100100/0951, AC000000

De uitgave voor de jaarlijkse onderhoudskost wordt voorzien in het exploitatiebudget van 2023 (en volgende jaren bij verlenging van de opdracht), op budgetcode voor de gemeente Riemst:

MJP001101, GEM 61620400/0119, AC000000.

De uitgave voor de jaarlijkse onderhoudskost wordt voorzien in het exploitatiebudget van 2023 (en volgende jaren bij verlenging van de opdracht), op budgetcode voor het OCMW:

MJP000450, GEM61300210/0119 , AC000000

De financiering gebeurt met eigen middelen.

 

BESLUIT:

20 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Christiaan Bamps, Peter Neven, Anja Slangen, Mieke Loyens, Marina Pauly, Mathieu Eycken, Davy Renkens, Ludwig Stevens, Marie-Elise Smets, Joël L'Hoest, Steven Coenegrachts, Dirk Jacobs, Jan Noelmans, Marc Konings, Danny Lemmens, Yves Chanson, Anja Huls en Philippe Geelen

 

Aangenomen

 

 

Publicatiedatum: 13/12/2022
Overzicht punten

Vergadering gr van 14/11/2022.

Aankoop

GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN, RAMING EN GUNNINGSWIJZE AANKOOP, INSTALLATIE EN ONDERHOUD LAN VOOR DE GEMEENTE RIEMST

 

Aanleiding, feiten, context

 De ICT-dienst wenst een overheidsopdracht op te starten voor de aankoop, installatie en onderhoud LAN voor de gemeente Riemst.

Het bestek met kenmerk SC/1283/2022 en de bijlages, opgesteld door Simag Consult BV, worden voor goedkeuring voorgelegd.

De opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking.

 

Juridische gronden

 Het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, inzonderheid artikelen 40 en 41, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad;

De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen;

Het Bestuursdecreet van 7 december 2018;

Het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, meer bepaald artikelen 326 tot en met 341 betreffende het bestuurlijk toezicht;

De wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten, bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten en concessies, en latere wijzigingen;

De wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, inzonderheid artikel 36 en artikel 57;

Het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten, en latere wijzigingen;

Het koninklijk besluit van 18 april 2017 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen.

 

Financiële weerslag

De opdracht is als volgt opgedeeld:

* Basisopdracht (Aankoop, installatie en onderhoud LAN voor de gemeente Riemst), raming: € 37.200,00 excl. btw of € 45.012,00 incl. 21% btw;

* Verlenging 1 (Onderhouds- en licentiekosten), raming: € 2.700,00 excl. btw of € 3.267,00 incl. 21% btw;

* Verlenging 2 (Onderhouds- en licentiekosten), raming: € 2.700,00 excl. btw of € 3.267,00 incl. 21% btw;

* Verlenging 3 (Onderhouds- en licentiekosten), raming: € 2.700,00 excl. btw of € 3.267,00 incl. 21% btw;

* Verlenging 4 (Onderhouds- en licentiekosten), raming: € 2.700,00 excl. btw of € 3.267,00 incl. 21% btw;

* Verlenging 5 (Onderhouds- en licentiekosten), raming: € 2.700,00 excl. btw of € 3.267,00 incl. 21% btw;

* Verlenging 6 (Onderhouds- en licentiekosten), raming: € 2.700,00 excl. btw of € 3.267,00 incl. 21% btw.

De uitgave voor de eenmalige aankoopkost wordt voorzien in het investeringsbudget van 2023, op budgetcodes voor de gemeente Riemst:

MJP001102, GEM 24100100/0119, AC000000

MJP001294, GEM 24100100/0119 ,AC000943

De uitgave voor de eenmalige aankoopkost wordt voorzien in het investeringsbudget van 2023, op budgetcodes voor het OCMW:

MJP000745, GEM 24100100/0119, AC000000

MJP000749, GEM 24100100/0951, AC000000

De uitgave voor de jaarlijkse onderhoudskost wordt voorzien in het exploitatiebudget van 2023 (en volgende jaren bij verlenging van de opdracht), op budgetcode voor de gemeente Riemst:

MJP001101, GEM 61620400/0119, AC000000.

De uitgave voor de jaarlijkse onderhoudskost wordt voorzien in het exploitatiebudget van 2023 (en volgende jaren bij verlenging van de opdracht), op budgetcode voor het OCMW:

MJP000450, GEM61300210/0119 , AC000000

De financiering gebeurt met eigen middelen.

 

BESLUIT:

20 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Christiaan Bamps, Peter Neven, Anja Slangen, Mieke Loyens, Marina Pauly, Mathieu Eycken, Davy Renkens, Ludwig Stevens, Marie-Elise Smets, Joël L'Hoest, Steven Coenegrachts, Dirk Jacobs, Jan Noelmans, Marc Konings, Danny Lemmens, Yves Chanson, Anja Huls en Philippe Geelen

 

Aangenomen

 

 

Publicatiedatum: 13/12/2022
Overzicht punten

Vergadering gr van 14/11/2022.

Kerkfabrieken

GOEDKEURING BUDGETWIJZIGING KERKBESTUUR SINT-MARTINUS RIEMST

 

Aanleiding, feiten, context

Het kerkbestuur van Sint-Martinus Riemst heeft onvoorziene werken moet uitvoeren aan de houten vloer in de sacristie (vochtproblemen en schimmel).

Kostprijs is € 4.820,64 en wordt gefinancierd via een gemeentelijke investeringstoelage.

Het kerkbestuur heeft hiervoor een budgetwijziging ingestuurd.

 

Juridische gronden

Decreet over het lokaal bestuur, oa art 41 e.v.

Decreet  van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten.

 

Adviezen

Gunstig advies van het college van burgemeester en schepenen dd 7/9/2022

 

Argumenten

Vermits de uitgave onvoorzien was, diende bijkomende budgetten ingeschreven te worden.

 

Financiële weerslag

De uitbetaling  van 4.820,64 euro  wordt voorzien op MJP 001094 GEM 664001400790 actie AC 000000.

 

BESLUIT:

20 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Christiaan Bamps, Peter Neven, Anja Slangen, Mieke Loyens, Marina Pauly, Mathieu Eycken, Davy Renkens, Ludwig Stevens, Marie-Elise Smets, Joël L'Hoest, Steven Coenegrachts, Dirk Jacobs, Jan Noelmans, Marc Konings, Danny Lemmens, Yves Chanson, Anja Huls en Philippe Geelen

 

Aangenomen

 

 

Publicatiedatum: 13/12/2022
Overzicht punten

Vergadering gr van 14/11/2022.

Kerkfabrieken

VERLENEN VAN EEN INVESTERINGSTOELAGE AAN HET KERKBESTUUR SINT-MARTINUS VAN RIEMST

 

Aanleiding, feiten, context

Doordat de vloer van de sacristie van de Sint-Martinuskerk te Riemst volledig onstabiel was door  vochtschimmel werd op verzoek van de technische dienst  de vloer onmiddellijke hersteld. De werken zijn uitgevoerd voor de som van 4.820,64 euro, BTW inbegrepen.

Aangezien het kerkbestuur deze uitgave niet zelf kan bekostigen, vraagt het kerkbestuur een investeringstoelage van het gemeentebestuur ten bedrage van € 4.820,64

 

Juridische gronden

Decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erediensten

Bevoegdheid gemeenteraad, oa art 52 (verplichting om bij te dragen in de investeringen in de gebouwen)

Decreet Lokaal Bestuur, oa art 41 mbt bevoegdheden van de gemeenteraad

 

Adviezen

Gunstig advies van het college van burgemeester en schepenen.

 

Argumenten

Dringend herstel van de vloer in de sacristie. Het kerkbestuur beschikt niet over de nodige middelen om deze uitgave te financieren.

 

Financiële weerslag

Het bedrag van 4.820,64 euro wordt voorzien in de eerstvolgende kredietverschuiving of aanpassing meerjarenplan op sleutel MJP1094-66400140/790-AC000000.

 

BESLUIT:

20 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Christiaan Bamps, Peter Neven, Anja Slangen, Mieke Loyens, Marina Pauly, Mathieu Eycken, Davy Renkens, Ludwig Stevens, Marie-Elise Smets, Joël L'Hoest, Steven Coenegrachts, Dirk Jacobs, Jan Noelmans, Marc Konings, Danny Lemmens, Yves Chanson, Anja Huls en Philippe Geelen

 

Aangenomen

 

 

Publicatiedatum: 13/12/2022
Overzicht punten Ga naar de bekendmaking

Vergadering gr van 14/11/2022.

Personeel

WIJZIGING PERSONEELSKADER

 

Aanleiding, feiten, context

In het kader van 2 halftijdse functies die vacant worden/zijn stelt de personeelsdienst voor om in het contractueel kader de functie van deskundige jeugd (B1-B2-B3) te voorzien voor 38/38. De aan te werven deskundige jeugd zal zowel ingezet worden binnen de jeugddienst als binnen de bibliotheek, wat de synergie tussen beide diensten dient te versterken.

 

Juridische gronden

Art.186 Decreet Lokaal Bestuur

De raad stelt de rechtspositieregeling vast voor alle personeelsleden

 

Bijlagen

Het actuele organogram.

Het voorstel voor het statutair en contractueel personeelskader van de gemeente Riemst.

 

BESLUIT:

20 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Christiaan Bamps, Peter Neven, Anja Slangen, Mieke Loyens, Marina Pauly, Mathieu Eycken, Davy Renkens, Ludwig Stevens, Marie-Elise Smets, Joël L'Hoest, Steven Coenegrachts, Dirk Jacobs, Jan Noelmans, Marc Konings, Danny Lemmens, Yves Chanson, Anja Huls en Philippe Geelen

 

Aangenomen

 

 

Publicatiedatum: 13/12/2022
Overzicht punten Ga naar de bekendmaking

Vergadering gr van 14/11/2022.

Personeel

AANPASSING RPR

 

Aanleiding, feiten, context

Omwille van de creatie van een nieuwe functie in het personeelskader, wordt ook de rechtspositieregeling bijgewerkt. In de opsomming der graden is de functie voor deskundige jeugd (B1-B2-B3) ook opgenomen. Er worden geen specifieke aanwervingsvoorwaarden aan de functie gekoppeld.

De aanwervingsvoorwaarden voor directiemedewerker werden versoepeld om vlotter te kunnen inspelen op de huidige arbeidsmarkt.

 

Juridische gronden

Art. 186 Decreet Lokaal Bestuur

De raad stelt de rechtspositieregeling vast voor alle personeelsleden

 

Bijlage

Voorstel voor aangepaste rechtspositieregeling

 

BESLUIT:

20 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Christiaan Bamps, Peter Neven, Anja Slangen, Mieke Loyens, Marina Pauly, Mathieu Eycken, Davy Renkens, Ludwig Stevens, Marie-Elise Smets, Joël L'Hoest, Steven Coenegrachts, Dirk Jacobs, Jan Noelmans, Marc Konings, Danny Lemmens, Yves Chanson, Anja Huls en Philippe Geelen

 

Aangenomen

 

 

Publicatiedatum: 13/12/2022
Overzicht punten

Vergadering gr van 14/11/2022.

Directiesecretariaat

GOEDKEURING NOTULEN GEMEENTERAAD VAN 10 OKTOBER 2022

 

Aanleiding, feiten, context

De notulen van de gemeenteraad van 10/10/2022 worden ter goedkeuring voorgelegd.

 

Juridische gronden

Art. 32, 277 en 278 van het Decreet over het Lokaal Bestuur handelen over de vormvereisten, opmaak, beschikbaarstelling en bewaring van de notulen van de gemeenteraad.

 

BESLUIT:

17 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Christiaan Bamps, Peter Neven, Anja Slangen, Mieke Loyens, Marina Pauly, Mathieu Eycken, Davy Renkens, Ludwig Stevens, Marie-Elise Smets, Joël L'Hoest, Steven Coenegrachts, Jan Noelmans, Danny Lemmens, Anja Huls en Philippe Geelen

3 onthoudingen: Dirk Jacobs, Marc Konings en Yves Chanson

 

Aangenomen

 

 

Publicatiedatum: 13/12/2022
Overzicht punten

Vergadering gr van 14/11/2022.

Directiesecretariaat

KENNISNAME ZITTINGSVERSLAG (AUDIO-OPNAME) VAN DE GEMEENTERAAD VAN 10 OKTOBER 2022

 

Aanleiding, feiten, context

Zoals bepaald onder artikel 32 in het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad dd. 14.06.2021 is het zittingsverslag een audio- of audiovisuele opname van de openbare zitting van de gemeenteraad.

 

De audio-opname is te raadplegen op de website van de gemeente.

 

Juridische gronden

Art. 32 van het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad Riemst van 14 juni 2021 handelt over de vormvereisten van het zittingsverslag van de gemeenteraad;

Titel 1. De politieke organisatie van de gemeente en het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn, hoofdstuk 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur regelt de werking, organisatie en bevoegdheden van de gemeenteraad.

 

BESLUIT:

 

 

 

Publicatiedatum: 13/12/2022
Overzicht punten

Vergadering gr van 14/11/2022.

Algemeen Directeur

BIJKOMEND DAGORDEPUNT INGEVOLGE ART. 21 VAN HET DECREET OVER HET LOKAAL BESTUUR - MARC KONINGS - WAARNEMERS SELECTIEPROEVEN AD

 

Agendapunt: waarnemers bij de selectieproeven van de nieuwe Algemeen Directeur

- Motivatie

Gezien zowel de gemeenteraad, de gemeente als het personeel er baat bij heeft dat de bekwaamste kandidaat als nieuwe Algemeen Directeur wordt aangeworven en dat de juiste procedures worden gevolgd en er geen sprake is van favoritisme, is het goed dat er waarnemers aanwezig zijn tijdens de selectieproeven.

Dit is zelfs positief voor de gemeente om eventueel later te verwijzen naar de waarnemers indien er wordt beweerd dat de benoeming ‘een doorgestoken kaart’ was en verhoogt de transparantie van het beleid.

Bijgevoegd een voorbeeld van de gemeente Lubbeek.

- voorstel (raadslid of fractie)
De N-VA fractie stelt voor dat er bij de selectieproeven van de nieuwe Algemeen Directeur, gemeentelijke mandatarissen en afgevaardigden van de representatieve vakorganisaties mogen aanwezig zijn. Zij mogen uiteraard volgens de wetgeving geen vragen stellen of delibereren over de uitslag van de selecties.

 

Juridisch kader:

 https://codex.vlaanderen.be/Zoeken/Document.aspx?DID=1016438&param=inhoud&ref=search

Besluit van de Vlaamse Regering houdende de minimale voorwaarden voor de personeelsformatie, de rechtspositieregeling en het mandaatstelsel van het gemeentepersoneel en het provinciepersoneel en houdende enkele bepalingen betreffende de rechtspositie van de secretaris en de ontvanger van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn.

 

Financieel: niet van toepassing

Besluit:

Artikel 1

De N-VA fractie vraagt de gemeenteraad het voorstel goed te keuren om gemeentelijke mandatarissen en afgevaardigden van de representatieve vakorganisaties toe te laten als waarnemers tijdens de selectieproeven voor het aanwerven van een nieuwe Algemene Directeur.

Artikel 2

Dat de politieke fracties en vakorganisaties tijdig (2 weken op voorhand) worden geïnformeerd wanneer deze selectieproeven zullen plaatsvinden zodoende dat zij tijdig een waarnemer kunnen aanduiden.

 

Antwoord burgemeester Mark Vos

Op uw vraag kan ik het volgende antwoorden.

 

Artikel 18 van het Besluit Vlaamse Regering rechtspositieregeling gemeente- en provinciepersoneel

(BVR RPR) bepaalt:

 

“De selectie wordt uitgevoerd op basis van selectiecriteria en met behulp van een of meer selectietechnieken. De selectiecriteria en de selectietechnieken worden afgestemd op de functiebeschrijving van de functie. Voor functies van dezelfde graad zijn de selectietechnieken gelijkwaardig.

 

Een selectiecommissie die uitsluitend uit deskundigen bestaat, voert de selectie uit. Ten minste een derde van de leden van de selectiecommissie zijn deskundigen die extern zijn aan het eigen bestuur. De raad kan bepalen dat de aanstellende overheid uitzonderlijk vanwege de specificiteit van de functies van dat minimumaantal externe commissieleden kan afwijken. In voorkomend geval motiveert de aanstellende overheid haar keuze om af te wijken van de algemene regel.

 

De leden van de raad en van het uitvoerend orgaan van het bestuur kunnen geen lid zijn van een selectiecommissie in een selectieprocedure voor het eigen bestuur. De gemeentesecretaris die met toepassing van artikel 58 van het gemeentedecreet en de provinciegriffier die met toepassing van artikel 58 van het provinciedecreet de bevoegdheid van aanstellende overheid heeft, mag geen deel uitmaken van de selectiecommissie.

 

De raad stelt de algemene regels voor de selecties vast.”

 

Het derde lid van artikel 18 sluit de mandatarissen in hun hoedanigheid van aanstellende overheid uit van deelname aan de selectiecommissies.

 

Zij kunnen eventueel wel als waarnemer aanwezig zijn bij selecties. Waarnemers hebben alleen het recht om aanwezig te zijn zonder meer. Zij mogen zich niet bemoeien met het normale verloop van de selectie, mogen geen vragen stellen of deelnemen aan de beraadslaging van de selectiecommissie. Waarnemers mogen geen kennis nemen van het selectieverslag zelf, maar mogen wel hun opmerkingen over de selectieprocedure laten toevoegen aan het selectieverslag (bv. als zij menen dat er onregelmatigheden zijn gebeurd). De mandatarissen kiezen zelf of ze als waarnemer aanwezig willen zijn en bij welke onderdelen van de selectieprocedure. Naast de mandatarissen hebben ook de representatieve vakorganisaties het recht om tijdens de selectie aanwezig te zijn als waarnemer.

 

Het college van burgemeester en schepenen vraagt de gemeenteraad akkoord te gaan met het toelaten van 1 vertegenwoordiger per fractie als waarnemer bij de selectieproeven voor algemeen directeur.

 

BESLUIT:

Unaniem akkoord met het antwoord

eenparig

 

 

Publicatiedatum: 13/12/2022
Overzicht punten

Vergadering gr van 14/11/2022.

Domeinhoofd mens welzijn en vrije tijd

BIJKOMEND DAGORDEPUNT INGEVOLGE ART. 21 VAN HET DECREET OVER HET LOKAAL BESTUUR - LUDWIG STEVENS - BEHEER SCHOOLKASSEN

 

Het initiatief van het CBS om de directies van de gemeentescholen te verplichten om het beheer van de schoolkassen die de oudercomité’s met diverse activiteiten hebben bijeen gespaard onmiddellijk over te dragen aan de gemeente vraagt de Open Vld-fractie:

        een gedetailleerde uitleg en motivatie omtrent dit initiatief

        wat er gebeurt met die spaargelden?

        of die gelden nog steeds toekomen aan de respectievelijke oudercomité’s die ze vergaard hebben?

        wie die gelden nu beheert?

        welke procedure de desbetreffende oudercomité’s dienen te volgen om een aanvraag te doen om die middelen voor een bepaalde aankoop in te zetten?

        of ook het beheer van diezelfde kassen in het Vrij onderwijs centraal worden beheerd en door wie?

        of de gemeentelijke overheid inzage heeft in het beheer van die middelen in het Vrij onderwijs aangezien de gemeente de scholen in ’t Vrij onderwijs subsidieert.

 

Antwoord burgemeester Mark Vos

De middelen van het oudercomité blijven bij het oudercomité. De middelen van het oudercomité werden gemixt met de inkomsten uit schoolfacturen van de ouders. Tussen beide moet er een onderscheid gemaakt worden.

 

We willen dat vanaf nu de inkomsten uit schoolfacturen van de ouders, in de gemeentekas gestort worden. Zo kunnen de gebruikelijke financiële procedures gevolgd worden en is er een betere opvolging door het schepencollege mogelijk. Voor aankopen via de officiële weg ligt de verantwoordelijkheid bij het gemeentebestuur, niet het oudercomité.

 

Het oudercomité is een aparte organisatie. Met het oudercomité spreken we af dat deze middelen voortaan op een aparte rekening komen. Met de school worden er duidelijke afspraken gemaakt over aankopen. Bijvoorbeeld: wat wordt er aangekocht en over welk bedrag gaat het.

 

BESLUIT:

Unaniem akkoord met het antwoord van de burgemeester

eenparig

 

 

Publicatiedatum: 13/12/2022
Overzicht punten

Vergadering gr van 14/11/2022.

Financieel directeur

GOEDKEURING PREFINANCIERING KERKBESTUUR MEMBRUGGEN

 

Aanleiding, feiten, context

Het kerkbestuur van Membruggen wenst de oude parochiezaal Sint Hubertus, Dorpstraat 66 , aan te kopen om het daarna in beheer te geven aan een VZW die de KLJ en Mummerke feest vertegenwoordigt.

De aankoop wordt gefinancierd met de verkoop van twee bouwpercelen.

Vermits echter de akte van aankoop reeds verleden wordt op 21 november jl en anderzijds de verkoop van de percelen nog niet is afgerond, vraagt het kerkbestuur om, in afwachting van de inning van de gelden uit de verkoop, in een prefinanciering van € 50.000 te voorzien.

 

Juridische gronden

Decreet lokaal bestuur, oa art 41 ev.

 

Adviezen

Aankoop van zaal is voorgelegd door het kerkbestuur aan het Bisdom en de Vlaamse overheid, zonder bezwaren.

 

Argumenten

Om het kerkbestuur in staat te stellen om deze aankoop te realiseren en omdat ook het gemeentebestuur positief staat tov het project rond deze aankoop, is het aangewezen om in te gaan op het verzoek tot prefinanciering.

 

Financiële weerslag

Kredieten worden voorzien op 2903...9/0790 via een kredietverschuiving of een aanpassing meerjarenplan (december)

 

BESLUIT:

Stemming acceptatie hoogdringend punt

eenparig

20 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Christiaan Bamps, Peter Neven, Anja Slangen, Mieke Loyens, Marina Pauly, Mathieu Eycken, Davy Renkens, Ludwig Stevens, Marie-Elise Smets, Joël L'Hoest, Steven Coenegrachts, Dirk Jacobs, Jan Noelmans, Marc Konings, Danny Lemmens, Yves Chanson, Anja Huls en Philippe Geelen

 

Aangenomen

 

 

Publicatiedatum: 13/12/2022
Overzicht punten

Vergadering gr van 14/11/2022.

Patrimonium

HERNEMEN BESLISSING MET BETREKKING TOT BETALING AKTEKOSTEN VOOR GRATIS GRONDAFSTAND DEEL PERCEEL 154C EN 154D GENOELSELDEREN

 

Aanleiding, feiten, context

In de gemeenteraad van 12 september 2022 werd de gratis grondafstand van het gedeelte van perceel gelegen te Riemst, 9e afdeling Genoelselderen, sectie A, nummer 154C en het gebouw gelegen op het perceel 154D goedgekeurd. In deze beslissing werd vermeld dat de kosten voor het verlijden van de ontwerpakte ten laste vielen van de eigenaars van beide percelen, nl. consoorten Froidmont-Fastré.

 

De aktekosten van 1.741,85 euro werden voor ondertekening van de notariële akte al betaald door consoorten Froidmont-Fastré, de gemeente Riemst wenst deze kosten terug te betalen aan consoorten Froidmont-Fastré.

 

 

Juridische gronden

Het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, inzonderheid artikel 40 en artikel 41;

De wet van 29 juli betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen;

Artikel 2.9.6.0.3 van het decreet over de Vlaamse Codex Fiscaliteit.

 

Adviezen

Niet van toepassing.

 

Argumenten

Deze twee percelen (154C gedeelte en perceel 154D), aangeduid op het opmetingsplan opgesteld door landmeter Jan Delille als lot 9 werden gratis aan de gemeente Riemst afgestaan, maar deze dienen niet voor de inrichting van de privéverkaveling.

De gemeente Riemst was bovendien vragende partij voor het gratis verkrijgen van deze percelen om perspectief te bieden aan de realisatie van het ruimtelijk uitvoeringsplan voor zonevreemde sport- en recreatiegebieden Genoelselderen. Het gebouw, gelegen op perceel 154D is in gebruik door de hondenclub van Genoelselderen, zij gebruiken dit gebouw echter zonder overeenkomst. Op deze manier kan er een overeenkomst worden afgesloten tussen de gemeente Riemst en de Hondenclub.

Omwille van deze redenen, is het dan ook aangewezen dat de gemeente Riemst de kosten voor het verlijden van de notariële akte zal dragen.

 

Financiële weerslag

De kosten voor het verlijden van de notariële akte van 1.741,85 euro werden reeds betaald door consoorten Froidmont-Fastré. De nodige kredieten voor de terugbetaling aan consoorten Froidmont-Fastré zijn voorzien in het exploitatiebudget van 2022 onder registratiesleutel MJP000612, GEM 61420110 / 0600, AC000368.

 

Saldo: 13.022,90 euro.

 

BESLUIT:

Stemming acceptatie hoogdringend punt

eenparig

20 stemmen voor: Mark Vos, Guy Kersten, Christiaan Bamps, Peter Neven, Anja Slangen, Mieke Loyens, Marina Pauly, Mathieu Eycken, Davy Renkens, Ludwig Stevens, Marie-Elise Smets, Joël L'Hoest, Steven Coenegrachts, Dirk Jacobs, Jan Noelmans, Marc Konings, Danny Lemmens, Yves Chanson, Anja Huls en Philippe Geelen

 

Aangenomen

 

 

Publicatiedatum: 13/12/2022